In samenwerking met
Waarom is een AOV, oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering, eigenlijk nodig? Ook ondernemer Jacqueline vroeg zichzelf dit af. Tot het moment dat ze zelf tegen een depressie en burn-out aanliep. "Ik wilde perfect zijn in alles, zowel op privé- als op werkgebied", vertelt ze. Lees hieronder haar ervaring en waarom een AOV belangrijk is.

Inhoudsopgave

Ondernemer Jacqueline viel uit door stress, maar had gelukkig een AOV

Ruim 16 jaar lang was ondernemer Jacqueline werkzaam als lead engineer in werktuigbouwkundige installaties. Door haar klantgerichte houding vond ze het moeilijk om nee te zeggen en werkte daardoor veel, gemiddeld 50 tot 60 uur in de week. Jacqueline: ‘Ik wilde perfect zijn in alles, zowel op privé- als op werkgebied. Totdat ik door de aanhoudende stress tegen een depressie en burn-out aanliep.’

Jacqueline had veel baat bij de arbeidsdeskundige van a.s.r. en haar re-integratietraject. ‘Ik heb de begeleiding en ondersteuning als positief ervaren. Ik had echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond en we het samen deden. Het contact met de arbeidsdeskundige was erg fijn en gebaseerd op vertrouwen, transparantie en openheid. Ik heb me nooit één moment onder druk gezet gevoeld en heb alle ruimte gekregen om te werken aan mijn herstel. Ook het feit dat je altijd met dezelfde persoon te maken had bij a.s.r. was fijn.’

Wat ze andere ondernemers wil meegeven? ‘Probeer vooral de balans tussen werk en privé goed te houden en denk nooit: dit overkomt mij niet. Ik ben zoveel mensen tegengekomen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het kan echt iedereen overkomen. Zorg voor een goede AOV bij een verzekeraar die met je meedenkt en uitgaat van het individu.’

Financieel vangnet met een AOV

Wist je dat 4 op de 10 ondernemers géén voorziening heeft voor arbeidsongeschiktheid? Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijkheid voor je inkomen mocht er iets met je gezondheid gebeuren. Voor de periode dat je arbeidsongeschikt bent, krijg je géén uitkering vanuit de overheid.

Tip: Ben jij op zoek naar een AOV met de beste voorwaarden en prijs? Start 100% vrijblijvend de AOV-premieberekening

Je kunt natuurlijk gebruik maken van je spaargeld. Maar hoe lang houd je dat vol? Stel je zet elke maand € 200 opzij en je hebt inmiddels een spaarpot van € 25.000. Dan kan je daar misschien, afhankelijk van je uitgaven, een jaar mee rondkomen. Maar wat nou als je voor langere tijd arbeidsongeschikt raakt? Kan je dan nog je rekeningen betalen?

Een AOV hoeft niet duur te zijn. Je kunt je AOV-premie doorberekenen in je uurtarief. Bij een AOV van € 200 per maand en een werkweek van 36 uur is dat gemiddeld € 1,60 bovenop je huidige uurtarief. Zo ben je verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en het doet minder pijn als je naar je bankrekening kijkt.

Een AOV is meer dan een uitkering bij arbeidsongeschiktheid

Naast een uitkering bij uitval helpt a.s.r. uitval te voorkomen met diensten die jou helpen zo gezond mogelijk te blijven, zoals een jaarlijkse gratis Persoonlijke Gezondheidscheck. Ben je uitgevallen? Wij denken met je mee en ondersteunen je, zodat je weer op een duurzame manier kunt terugkeren in je onderneming.

Nieuwsgierig geworden hoe jij je financiële vangnet kan regelen? Bereken en vergelijk je AOV-premie en krijg direct inzicht in jouw mogelijkheden.

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
asr logo

a.s.r. verzekeringen, partner van De Zaak

a.s.r. verzekeringen is er voor jou! Naast de beste service bieden aan jou als ondernemer doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. a.s.r. is meer dan een verzekeraar die geld uitkeert. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn we er namelijk niet alleen wanneer je uitvalt, maar helpen we je ook preventief om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Bekijk alle artikelen van a.s.r. verzekeringen >

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
Lees ook…
De Nederlandse overheid bepaalt ieder jaar wat er precies wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wat de hoogte van het eigen risico en de…
Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de…
Wist je dat arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s is voor je bedrijf? Dit terwijl je als ondernemer juist koste wat het kost uitval wil…