Financiering voor ondernemers – Dit zijn de belangrijkste manieren om aan kapitaal te komen

Financiering-voor-ondernemers-Dit-zijn-de-belangrijkste-manieren-om-aan-kapitaal-te-komen

Financiering is van vitaal belang voor iedere ondernemer. Of je nu financiering zoekt voor je start up, of geld nodig hebt om je bedrijf te laten groeien, te innoveren of een grote financiële verplichting moet nakomen. Toegang tot voldoende financiering is op bepaalde momenten cruciaal. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden en geven we je een overzicht van de verschillende vormen van financiering.

Subsidies voor ondernemers: dit is wat je hierover moet weten

Subsidies voor ondernemers dit is wat je hierover moet weten

Als ondernemer kun je een beroep doen op subsidies of financiële steun vanuit de overheid. Dit stelt je in staat om je (startende) onderneming verder te helpen. Welke veelvoorkomende subsidies voor ondernemers zijn er? En hoe kun je als ondernemer gebruik maken van dit soort regelingen? In dit overzicht leggen we je uit hoe subsidies je als ondernemer verder kunnen helpen.

AOV en andere opties: de noodzaak van een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid

AOV en andere opties

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Ook wanneer je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Dan stoppen je inkomsten, maar de uitgaven gaan wel door. Daardoor loop je als zelfstandige een groot financieel risico. Gelukkig kun je als ondernemer een financieel vangnet creëren. In dit artikel gaan in op de achtergronden en de verschillende opties als het gaat om inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Pensioen voor ondernemers: dit moet je weten om een gezonde financiële toekomst op te bouwen

Pensioen voor ondernemers dit moet je weten om een gezonde financiële toekomst op te bouwen

Als ondernemer heb je op je pensioengerechtigde leeftijd recht op AOW. Maar om meer financiële armslag te hebben, is het goed om aanvullend pensioen op te bouwen. Hoe doe je dat en hoe regel je een goed pensioen voor je werknemers? Hier leggen we uit hoe het pensioenstelsel is opgebouwd, waarom ondernemers vaak geen pensioen opbouwen en hoe je dat als ondernemer wel kunt doen.

Van prijsplafond tot aftrekposten: alles wat je moet weten over energie als ondernemer in Nederland.

Website de Zaak afbeeldingen 1000 x 562 (nieuw) - 2023-02-23T163150.759

Als je ondernemer bent, verbruik je vrijwel altijd energie bij je bedrijfsvoering. Energiekosten voor gas en stroom vormen dus een deel van je uitgaven. En die energiekosten zijn de laatste jaren flink opgelopen. Hoe ziet de energiemarkt er in Nederland eigenlijk uit? Wat is het prijsplafond? Hoe kun je energie besparen en welke aftrekposten en subsidies zijn er? In dit overzicht leggen we het je allemaal uit.

Met welke rechtsgebieden heb je als bedrijf te maken?

Als je ondernemer bent dan heb je te maken met een aantal vormen van recht. Het verbintenissenrecht is bijvoorbeeld van toepassing op overeenkomsten die je met klanten maar ook met je leveranciers sluit. Daarnaast heb je te maken met het privacyrecht als het gaat om het beschermen van de informatie die klanten aan je verstrekken, bijvoorbeeld via een webshop of door via e-mail een order te plaatsen. Maar bedrijven hebben vaak ook een website zonder dat ze direct online verkopen doen. Ook dan kan privacy recht van toepassing zijn. Als je een formulier op je website hebt waarmee een bezoeker een vraag kan stellen of een offerte aanvragen dan is ook hier het privacyrecht van toepassing. Bij een hack kan de dader, als die wordt gepakt, hierop dus worden aangesproken door de rechter.

Redenen om als ondernemer voor managed services te kiezen

Heb je weleens van managed services gehoord? Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om dit soort diensten af te nemen. Ben jij benieuwd naar de verklaring hierachter? Dan wordt het tijd om deze blog door te lezen, want hier vind je een mooi overzicht van de grootste redenen hierachter!

Hoe creëer je een sterke branding voor jouw bedrijf?

Het belang van een sterke branding voor jouw bedrijf kan niet worden overschat. Een sterke branding is niet alleen een logo, een kleurenpalet en een slogan. Het is een belofte aan jouw klanten. Het is wat jouw bedrijf onderscheidt van anderen. Het kan daarom ook een grote rol spelen in het succes van jouw bedrijf. Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet om een sterke branding voor jouw bedrijf te creëren.