Categorieën

De arbeidsmarkt is momenteel erg krap. Er is weinig werkloosheid. Er zijn zelfs meer vacatures dan dat er werklozen zijn. In sommige sectoren is het erg moeilijk om aan nieuw personeel te komen. Het kan vervelend zijn als je te weinig personeel hebt. Je zaak kan erg lijden onder personeelstekort.Hoe kun je zo snel mogelijk aan nieuw personeel komen? We zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Duidelijke vacaturetekst

Als je snel aan personeel wilt komen is het belangrijk dat je vacaturetekst duidelijk is. Een duidelijke en beknopte vacaturetekst is essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken. Beschrijf nauwkeurig de functievereisten, verantwoordelijkheden en verwachte vaardigheden. Zorg ervoor dat de tekst de bedrijfscultuur en de voordelen van het werken bij jouw bedrijf benadrukt. Een voorbeeld van een duidelijke vacaturetekst zie je bij deze category manager vacature.

Schakel een recruitmentbureau in

Ook recruitmentbureaus kunnen je helpen bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten. Sommige recruitmentbureaus gaan nog net een stapje verder dan alleen het zoeken van personeel. Een recruitmentbureau zoals Match for Talent gaat bijvoorbeeld actief op zoek naar de perfecte match tussen een werkgever en een werknemer. 

Interne verwijzingen

Betrek je huidige medewerkers bij het wervingsproces door middel van interne verwijzingen. Medewerkers kennen vaak mensen in hun netwerk die geschikt zouden kunnen zijn voor de openstaande functies. Dit kan het wervingsproces versnellen en de kans vergroten dat je geschikte kandidaten vindt.

Optimaliseer je wervingsproces

Een gestroomlijnd wervingsproces kan bijdragen aan het versnellen van het aannemen van nieuw personeel. Vereenvoudig bijvoorbeeld het sollicitatieproces en maak gebruik van moderne technologieën zoals online sollicitatieformulieren en video-interviews om het proces efficiënter te maken.

Snelle selectieprocedure

Zorg voor een snelle en efficiënte selectieprocedure. Plan sollicitatiegesprekken snel na het ontvangen van sollicitaties en zorg voor duidelijke communicatie gedurende het hele proces. Een snelle reactietijd houdt kandidaten enthousiast en voorkomt dat ze elders een baan accepteren.

Tijdelijke krachten

In dringende situaties kun je tijdelijke werknemers of freelancers overwegen om de belangrijkste taken uit te voeren terwijl je op zoek bent naar permanente medewerkers. Dit kan de druk verminderen en ervoor zorgen dat je bedrijfsactiviteiten goed en soepel blijven verlopen terwijl je op zoek bent naar personeel voor de langere termijn.

Proactieve benadering van kandidaten

Wacht niet alleen op sollicitaties, maar neem ook proactief contact op met potentiële kandidaten. Dit kan bijvoorbeeld via LinkedIn of andere professionele netwerken. Het benaderen van passieve kandidaten kan nuttig zijn, omdat ze mogelijk niet actief op zoek zijn maar wel openstaan voor nieuwe kansen.

Organiseer een wervingsevenement

Wervings- of banenmarkten, open huis of een informatiebijeenkomst kunnen potentiële kandidaten aantrekken. Dit soort evenementen biedt hen laagdrempelig de kans om meer te weten te komen over het bedrijf en de openstaande functies, terwijl het jou de kans geeft om geschikte kandidaten persoonlijk te ontmoeten. Zo kun je direct verschillende sollicitaties inplannen. 

Wees flexibel

Als het mogelijk is, wees dan bereid om enigszins flexibel te zijn met betrekking tot de functie-eisen. Kandidaten die niet de juiste opleiding hebben, maar wel een sterke motivatie en potentieel hebben, kunnen vaak worden opgeleid voor specifieke taken. Wijs dus niet te snel sollicitanten af, omdat ze niet precies aan de functievereisten voldoen.

Maak gebruik van online kanalen

Online wervingskanalen zoals vacaturesites, social media en professionele netwerken kunnen snel en efficiënt zijn bij het bereiken van een breed publiek. Plaats je vacatures op platforms zoals LinkedIn, Indeed, Monster, en specifieke branche-gerelateerde websites. Deze platforms hebben zo’n groot bereik dat je al snel verschillende sollicitanten kunt verwachten.

Zet je eigen netwerk in

Zorg dat je professionele netwerk op de hoogte is van je zoektocht naar personeel. Aanbevelingen van vertrouwde contacten en mond-op-mondreclame kunnen leiden tot betere kandidaten.

Employer branding

Een positieve reputatie als werkgever kan je helpen om sneller talent aan te trekken. Zorg ervoor dat je bedrijfscultuur, waarden en voordelen goed gecommuniceerd worden naar potentiële kandidaten, zowel op je website als op social media. Maak bijvoorbeeld een goede bedrijfsvideo waarbij je medewerkers aan het woord laat. Zij kunnen je precies vertellen waarom ze graag bij je bedrijf werken. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
In 2024 zien we een voortzetting van de trend waarbij zit sta bureaus een onderdeel van de moderne werkplek worden. Deze bureaus zijn niet alleen…
In de drukte van het bedrijfsleven is het gemakkelijk om de kleine, maar belangrijke momenten over het hoofd te zien. Het verwelkomen van een nieuwe…
Over anderhalve maand is het alweer zover: de Kerstdagen. Van oudsher is het traditie om je personeel rond de feestdagen een kerstpakket te geven als…
Magazijnen zijn doorgaans plekken waar veel materialen of producten in opgeslagen moeten worden. Omdat de ruimte niet oneindig is, is efficiënt…
In een wereld die steeds meer verbonden raakt, is effectieve communicatie essentieel. Het inschakelen van een vertaalbureau wordt dan ook steeds…
Als ondernemer ga je regelmatig overeenkomsten aan. Wat doe je als een opdrachtgever na ondertekening een offerte annuleert? Kan dat zomaar en waarmee…