Betaald parkeren, het is met stip ergernis nummer één van de automobilist. Maak je leven aangenamer en soms zelfs goedkoper: zet een parkeer-app op je smartphone. We selecteerden de 5 beste voor je.

Inhoudsopgave

1. ANWB ONDERWEG

iPhone en Android
De ANWB-app is gratis en bevat meer dan parkeren alleen. Er zitten ook knoppen op waarmee je goedkope tankstations kunt vinden, file-informatie kunt opzoeken of kunt carpoolen. ANWB-leden betalen geen registratiekosten van € 10,-. In het menu ‘parkeren’ registreer je eerst je kenteken en het nummer van de transponderkaart die na registratie wordt toegezonden. In steeds meer steden heb je geen transponderkaart meer nodig, maar voor de zekerheid is het verstandig hem toch zichtbaar achter de voorruit te leggen.

Bij aanvang van het betaald parkeren druk je op de rode ‘startknop’. De teller gaat lopen en de auto wordt bij de parkeercomputer aangemeld. Met ‘Parkeeradvies’ kun je zien waar u goedkoper kunt parkeren.

2. PARKMOBILE

iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone
Parkmobile is visueel erg gemakkelijk. Bij het opstarten verschijnt direct een plattegrond en je kunt meteen je zone selecteren. Ook kun je een favoriete parkeerplaats selecteren. Handig als je vaak op dezelfde plek moet zijn. En als je regelmatig in een vreemde stad moet zijn, is er de optie om je geparkeerde auto terug te vinden. Verder dezelfde opties als SMSParking.

3. YELLOWBRICK

iPhone en Android            
Yellowbrick geeft direct bij het opstarten een aantal suggesties van vrije zones in de buurt. Ook kun je je favoriete zones opslaan. Yellowbrick heeft geen plattegrond, maar de app werkt, ook al door zijn simpelheid en grote letters, prima. Een parkeeractie is zo gestart. De app is ook handig voor mensen die geen klant zijn bij Yellowbrick, want hij geeft ook advies over voordelige parkeerplaatsen in de buurt.

4. PARK-LINE

iPhone, BlackBerry en Android
Zowel Park-line als Parkmobile zijn onderdeel van de Parkmobile Group. Park-line vertoont dan ook opvallend veel overeenkomsten met Parkmobile. Ook de werking van de apps komen behoorlijk overeen.

5. SMSPARKING (APP-PARKING)

iPhone, iPad, Android en BlackBerry
SMSparking is nogal Spartaans, maar doet wel precies waarvoor hij bedoeld is. De app vindt behoorlijk snel een parkeerzone waar nog genoeg plaats is, maar de plattegrond is nogal klein, evenals de letters. Een leesbril is geen overbodige luxe.

Voordeel is wel dat je je parkeergeschiedenis kunt terugzien en er meerdere kentekens in kunt opslaan. Handig als je in het weekend met de auto van je partner boodschappen doet.

Voordelen

Niet alleen schelen parkeerapps ergernis en geld, ze geven ook inzicht in parkeerkosten. Van jezelf en van jouw medewerkers. Het scheelt ook veel administratieve rompslomp: je krijgt een keer per maand een overzichtelijke factuur, in plaats van al die verschillende bonnetjes. Voor je medewerkers is het bovendien veel gemakkelijker declareren.

Tot slot

Voor alle hier beschreven apps moet je je vooraf aanmelden. De werking is simpel: Parkeren, app openen, op ‘start’ drukken en bij terugkomst weer op ‘stop.’

Dat laatste, op ‘stop’ drukken, moet je echt niet vergeten. Anders brengen de aanbieders je de maximale parkeertijd in rekening. Dat kan flink in de papieren lopen!

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

Veelgestelde vragen

Wat is een parkeerapp?

Een parkeerapp is een soort mobiele app die je kunt gebruiken om parkeergelegenheid te vinden en te betalen voor parkeren. Sommige apps werken door middel van GPS en kunnen je naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats leiden. Andere apps laten je parkeerplaatsen zien op een kaart en laten je weten hoeveel het kost om op die plaats te parkeren en hoe lang je daar kunt parkeren.

Wat is het voordeel van een parkeerapp?

Parkeerapps kunnen handig zijn omdat ze je tijd en moeite besparen door je te helpen snel een parkeerplaats te vinden en te betalen. Parkeerapps schelen daardoor ergernis en geld. Ze geven bovendien inzicht in je parkeerkosten. In plaats van verschillende bonnetjes krijg je een keer per maand een overzichtelijke factuur.

Welke parkeerapps zijn er?

Je kunt kiezen uit een aantal apps, zoals die van de ANWB, Parkmobile, Yellowbrick, Park-line en SMSparking. Hiermee kun je zien waar je kunt parkeren, maar sommige apps hebben ook uitgebreidere functionaliteiten.

Peter Westhof

Peter Westhof

Ik schrijf als journalist veel over ondernemerszaken en voor De Zaak specifiek over energie voor ondernemers. Ook heb ik veel ondernemers geïnterviewd. Ondernemers willen vooral graag ondernemen, zo heb ik gemerkt. Het is buitengewoon handig en waardevol voor hen als een site als De Zaak op een begrijpelijke manier bepaalde ingewikkelde onderwerpen uitlegt. Daar draag ik graag aan bij.
Lees ook…
Honderden miljoenen mensen ter wereld handelen en beleggen in crypto. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren flink gaat stijgen. Volgens…
Je wilt innoveren met je bedrijf. Of: je wilt een samenwerkingsverband aangaan, maar mist de investeringen en slagkracht om dat mogelijk te maken. Veel…
Het opzetten en runnen van een eigen onderneming vergt niet alleen veel tijd, moeite en energie, maar kost ook behoorlijk wat geld. Zeker in de…
Wie ervoor kiest om zakelijk te beleggen, heeft een scala aan mogelijkheden om geld te reserveren en vermogen op te bouwen. Centrale vraag voor iedere…
Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de…
Wil je in 2023 je ondernemersdoelen bereiken, wil je innoveren en overweeg je om daarvoor subsidies aan te vragen? Weet je niet welke subsidies voor…