Pensioenfonds voor zzp'ers in de maak
Als het goed is, kunnen zzp'ers al vanaf 1 januari 2015 kiezen voor een nieuw, collectief pensioenfonds. De regeling is vrijwillig en wordt flexibel, zodat kleine zelfstandigen zelf bepalen hoeveel ze inleggen.
Het nieuwe ZZP pensioenfonds wordt beheerd door een van de grootste pensioenbeheerders van Nederland, APG, en combineert de voordelen van individuele keuzevrijheid en de kracht van het collectief. 
Het fonds is een initiatief van Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO-ZZP en Zelfstandigen Bouw. 
 
Inhoud pensioenregeling

Zzp’ers die hieraan deelnemen mogen zelf de hoogte van hun premie bepalen en de leeftijd waarop zij met pensioen willen. Daarnaast kan het opgebouwde pensioenvermogen ook worden aangesproken wanneer je langdurig ziek bent. Een ander voordeel is dat de pensioenrechten blijven bestaan. Dat wil zeggen dat in geval van financiele problemen of schulden niemand aan uw pensioengeld kan komen.
 
Huidige situatie

Op dit moment voorzien zzp’ers in pensioen door te beleggen (bijvoorbeeld in een koophuis), mee te doen met het pensioen van hun partner of zelf geld opzij te zetten met de oudedagreserve. Andere opties zijn banksparen of een lijfrentepolis. Dit zijn levensverzekeringen waarmee je kapitaal opbouwt voor je nabestaanden of voor je pensioen. 
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.