Personeel de zaak personeel ziekte .jpg
18 apr 2019

Loondoorbetaling bij ziekte kún je verzekeren

Werkgevers zijn verplicht om maximaal twee jaar 70 tot 100% van het loon van zieke werknemers door te betalen. Je kunt je voor deze kosten verzekeren.
Ziekte shutterstock_604435247.jpg
22 mei 2017

Wat moet ik doen bij langdurig ziek personeel?

Iedereen is weleens ziek: een griepje, iets verkeerds gegeten, migraine. Een heel ander verhaal is langdurig ziekteverzuim. Dit is officieel aan de orde als je werknemer zes weken of langer niet op het werk verschijnt. Voor jou als werkgever betekent dit dat je je ook moet gaan inzetten voor de re-integratie van je werknemer. Wat kost een langdurig zieke medewerker jou nu eigenlijk?
Personeel Marc van Westerlaak 03.jpg
10 nov 2016

Werkgever, koester uw mantelzorgers

Werkgevers zouden mantelzorgers onder hun personeel actiever moeten koesteren en steunen. Dat is mijn conclusie na gesprekken met uiteenlopende werkgevers. Niet alleen vanuit sociaal oogpunt, maar ook vanwege hun onderschatte waarde voor het bedrijf. Mantelzorgers zijn privé, maar ook op de werkvloer vaak erg betrokken medewerkers. Daarmee dragen ze bij aan een goede werksfeer en zijn ze een welkome bron van steun voor collega’s.
Personeel numbers-time-watch-white.jpg
23 sep 2016

De WGA gaat veranderen!

Op 1 januari 2017 gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. De WGA voor werknemers met een vast dienstverband wordt dan samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.
Ziekte ziekte kosten verzuim personeel.jpg
13 mei 2016

Zieke werknemer kost bedrijf 230 euro per dag

Werkgevers schatten gemiddeld in dat een zieke werknemer 143 euro per dag kost. In werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. Waaruit bestaan die kosten? Hoe kun je voorkomen dat je bedrijf er de dupe van is?
Ziekte de zaak personeel ziekte .jpg
6 mei 2016

29 procent bedrijven heeft langdurig zieke werknemers

Gemiddeld heeft 29 procent van de bedrijven te maken met langdurig verzuim (personeelsleden die langer dan 4 weken ziek zijn). Bij jongere werknemers is de oorzaak vaak psychisch. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans op langdurig verzuim.
Ziekte DZ overwerken eten werken laat fastfood.jpg
25 apr 2016

Werkstress? Zo grijp je in

De aanpak van werkdruk en stress is een zaak van werknemers en werkgevers en in beider belang. Het belangrijkste is dat werkdruk en stress bespreekbaar zijn van laag tot hoog binnen het bedrijf.
Ziekte De Zaak Gezond Leven Rustig Kalm Groen .jpg
21 apr 2016

Kleine ondernemer ligt niet wakker van ziekteverzuim

Ondernemers met een klein bedrijf maken zich vrijwel geen zorgen over ziekteverzuim, terwijl bij grote bedrijven een aanzienlijk deel van de eindverantwoordelijken er wakker van ligt.
Begeleiding de-zaak-sport-hardlopen-ontspannen-workout-trainen-actief-gezond1.jpg
15 mrt 2016

Beweeg je werknemers tot meer beweging!

Lichamelijk actieve werknemers functioneren beter, verzuimen minder en zijn beter gemotiveerd. Tijd dus om je medewerkers aan het bewegen te krijgen. Daarvoor hoef je niet per se een dure fitnessruimte in te richten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden.
Ziekte
6 okt 2015

Leidraad voor een goed verzuimgesprek

PARTNERCONTENT - Nu de winter er weer aan komt, lopen kleine bedrijven weer een groter risico op ziekteverzuim meldingen. Met bijvoorbeeld 15 werknemers ga je ervan uit dat iedereen het ‘ziek zijn' tot een minimum beperkt. Logisch toch? Je eist het maximale van jezelf en dus ook van je werknemers. Maar wat doe je als je te maken krijgt met veel en langdurig verzuim?
Ziekte
5 okt 2015

'Loon zieke werknemer nog maar een jaar doorbetalen'

Als het aan het kabinet ligt, hoeft het kleinbedrijf straks niet meer verplicht twee jaar loon door te betalen bij ziekte. Minister Asscher wil dat er een vrijwillige regeling komt voor kleine bedrijven waarbij de loondoorbetalingsplicht wordt beperkt tot een jaar.
Ziekte
1 okt 2015

Nieuwe interactieve lesmethode voor VCA-cursussen

PARTNERCONTENT - Jaarlijks is één op de vijftien werknemers betrokken bij een bedrijfsongeval. Daarom vragen opdrachtgevers vaak VCA gecertificeerd personeel. Je komt sneller in aanmerking voor opdrachten als je personeel VCA gecertificeerd is.
Getoond 1 tot 12 van 42. Er zijn meerdere pagina's.
Preventie, verzuimbegeleiding, reïntegratie: u bent verantwoordelijk voor het hele traject. Het is dus zaak uw werknemers te beschermen tegen beroepsziekten en andere gezondheidsrisico's. En als het dan tóch misgaat? Lees hier hoe u zorgt dat zieke werknemers zo snel mogelijk terugkeren in het arbeidsproces.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming