Of je nou een nieuwe auto hebt gekocht of al enkele jaren dezelfde vierwieler voor de deur hebt staan: een goede autoverzekering afsluiten is van groot belang. Met zo een verzekering hoef je je immers geen zorgen te maken om schade aan jouw voertuig of torenhoge rekeningen.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Welke verzekering het beste bij jou past kom je met behulp van de onderstaande stappen te weten. Een autoverzekering kiezen was nog nooit zo makkelijk. 

Een autoverzekering voor jouw leefsituatie 

Hoewel je misschien denkt dat je bij een autoverzekering kiezen alleen maar naar jouw voertuig hoeft te kijken, zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Zo bepaalt een verzekeraar de premie namelijk op basis van jouw kenteken, maar kijkt deze ook naar jouw geboortedatum, postcode, schadevrije jaren en nog veel meer. Start dus allereerst met het invullen van jouw gegevens bij een verzekeraar naar keuze wanneer je op zoek bent naar een passende autoverzekering. 

Verschillende soorten autoverzekeringen 

Nadat je jouw persoonlijke gegevens hebt ingevuld op de website van een verzekeraar, kun je uit verschillende soorten autoverzekeringen kiezen. In totaal zijn er drie verschillende soorten: een WA-verzekering, een WA Beperkt Casco en een WA Volledig Casco. De eerste van de drie is in Nederland verplicht. De verzekeringen houden het volgende in: 

Een WA autoverzekering: 

Door een WA-autoverzekering te kiezen ben je verzekerd tegen eventuele schade die je met jouw vierwieler maakt aan zaken en personen. Deze verzekering is het goedkoopst van de drie, maar houd rekening met eventuele hoge kosten wanneer je zelf schade rijdt aan jouw auto. 

Een WA Beperkt Casco verzekering: 

Met een WA Beperkt Casco verzekering ben je al een stuk beter verzekerd. Met deze verzekering ben je bijvoorbeeld ook verzekerd tegen schade door anderen, brand, storm en diefstal. Je hoeft dus minder snel bang te zijn voor een fikse rekening. 

Een WA Volledig Casco verzekering:

De WA Volledig Casco verzekering is de meest uitgebreide van de drie. De WA Volledig Casco dekt alle hierboven genoemde schade, maar ook de schade die jijzelf per ongeluk aan jouw auto hebt veroorzaakt. Dit is de meest veilige, maar ook gelijk de duurste optie van de drie.   

Hoewel je met deze informatie al een aardig eind op weg komt, kun je een door jouw gewenste verzekeraar altijd contacteren voor extra informatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en nooit te veel betaalt.

Aanvullende modules voor een autoverzekering 

Het is niet nodig, maar je kunt jouw WA-, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco altijd nog aanvullen met één of meerdere modules. Uit welke modules je kiezen kunt, verschilt per verzekeraar. Enkele voorbeelden van deze aanvullende modules zijn: 

Schadeverzekering/inzittendenverzekering 

De inzittendenverzekering dekt de schade die passagiers in jouw auto hebben opgelopen nadat je een ongeluk hebt gehad. Je kunt hierbij denken aan schade aan de persoon zelf, maar ook aan kledingstukken en andere eigendommen. 

Rechtsbijstand 

Een rechtsbijstandverzekering kan goed van pas komen wanneer iemand anders schade aan jouw auto heeft gereden maar niet wil betalen. Juridische hulp is dan erg prettig en wordt met deze module vergoed. 

No-claimbeschermer 

Wanneer je schade hebt gereden en deze schade claimt, zal je premie normaal gesproken stijgen. Met een no-claimbeschermer ben je hier echter tegen verzekerd. Je kunt met deze module éénmaal per jaar schade rijden en dat zonder meer te betalen! 

Een autoverzekering aanvragen 

Benieuwd welke verzekeraar het beste bij jou past nu je weet wat voor verzekering je hebben wilt? Vul dan snel de vergelijkingsmachine voor autoverzekeringen in, kies de autoverzekering die bij jou past en bespaar maandelijks vele euro’s. Op de website kun je ook terecht wanneer je andere verzekeringen vergelijken wilt. 

 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het huren of verhuren van een bedrijfsruimte is een belangrijke stap voor ondernemers. Of je nu een nieuwe onderneming start of je bestaande bedrijf…
Heb je jezelf ooit afgevraagd of er wel genoeg uren in een dag zitten om alles gedaan te krijgen? Het kan lastig zijn om productief te blijven en je te…
Het digitale tijdperk heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in de financiële sector, met name op het gebied van bankieren. Ondernemers worden nu…
In de zakenwereld is het belang van een goede eerste indruk onbetwistbaar. Voor zakenvrouwen betekent dit niet alleen deskundigheid tonen en je vak…
Het verbouwen van je kantoor kan een spannend avontuur zijn, maar het kan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Of je nu een klein bedrijf hebt of een…
Tegenwoordig wordt de online aanwezigheid van bedrijven meer dan ooit bepaald door hun zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google. Terwijl veel…