Als ondernemer of zzp'er wil je natuurlijk altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen en je winst te vergroten. Een gebied waar je vaak ongemerkt veel geld aan uitgeeft, zijn zakelijke abonnementen. Of het nu gaat om cloudopslag, vakbladen of internetkosten, er zijn tal van mogelijkheden om te besparen en je zakelijke uitgaven te verlagen. In deze blog delen we zes praktische tips om als ondernemer slimmer om te gaan met zakelijke abonnementen en geld te besparen. In deze blog lees je meer over hoe je als ondernemer kunt besparen op zakelijke abonnementen. We geven je de volgende tips:

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

1. Analyseer je huidige abonnementen

De eerste stap naar besparing is het analyseren van je huidige abonnementen. Maak een lijst van al je zakelijke abonnementen en ga kritisch door de lijst heen. Vraag jezelf af welke abonnementen je daadwerkelijk gebruikt en welke je eigenlijk kunt missen.

Misschien heb je ooit een abonnement afgesloten dat je nu niet meer nodig hebt, maar waar je nog steeds voor betaalt. Door deze abonnementen op te zeggen, kun je direct kosten besparen.

2. Bekijk welke zakelijke kosten aftrekbaar zijn van de belasting

Een andere manier om geld te besparen op zakelijke abonnementen is door te kijken naar welke kosten aftrekbaar zijn van de belasting. Als ondernemer kun je bepaalde zakelijke kosten opvoeren als bedrijfskosten, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Raadpleeg een belastingadviseur of de website van de Belastingdienst om te zien welke kosten aftrekbaar zijn. Op deze manier kun je de kosten van abonnementen mogelijk gedeeltelijk terugkrijgen.

3. Vergelijk de prijzen van abonnementen met concurrenten

Een effectieve manier om te besparen op zakelijke abonnementen is door de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ga op onderzoek uit en kijk of er concurrenten zijn die dezelfde dienst of hetzelfde product aanbieden tegen een lagere prijs.

Als je een goedkopere optie vindt, overweeg dan om over te stappen of je huidige abonnement op te zeggen en over te stappen naar een voordeliger alternatief.

Het opzeggen van een abonnement kan soms een gedoe zijn, maar gelukkig zijn er online diensten zoals 123opzeggen die je hierbij kunnen helpen. Met 123opzeggen kun je gemakkelijk en snel je abonnementen opzeggen zonder gedoe of telefonische wachttijden.

Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een online formulier. Hiermee maak je een online opzegbrief aan, die je gratis kunt downloaden. Print de opzegbrief uit en verstuur deze per post.

Heb je liever dat 123opzeggen de brief voor je verstuurt? Kies dan voor de verzenddienst. Tegen een kleine betaling zorgen wij er dan voor dat je brief op het juiste bureau beland. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld, omdat je niet maandenlang onnodig voor abonnementen betaalt.

4. Kies voor een flexibel, zakelijk abonnement

Een slimme manier om te besparen op zakelijke abonnementen is door te kiezen voor flexibele opties. Steeds meer aanbieders bieden abonnementen aan die maandelijks opzegbaar of te pauzeren zijn. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de maanden dat je het abonnement daadwerkelijk gebruikt.

Als je bijvoorbeeld een cloudopslagdienst nodig hebt, overweeg dan om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement in plaats van een jaarabonnement. Op deze manier kun je kosten besparen als je de dienst tijdelijk niet nodig hebt.

Nationale Spoorwegen (NS) abonnementen 

Een specifiek zakelijk abonnement dat veel ondernemers en zzp’ers hebben, is de NS Business Card. Deze kaart biedt gemak en flexibiliteit voor zakelijke reizen met het openbaar vervoer. Echter, er kunnen momenten zijn waarop je dit abonnement wilt opzeggen. Bijvoorbeeld als je minder gebruik maakt van het openbaar vervoer of als je overstapt naar een andere vervoersoptie.

Gelukkig is het opzeggen van een NS zakelijk abonnement relatief eenvoudig. Je kunt als je wilt opzeggen inloggen op je NS account, of contact opnemen met de NS klantenservice. Zorg ervoor dat je de benodigde gegevens bij de hand hebt, zoals je klantnummer en persoonlijke gegevens. Door tijdig je NS Business Card op te zeggen wanneer je deze niet meer nodig hebt, voorkom je onnodige kosten en houd je grip op je zakelijke uitgaven.

Het is belangrijk om de specifieke opzeggingsprocedure van de NS te raadplegen, aangezien deze mogelijk kan variëren en afhankelijk is van het type abonnement dat je hebt. Zorg ervoor dat je de juiste informatie krijgt en volg de instructies van de NS nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat je opzegging correct wordt verwerkt.

5. Maak gebruik van kortingen en aanbiedingen

Een andere manier om te besparen op zakelijke abonnementen is door gebruik te maken van kortingscodes en aanbiedingen. Voordat je een abonnement afsluit, kun je online zoeken naar kortingscodes of speciale aanbiedingen.

Veel aanbieders bieden kortingen aan voor nieuwe klanten of hebben regelmatig acties lopen. Daarnaast kun je overwegen om een jaarabonnement af te sluiten als er een aantrekkelijke aanbieding is. Vaak zijn jaarabonnementen goedkoper op de lange termijn.

6. Gebruik gratis alternatieven

En last but not least, bespaar geld door te kiezen voor gratis alternatieven voor betaalde abonnementen. Er zijn tal van gratis tools en diensten beschikbaar die vergelijkbare functionaliteiten bieden als de betaalde varianten.

Voordat je een abonnement afsluit, onderzoek of er een gratis alternatief beschikbaar is dat aan je behoeften voldoet. Daarnaast bieden veel aanbieders gratis proefversies aan, waardoor je de dienst eerst kunt uitproberen voordat je een abonnement afsluit.

Conclusie

Als ondernemer is het belangrijk om kritisch te kijken naar je zakelijke abonnementen om kosten te besparen. Analyseer je huidige abonnementen, vergelijk prijzen, zoek uit welke kosten aftrekbaar zijn bij de belasting, kies voor flexibele opties, maak gebruik van kortingen, en maak gebruik van kortingen en gratis alternatieven.

Door deze tips toe te passen, kun je als ondernemer aanzienlijk besparen op zakelijke abonnementen en je winst verhogen. Neem de tijd om je abonnementen regelmatig te evalueren en maak bewuste keuzes die passen bij de behoeften van jouw onderneming. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Relatiegeschenken worden op verschillende manieren ingezet door bedrijven. Het klinkt misschien alsof relatiegeschenken alleen bedoeld zijn voor…
Het is opbeurend en positief om te zien dat steeds meer bedrijven de balans tussen werk en privéleven verbeteren en meer moeite doen om…
Als onderneming heb je te maken met veel concurrentie. Er zijn namelijk meer ondernemers dan ooit ingeschreven bij de KvK. Dit heeft onder andere te…
Als startende ondernemer is het belangrijk om op te vallen tussen je concurrenten en potentiële klanten aan te trekken. Het budget kan echter een…
Shopware timmert de laatste jaren hard aan de weg door heel de wereld nadat het Duitsland al had veroverd. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij veel…
In vrijwel elke bedrijfstak heerst momenteel een schaarste aan arbeidskrachten, een uitdaging die ondanks een aanhoudende inflatie blijft. Een van de…