Eindelijk ook een hypotheek voor zzp’ers
Veel mensen komen op een punt in hun leven waarop ze na gaan denken over het kopen van een eigen woning. Een eigen woning lijkt voor veel zzp’ers en beginnende ondernemers een onbereikbare droom. Dat was tot voor kort ook zeker zo, maar inmiddels is er gelukkig een hoop veranderd. Een hypotheek voor zzp'ers en daarmee het kunnen kopen van een eigen woning is nu eindelijk een haalbare droom.

Al na twaalf maanden

Hypotheekverstrekkers zijn coulanter en vaker bereid een hypotheek voor zzp’er(s) te verlenen aan zelfstandig ondernemers. Wat veel ondernemers nog niet weten is dat je al na 12 maanden zelfstandige te zijn geweest een hypotheek kunt aanvragen. Je kunt tot maximaal 100% van de marktwaarde van je woning financieren, ook als je nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer bent. In dat geval betaal je de eerste 10 jaar een opslag op de rente van 0,30%. De hypotheekverstrekker wil een aantal dingen van je weten. Zo zien ze graag dat jouw winst een stijgende lijn laat zien. Ze willen graag weten in welke branche je werkzaam bent, en in welke financiële situatie je verkeert. Voor je de gang naar een hypotheekverstrekker maakt, is het dus belangrijk de administratie goed op orde te hebben.

Goede voorbereiding

Bereid je goed voor, voor je de daadwerkelijk de stap zet. Dan weet je zeker dat je niet voor onverwachte en vervelende verassingen komt te staan. Je kunt beginnen met wat rond te neuzen op het internet, er zijn online veel tools te vinden om je hypotheek als zzp’er te berekenen. Schakel vervolgens de hulp in van een onafhankelijke hypotheekadviseur – het liefst een adviseur die bekend is met zzp’ers – en laat je inkomen door hem of haar vaststellen. Met deze inkomensvaststelling kun je samen met de hypotheekadviseur bekijken wat jouw mogelijkheden zijn. Laat je als beginnende ondernemer niet meer weerhouden, en ga voor jouw droomhuis!

Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement