Categorieën

De voornaamste reden om zakelijk te beleggen is het fiscale voordeel. Bij deze beleggingsvorm zet je een deel van je geld aan het werk om in de toekomst zakelijke doelen te behalen. Beleggen is een prima optie. Bovendien houd je hiermee werk en privé gescheiden, en zorg je ervoor dat je doelen scherp blijven. In dit artikel ontdek je wat de mogelijkheden van zakelijk beleggen zijn, zowel voor kleine ondernemers als voor eigenaren van een (grote) bv.

Inhoudsopgave

Groot aanbod

Er zijn diverse vormen mogelijk. Als je kijkt naar het aanbod van zakelijk beleggen bij Evi, dan zie je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen zakelijk beleggen als zzp’er en via je bv. Daarnaast kun je beleggen met een hoop flexibiliteit, als aanvulling op je pensioen en voor vermogensbeheer.

Zakelijk beleggen met flexibiliteit

Als je een eenmanszaak hebt, ben je als belegger voor de Belastingdienst een particulier. Daar kun je behoorlijk wat fiscale voordelen uithalen. Voorwaarde is wel dat het geld op de zakelijke beleggingsrekening een zakelijk doel moet hebben. Er zijn vijf profielen, waarbij je kunt kiezen voor een defensieve stijl van beleggen tot een zeer offensieve. Dit laatste heeft het hoogste risico, maar ook het potentieel hoogste rendement.

Als je via je bv zakelijk wilt beleggen, kun je gebruikmaken van specifieke zakelijke producten. Je kunt zelf verantwoordelijk zijn voor je beleggingskeuze. Een andere mogelijkheid is om het beheer uit te besteden. Wat de beste keuze voor jou is, is afhankelijk van je kennis van beleggingen en of je er tijd voor kunt vrijmaken.

Beleggen voor je pensioen

Het is een aantrekkelijke gedachte om te beleggen als aanvulling op je pensioen. Stel dat je een aantoonbaar pensioentekort hebt, dan is deze vorm van beleggen fiscaal voordelig. Het vermogen dat je opbouwt, kun je gebruiken voor een mooie aanvulling op je pensioen. Het geld staat vast op een geblokkeerde rekening. Heel flexibel is dit niet, maar het geeft je wel zekerheid met betrekking tot het pensioen.

Veel vrijheid, ook bij vermogensbeheer

Beleggen is spannend, omdat het altijd onzeker is of je je vermogen terug gaat verdienen. Deels wordt dit bepaald door hoeveel risico je wilt nemen. Het hoogste risicoprofiel kan een flink rendement opleveren, maar ook behoorlijke verliezen. Zelf heb je natuurlijk de vrijheid voor welk profiel je kiest.

Dat is ook het geval als je voor vermogensbeheer kiest. Met een ervaren belegger ga je dan om de tafel zitten om het beste pakket samen te stellen. En wil je tussentijds bijsturen, dan kun je altijd kijken naar de mogelijkheden. Een belegging in fondsen zorgt voor een mooie spreiding van de risico’s, waardoor je een meer dan redelijk vooruitzicht op een goede opbrengst hebt.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Af en toe heb je als bedrijf te maken met een overtollige voorraad. Het magazijn staat dan overvol en dit kan voor frustratie zorgen. Gelukkig is…
Goede olie is voor elke auto van groot belang. Met goede olie verbruikt een auto minder brandstof en slijt de motor minder snel. Het maakt hierbij niet…
Een elektronisch point of sale-systeem oftewel een kassasysteem kan ongekende waarde hebben voor ieder horecabedrijf. Veel ondernemers en bedrijven in…