13 October 2021
in Auto

Alle voordelen op een rij

Heeft een tankpas voordelen voor mij als zzp'er? Welke aanbieders zijn er? En welke tips kan ik gebruiken? Dit zijn de voordelen van een tankpas voor zzp'ers.

Inhoudsopgave

Nederland telde in 2019 1,1 miljoen zzp’ers die heel wat kilometers afleggen. Voor een zzp’er is het zeker het overwegen waard om een zakelijke tankpas aan te schaffen omdat het veel voordelen oplevert.  

Vraag gratis tankpas aan via De Zaak en probeer 3 maanden vrijblijvend uit

Voordelen tankpas zzp

Het gebruik van een tankpas voor zzp’ers is makkelijk en werkt bijna hetzelfde als betalen met een gewone bankpas. Veel zzp’ers denken dat een tankpas alleen voordelen heeft als je er veel gebruik van maakt. Maar een tankpas is er juist ook voor de kleinverbruiker. Lees hieronder de 5 voordelen van een tankpas voor jou als zzp’er:

1. Minder administratie

Met een zakelijke tankpas voor zzp’ers ontvang je aan het einde van de week, of maand, een overzichtelijke uitdraai van al jouw gemaakte zakelijke reiskosten. Eén factuur voor je boekhouding en een duidelijk overzicht hoeveel BTW je terug kan vragen. Tankbonnetjes bewaren is niet meer nodig. Dat scheelt een hoop kostbare administratietijd.

2. Minder gedoe

Gebruik een tankpas als pinpas om al jouw reiskosten te betalen. Deze kosten worden voorgeschoten door de tankpas aanbieder en betaal je achteraf via automatisch incasso. Hierdoor ben jij verzekerd dat je jouw BTW zonder problemen kan terugvorderen, doordat jouw bonnen altijd aan de eisen van de Belastingdienst voldoen.

3. Meer opties

Veel tankpassen leveren ook nog extra diensten. Zo kan jouw tankpas ook gebruikt worden bij de autowasstraat, parkeren, het openbaar vervoer en zelfs het betalen van tol in het buitenland. Hierdoor wordt een tankpas meer dan alleen een tankpas. Het is een zakelijke mobiliteitspas. Alles om zakelijk reizen voor jouw als zpp’er zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken. 

4. Veel keus

Er zijn twee soorten tankpassen: een universele tankpas of een merkgebonden tankpas. De universele tankpas brengt vaak extra kosten met zich mee terwijl de merkgebonden tankpas meestal gratis is. Elke aanbieder heeft ook zijn eigen extra diensten en deze kunnen sterk verschillen. Genoeg keus dus. Er is dus zeker een tankpas die precies bij jouw behoefte als zzp’er aansluit. 

5. Extra diensten

Sommige tankpassen voor zzp’ers bieden ook extra diensten zoals kortingen op de autowasstraat of het gebruik van gratis pechhulp.  

Aanbieders tankpas zzp

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt die een tankpas aanbieden. Over het algemeen gebruiken zzp’ers deze 5 aanbieder het meest:

  • MoveMove pas
  • MKB – Brandstof
  • Total Nederland
  • Tankpas.nl
  • Q8 Liberty tankcard

Hieronder hebben we 5 verschillende aanbieders van een tankpas voor zzp’ers beoordeeld in 2 tabellen: De diensten waar je allemaal gebruik van kan maken en de voorwaarden die verbonden zijn aan de tankpas. 

Inbegrepen diensten

 
Tankstations NL
Tankstations EU
Trein, OV
Brandstofprijs
Autowassen
Elektrisch opladen
MoveMove
V
V (DKV)
V
Pompprijs
V
V
MKB – Brandstof
V
X
X
Pompprijs
V
X
Total Nederland
Alleen bij Total
V
X
Pompprijs
V
X
Tankpas.nl
V
Optioneel
X
Pompprijs
V
X
Q8 Liberty tankcard
Tango, Q8, OK,
Sakko, Texaco
X (wel Benelux)
X
Pompprijs
X
X
 
Contractduur
Opzegtermijn
Borg
Factuur per ..
Kosten p/m
Kosten EU
Collectieve korting
MoveMove
1 jaar
1 maand
X
4 weken
€ 6,95
X
V 3 maanden gratis
MKB – Brandstof
1 jaar
1 maand
€ 200,-
1 maand
€ 7,-
n.v.t.
X
Total Nederland
1 jaar
X
Soms
1 week
€ 0,75
X
X
Tankpas.nl
1 jaar
1 maand
Soms
1 maand
€ 7,50
+1,5%
X
Q8 Liberty tankcard
4 jaar
X
2 weken
Gratis
n.v.t.
X

Tankpas zzp: Exclusieve collectieve korting Zoals je wellicht in het bovenstaande tabel hebt gezien, ontvang je via de Zaak Voordeel exclusieve collectieve korting op de MoveMove mobiliteitspas. Hierdoor kan je deze tankpas 3 maanden helemaal gratis proberen!   

Tips over tankpas zzp

  • Benzine en BTW terugvragen 

Voor het terugvragen van BTW op benzine heeft de belastingdienst een factuur nodig met jouw bedrijfsnaam en adres. Op een gewone bon kan je deze zaken niet terug vinden. Met een zakelijke betaalpas/creditcard of tankpas kan dit wel. Hierdoor zijn jouw tankbonnen gekoppeld aan jouw bedrijf en voorzien van een datum, naam, adres tankstation, brandstof en BTW. Nu weet je zeker dat je geen BTW misloopt. En dat levert jou als zzp’er weer extra besparingen op. 

  • Reiskosten aftrekken belastingaangifte

Zakelijke reiskosten mag je aftrekken van de belasting in je aangifte inkomstenbelasting. Het bedrag dat je mag aftrekken verschilt wel per vervoersmiddel.

  • Gedeeltelijk aftrekbaar

Eigen vervoersmiddel. Het maakt niet uit of je hier je eigen fiets mee bedoelt of jouw auto. De kosten die aftrekbaar zijn, zijn € 0,19 per kilometer. Let op: Hiervoor moet je wel een overzichtelijke rittenregistratie bijhouden. Denk aan je vertrek- en aankomstadres, de route en hoeveel kilometers deze route in totaal was. 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…