Mobiel zijn betekent niet dat je altijd zelf achter het stuur hoeft te zitten. Sherif el Zeiny, destijds 20 jaar oud, zag daar brood in. Terwijl hij zelf geen rijbewijs had, zette hij met drie compagnons een chauffeursservice op. Vandaag de dag heeft hij 180 man in dienst en kun je voor ieder doel, 24 uur per dag, 7 dagen per week een chauffeur bij hem huren.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Sherif: “Ik deed een opleiding International Business aan de VU, maar wilde altijd al ondernemer worden. Op mijn 18e startte ik een consultancybureautje, de VU was mijn eerste klant. Ik moest uitzoeken hoe de universiteit meer internationale studenten aan kom trekken. Het betaalde goed, maar het leek erg op het huiswerk dat ik tijdens mijn studie kreeg, dus na een jaar ben ik er weer mee gestopt.”

‘Privechauffeur is geen luxegoed’

Hoewel hij dus geen ondernemers carrière in de consultancy zag, was de wens ondernemer te worden er nog steeds. Toen een medestudent vertelde dat hij een chauffeursdienst op wilde zetten, zag Sherif een kans. “Eind 2007 zijn we Car Drivers met z’n vieren begonnen. Wij wilden ervoor zorgen dat een privéchauffeur geen luxegoed meer zou zijn. We zijn daarom ook begonnen met de zeer voordelige prijs van 13,50 euro per uur. Inmiddels hebben we de prijzen wel wat verhoogd, maar we zijn nog steeds de goedkoopste aanbieder van privéchauffeurs.”

‘We konden de vraag eigenlijk niet aan’

Omdat Sherif zelf geen rijbewijs had, richtte hij zich in het begin op de structuur van het bedrijf, de marketing en het aantrekken van de eerste klanten. “Door heel veel te netwerken kwamen we aan onze eerste klanten. Deze tevreden klanten vertelden hun netwerk over onze dienst en zo ging het ineens heel snel. Veel sneller dan verwacht. We konden de vraag eigenlijk niet aan. Dat terwijl we de belofte hadden gemaakt altijd een chauffeur te kunnen regelen. Daar hielden we ons ook aan. Desnoods gingen we zelf rijden, behalve ik dan.”

‘Nu bijna 200 man in dienst’

Vlak voor Car Drivers echt groot groeide haakten  twee compagnons af. Sherif runt het bedrijf sindsdien met één compagnon. “In 2010 kwamen er twee pagina’s over ons in
Het Parool te staan en werden we opgepikt door lokale bladen. Toen explodeerde het aantal aanvragen en zijn we flink gegroeid. En we groeien nog steeds. We hebben nu bijna 200 man in dienst, maar ik wil er zeker nog 50 bij.”
Maar chauffeur word je niet zomaar. Sherif is streng bij het selecteren van personeel. “Chauffeurs moeten minimaal twee jaar hun rijbewijs hebben, in het bezit zijn van een pak en een bepaald opleidingsniveau hebben. We willen dat ze op het niveau zitten van de mensen die zij vervoeren, zodat ze mee kunnen praten wanneer hen iets gevraagd wordt. Verder moeten ze altijd een rijtest afleggen. Daarbij letten we niet alleen op rijgedrag, maar ook op hun klantgerichtheid. Bijvoorbeeld of ze niet praten op momenten waarop dat niet gewenst is.”
Doordat Car Drivers zo snel gegroeid is, heeft het sociale leven van Sherif wel eens het onderspit gedolven. “Ik heb zo veel passie voor mijn werk dat het soms te veel is. Dan ging ik midden in de nacht chauffeurs ophalen. Ik heb namelijk eind 2008 eindelijk mijn rijbewijs gehaald”, vertelt hij met een glimlach. “Op dit moment heb ik een betere balans tussen mijn sociale leven en mijn bedrijf.”

‘Midden in de nacht in een wortelpak’

Het is niet vaak voorgekomen dat Sherif zelf achter het stuur moest klimmen, maar één van die keren was wel erg memorabel. “Een vaste klant belde dat hij graag opgehaald wilde worden. Hij stond ‘s nachts ergens in de regen, midden in een bos en taxi’s wilden niet komen. Ik had niemand beschikbaar, dus ben zelf maar gegaan. Toen ik daar kwam, stond hij daar in een wortelpak, het bleek dat hij een vrijgezellenfeest had gehad. Hij paste met zijn pak niet in de auto, dus hij hing half uit het raam.”
Hoewel het bedrijf al vrij groot is, wil Sherif door blijven groeien. We willen een begrip worden op het gebied van mobiliteit. Dat mensen meteen aan ons denken als ze een chauffeur zoeken, dat zou ik geweldig vinden.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ondernemer een doorlopend proces vol valkuilen, uitdagingen en uitglijders. Fouten maken is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn veel ongelukken te…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…