Heeft u een ‘vrij beroep’ (architect, advocaat, makelaar, etc.), dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering iets voor u. De verzekering dekt dan vermogensschade die het gevolg is van beroepsfouten: bijvoorbeeld een advocaat die een termijn laat verlopen, een dokter die een verkeerde diagnose stelt.

Voor alle andere ondernemers is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Een AVB vergoedt alleen schade aan goederen of personen, vermogensschade zoals misgelopen winst, valt er niet onder. Fouten vallen ook niet onder een AVB, een aannemer die slecht werk aflevert kan daar dus niet op terugvallen. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Voor een privé verzekering betaalt u rond de € 50,- per jaar; een zelfstandige zonder personeel moet rekenen op een paar honderd euro.

Lees meer in het artikel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)»

Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.