Nederlanders die een app voor mobiel bankieren gebruiken, betalen vaker op tijd, staan minder rood en sparen meer. Dit blijkt uit onderzoek van ING, dat inmiddels ook een app voor zakelijk mobiel bankieren heeft.

Inhoudsopgave

Van plan om zakelijk vastgoed aan te schaffen of te herfinancieren? Vraag vrijblijvend voorstel zakelijke hypotheek aan

Mobiel bankieren

Nederlanders die gebruik maken van een mobiel bankieren app betalen vaker op tijd, staan minder rood en sparen meer. Dit blijkt uit onderzoek van de ING naar het gebruik van mobiel bankieren apps onder Nederlanders met een smartphone en/of tablet.

Ruim een derde gebruikt een mobiel bankieren app. Dat doen ze gemiddeld zo’n 3,5 keer per week, dus om de dag.

Het aantal gebruikers van mobiel bankieren apps groeit in Nederland nog steeds sterk. Ook de Mobiel Bankieren App van de ING is sinds de introductie in november 2011 al zo’n 1,2 miljoen keer gedownload.

App voor zakelijk mobiel bankieren
Zakelijke klanten van ING kunnen sinds kort de Mobiel Bankieren App gebruiken. Hiermee kunnen zij geld van hun betaal- en spaarrekening overmaken, hun actuele saldo checken en de laatste af- en bijschrijvingen bekijken.

De app is hier gratis te downloaden »

Net als voor particulieren zal de ING ook de zakelijke app zoveel mogelijk blijven ontwikkelen aan de hand van klantwensen. Die kunnen ze via een feedback-knop in de app doorgeven.

Mobiel bankieren leidt tot minder internetbankieren

Altijd precies weten hoeveel geld je hebt. Dat vindt de helft van de Nederlanders met een mobiel bankieren app het belangrijkste voordeel van bankieren met je mobiel. Een kwart vindt de mogelijkheid om altijd geld over te kunnen maken het belangrijkst.

De groei van mobiel bankieren heeft ook invloed op het gebruik van andere bancaire diensten. Meer dan een derde van de gebruikers zegt nauwelijks meer aan internetbankieren te doen. Het zijn vooral de ‘jongeren’ (16 t/m 39 jaar) die mobiel hun bankzaken regelen, slechts een klein deel van de 60-plussers bankiert mobiel.

Mobiel Bankieren is dus de betaalmethode van de toekomst, zo concludeert 80% van de jongeren met een app.

Mobiel bankieren verbetert spaargedrag

Het betaal- en spaargedrag van de Nederlander blijkt te veranderen met de toenemende ‘inburgering’ van mobiel bankieren. Sinds het bankieren met een app geeft 75% van de Nederlanders met een mobiel bankieren app aan meer controle te hebben over zijn geldzaken. Zo worden rekeningen sneller en vaker op tijd betaald.

Een op de vijf Nederlanders geeft aan zelfs meer te gaan sparen. Nu het saldo altijd en overal gecheckt kan worden houdt men aan het einde van de maand ook vaker wat over.

Opvallend is dat 28% van de Nederlandse app-gebruikers aangeeft ook minder vaak rood te staan.

Saldo checken in de jacuzzi

De meeste Nederlanders geven aan hun mobiel bankieren app te gebruiken voor de saldo check. Dit ‘checken’ doet men de hele dag door, maar met name in de middag en avond. Ook controleert een groot gedeelte van de gebruikers hun af- en bijschrijvingen en maakt geld over tussen eigen rekeningen en naar andere rekeningen.

Nederlanders bankieren altijd en overal. De meerderheid gebruikt de mobiel bankieren app op het werk, onderweg of op het vakantieadres. Maar er zijn ook ‘vreemdere’ plekken waar we bankzaken regelen zoals in de stoeltjeslift, in de jacuzzi of zelfs tijdens een bezoek aan het toilet.

Explosieve groei gebruik Mobiel Bankieren App ING

Max Mouwen, Directeur Verkoop & Service Internet ING: “We zien het gebruik van onze Mobiel Bankieren App nog steeds sterk groeien. Sinds de introductie in november 2011 is deze zo’n 1,3 miljoen keer gedownload en er zijn al meer dan 10 miljoen transacties gedaan. Dat is boven verwachting”.

De app van de ING wordt per maand ruim 16 miljoen keer gebruikt. Van de app gebruikers logt 77% aanzienlijk minder vaak in op Mijn ING (internetbankieren).

“We zien dat gebruikers de app goed waarderen. Toch blijven we continu verbeteren”.

Lees ook:

7 zakelijke apps voor de Apple Mac »
Een Twitter app voor elke smartphone »
6 tips om veilig te werken met laptop, tablet en smartphone »

Een betaalrekening, spaarrekening of hypotheek afsluiten? Bij SNS denken en luisteren ze met je mee en ze helpen je bij het verwezenlijken van je doelen en dromen? Bekijk mogelijkheden >

Lees ook…
i.s.m.
Betalen je klanten laat of wil je je voorraad aanvullen? Dan is het misschien handig om een zakelijk krediet af te sluiten. Zo heb je extra geld om een…
Start-ups zijn voor ondernemers een spannend en potentieel lucratieve investering, maar er komen ook grote risico’s bij kijken. In dit artikel…
Is het tijd voor investeringen, maar zit je krap bij kas of krijg je een zakelijke lening niet rond? In plaats van dure bedrijfsmiddelen direct af te…
i.s.m.
Als ondernemer wil je elke dag het beste uit je werk halen. En je wilt groeien. Misschien wel door het kopen van een eigen bedrijfspand. Bijvoorbeeld…
i.s.m.
Misschien droom je wel van een eigen bedrijfspand. Bijvoorbeeld omdat je nu huurt, en je alvast wilt investeren voor je oude dag. Of je huidige pand…
Om je onderneming te laten groeien, of om de transitie naar bijvoorbeeld duurzaamheid te betalen, kun je op zoek gaan naar investeerders of financiers….