Categorieën

Heb je binnenkort een drukke planning met werk of school? Dan is het aan te raden om voor een agenda te gaan. Het is namelijk ontzettend stressvol om al je plannen en verplichtingen te moeten onthouden. Het komt vaak voor dat je bepaalde zaken door elkaar haalt of zelfs vergeet. Door middel van een agenda houd je gemakkelijk een goed overzicht. Veel mensen vinden het prettig om na een lange dag alle geplande activiteiten af te kunnen strepen in de agenda. Dit geeft een voldaan gevoel en je kunt dan met een frisse start aan een nieuwe dag beginnen.

Inhoudsopgave

Je kunt online een agenda kopen, of bij een lokale winkel bij jou in de buurt. Online heb je vaak wat meer aanbod dan in een fysieke winkel, aangezien je dan veel meer aanbieders krijgt te zien.

Verschil tussen agenda en planner

Als je hebt besloten om wat meer overzicht te krijgen, dan kun je kiezen tussen een agenda of een planner. Maar wat is eigenlijk het verschil? Kort gezegd de ruimte om wat op te schrijven en de zaken die je erin zet. Bij een agenda gaat het puur om de zaken die je af moet hebben en afspraken die gepland staan. In een planner kun je notities kwijt, wat extra details en zelfs een aantal doelen. Door voor jezelf duidelijke doelen op te stellen is het gemakkelijk om je groei bij te houden. Denk aan een simpel voorbeeld zoals het drinken van water. Als je graag twee liter water wilt drinken op een dag, dan is het handig om dit op te bouwen. Elke dag schrijf je op hoeveel je hebt gedronken en zo kun je steeds hoger komen met je doel. Dit werkt ontzettend motiverend.

Hoeveel schrijfruimte heb jij nodig?

Er zijn vele soorten agenda’s waarvoor je kunt gaan. Je hebt dan ook verschillende indelingen. De ene agenda heeft een complete week op twee bladzijden staan. De andere agenda heeft maar één dag per bladzijde. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met hoe groot je schrijft. Als je ervan houdt om duidelijk te schrijven met grote letters, is het niet handig om een agenda te kiezen met kleine vakjes. De keuze die je maakt, heeft ook invloed op de dikte van je agenda. Vanzelfsprekend zal je agenda een stuk dunner zijn als je een agenda hebt met twee bladzijden voor een week. Ook kun je kiezen of je een agenda wilt met ringetjes of gewoon zoals een boekje. Welke optie beter is zul je zelf moeten ontdekken, aangezien de meningen hierin verdeeld zijn. Ga je voor praktisch of voor een mooie agenda?

Diverse printjes om uit te kiezen

Hoewel een agenda of planner vooral om structuur gaat, is het wel een fijn detail als de agenda of planner er leuk uitziet. Je kunt dan ook uit diverse soorten kleuren en printjes kiezen. Zo heb je basic varianten zoals zwart, rood of roze. Tegenwoordig heb je de meest mooie printjes om uit te kiezen. Denk aan een glitter print, bloemen, een legerprint of een afbeelding. Je ziet steeds vaker dat influencers een samenwerking aangaan met ketens om iets van schoolspullen te promoten. Leerlingen vinden het dan ook leuk om een agenda of planner uit te kiezen van hun favoriete influencer. Bedrijven spelen hier heel slim op in. Dat een influencer een nieuwe agenda of planner uitbrengt wordt gepromoot op sociale media. Denk aan een advertentie, maar ook vanuit de influencer zelf. Op deze manier bereik je namelijk een groot publiek, vooral bij de jongere doelgroep.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Af en toe heb je als bedrijf te maken met een overtollige voorraad. Het magazijn staat dan overvol en dit kan voor frustratie zorgen. Gelukkig is…
Als ondernemer ontkom je in de tijd van digitaliseren en automatiseren niet aan een snelle uitbreiding van het IT-landschap binnen jouw organisatie….
De dagen waarin je met alleen de juiste keywords je website bovenaan in Google kon krijgen zijn voorbij. De nieuwe technieken en technologie vereisen…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.