Zelfstandigenaftrek 2012
De zelfstandigenaftrek is vanaf 2012 niet langer variabel, maar een vast bedrag. Lees hier meer over de voorwaarden en het tarief van de zelfstandigenaftrek 2012.

Zelfstandigenaftrek 2012

De zelfstandigenaftrek is sinds 1 januari 2012 niet langer variabel. Het is voortaan een vast bedrag van € 7.280,-, dat onafhankelijk is van de hoogte van de winst.

Bovendien wordt het bedrag van de zelfstandigenaftrek niet meer jaarlijks aangepast.

U hebt recht op de zelfstandigenaftrek als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting en aan het urencriterium voldoet.

Verder geldt:

– U mag de zelfstandigenaftrek niet meer verrekenen met ander inkomen uit Box 1 van de inkomstenbelasting, zoals loon of een VUT-uitkering, tenzij u een startende ondernemer bent. Dan mag u nog 3 jaar de zelfstandigenaftrek, inclusief de startersaftrek, verrekenen.
– Het deel van de zelfstandigenaftrek dat u niet kunt verrekenen, kunt u maximaal 9 jaar voortwentelen en van uw winst aftrekken.
– Een ondernemer die aan het begin van het kalenderjaar 65 jaar is, heeft recht op 50% van de zelfstandigenaftrek.

Startersaftrek

Starters die aan de voorwaarden voldoen, mogen de zelfstandigenaftrek verhogen met het bedrag van de startersaftrek »

Ondernemersaftrek

De zelfstandigenaftrek is een van de aftrekposten van de ondernemersaftrek, waarmee u uw belastbare winst kunt verlagen bij de belastingaangifte. Meer daarover leest u in: De ondernemersaftrek »

Zie ook:

Aftrekposten 2012 »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Indeed
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar…
Je overweegt om voor jezelf te beginnen als zzp’er, maar wil ook graag een vast salaris of de zekerheden van werken in loondienst. Dan kun je…
Heeft een tankpas voordelen voor mij als zzp’er? Welke aanbieders zijn er? En welke tips kan ik gebruiken? Dit zijn de voordelen van een tankpas voor…