Betaald parkeren, het is met stip ergernis nummer één van de automobilist. Maak uw leven aangenamer en soms zelfs goedkoper: zet een parkeer-app op uw smartphone. We selecteerden de 5 beste voor u.

1. ANWB ONDERWEG
iPhone en Android
De ANWB-app is gratis en bevat meer dan parkeren alleen. Er zitten ook knoppen op waarmee u goedkope tankstations kunt vinden, file-informatie kunt opzoeken of kunt carpoolen. ANWB-leden betalen geen registratiekosten van € 10,-. In het menu ‘parkeren’ registreert u eerst uw kenteken en het nummer van de transponderkaart die na registratie wordt toegezonden. In steeds meer steden heeft u geen transponderkaart meer nodig, maar voor de zekerheid is het verstandig hem toch zichtbaar achter de voorruit te leggen.

Bij aanvang van het betaald parkeren drukt u op de rode ‘startknop’. De teller gaat lopen en de auto wordt bij de parkeercomputer aangemeld. Met ‘Parkeeradvies’ kunt u zien waar u goedkoper kunt parkeren.

2. PARKMOBILE
iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone
Visueel erg gemakkelijk. Bij het opstarten verschijnt direct een plattegrond en u kunt meteen uw zone selecteren. Ook kunt u een favoriete parkeerplaats selecteren. Handig als u vaak op dezelfde plek moet zijn. En als u regelmatig in een vreemde stad moet zijn, is er de optie om uw geparkeerde auto terug te vinden. Verder dezelfde opties als SMSParking.

3. YELLOWBRICK
iPhone en Android            
Yellowbrick geeft direct bij het opstarten een aantal suggesties van vrije zones in de buurt. Ook kunt u uw favoriete zones opslaan. Yellowbrick heeft geen plattegrond, maar de app werkt, ook al door zijn simpelheid en grote letters, prima. Een parkeeractie is zo gestart. De app is ook handig voor mensen die geen klant zijn bij Yellowbrick, want hij geeft ook advies over voordelige parkeerplaatsen in de buurt.

4. PARK-LINE
iPhone, BlackBerry en Android
Zowel Park-line als Parkmobile zijn onderdeel van de Parkmobile Group. Park-line vertoont dan ook opvallend veel overeenkomsten met Parkmobile. Ook de werking van de apps komen behoorlijk overeen.

5. SMSPARKING (APP-PARKING)
iPhone, iPad, Android en BlackBerry
SMSparking is nogal Spartaans, maar doet wel precies waarvoor hij bedoeld is. De app vindt behoorlijk snel een parkeerzone waar nog genoeg plaats is, maar de plattegrond is nogal klein, evenals de letters. Een leesbril is geen overbodige luxe.

Voordeel is wel dat u uw parkeergeschiedenis kunt terugzien en er meerdere kentekens in kunt opslaan. Handig als u in het weekend met de auto van uw partner boodschappen doet.

Voordelen
Niet alleen schelen parkeerapps ergernis en geld, ze geven ook inzicht in parkeerkosten. Van uzelf en van uw medewerkers. Het scheelt ook veel administratieve rompslomp: u krijgt een keer per maand een overzichtelijke factuur, in plaats van al die verschillende bonnetjes. Voor uw medewerkers is het bovendien veel gemakkelijker declareren.

Tot slot
Voor alle hier beschreven apps moet u zich van tevoren aanmelden. De werking is simpel: Parkeren, app openen, op ‘start’ drukken en bij terugkomst weer op ‘stop.’

Dat laatste, op ‘stop’ drukken, moet u echt niet vergeten. Anders brengen de aanbieders u de maximale parkeertijd in rekening. Dat kan flink in de papieren lopen!

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Haal meer uit je investering door de belangrijkste fiscale aftrekposten te gebruiken. In deze checklist staat welke dat…
Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een…
De overheid wil ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen graag tegemoet komen. Dit doen ze door middel van de…