Financiering voor ondernemers – Dit zijn de belangrijkste manieren om aan kapitaal te komen

Financiering-voor-ondernemers-Dit-zijn-de-belangrijkste-manieren-om-aan-kapitaal-te-komen

Financiering is van vitaal belang voor iedere ondernemer. Of je nu financiering zoekt voor je start up, of geld nodig hebt om je bedrijf te laten groeien, te innoveren of een grote financiële verplichting moet nakomen. Toegang tot voldoende financiering is op bepaalde momenten cruciaal. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden en geven we je een overzicht van de verschillende vormen van financiering.

Subsidies voor ondernemers: dit is wat je hierover moet weten

Subsidies voor ondernemers dit is wat je hierover moet weten

Als ondernemer kun je een beroep doen op subsidies of financiële steun vanuit de overheid. Dit stelt je in staat om je (startende) onderneming verder te helpen. Welke veelvoorkomende subsidies voor ondernemers zijn er? En hoe kun je als ondernemer gebruik maken van dit soort regelingen? In dit overzicht leggen we je uit hoe subsidies je als ondernemer verder kunnen helpen.

AOV en andere opties: de noodzaak van een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid

AOV en andere opties

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Ook wanneer je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Dan stoppen je inkomsten, maar de uitgaven gaan wel door. Daardoor loop je als zelfstandige een groot financieel risico. Gelukkig kun je als ondernemer een financieel vangnet creëren. In dit artikel gaan in op de achtergronden en de verschillende opties als het gaat om inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Pensioen voor ondernemers: dit moet je weten om een gezonde financiële toekomst op te bouwen

Pensioen voor ondernemers dit moet je weten om een gezonde financiële toekomst op te bouwen

Als ondernemer heb je op je pensioengerechtigde leeftijd recht op AOW. Maar om meer financiële armslag te hebben, is het goed om aanvullend pensioen op te bouwen. Hoe doe je dat en hoe regel je een goed pensioen voor je werknemers? Hier leggen we uit hoe het pensioenstelsel is opgebouwd, waarom ondernemers vaak geen pensioen opbouwen en hoe je dat als ondernemer wel kunt doen.

Van prijsplafond tot aftrekposten: alles wat je moet weten over energie als ondernemer in Nederland.

Website de Zaak afbeeldingen 1000 x 562 (nieuw) - 2023-02-23T163150.759

Als je ondernemer bent, verbruik je vrijwel altijd energie bij je bedrijfsvoering. Energiekosten voor gas en stroom vormen dus een deel van je uitgaven. En die energiekosten zijn de laatste jaren flink opgelopen. Hoe ziet de energiemarkt er in Nederland eigenlijk uit? Wat is het prijsplafond? Hoe kun je energie besparen en welke aftrekposten en subsidies zijn er? In dit overzicht leggen we het je allemaal uit.

Vakantiekrachten inhuren? Hier moet je als ondernemer op letten

Als de zomer in aantocht is, versterken veel ondernemers hun team met vakantiekrachten. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze vaak jonge mensen op de juiste wijze inzet? Van arbeidsovereenkomsten tot werktijden en van loon tot belastingregels: het inhuren van vakantiewerkers lijkt soms een mijnenveld waar je als ondernemer doorheen moet laveren. In dit artikel nemen we je mee in de regels voor vakantiekrachten.

Hoe personeel werven? 8 tips om de juiste kandidaat te vinden

Website de Zaak afbeeldingen 1000 x 562 (nieuw) - 2023-02-22T192447.480

Op zoek naar personeel? In deze krappe arbeidsmarkt moet je jezelf goed voorbereiden en verschillende methodes gebruiken. Denk aan het werven van nieuwe medewerkers via je eigen netwerk, online én offline zoeken en een vlekkeloze sollicitatieprocedure opzetten. Deze 8 tips helpen bij het vinden van een geschikte kandidaat.

Weekoverzicht #16 2024

Elke week geeft de redactie van De Zaak een update van belangrijke thema’s en ontwikkelingen die spelen in de wereld van ondernemers. Zo kun jij goed het weekend in! En er gebeurde weer genoeg…