Veel mensen hebben een hobby gevonden toen ze jong waren. Dit kan een sport zijn of iets creatiefs. De kans is groot dat je hier een bijbaan van kunt maken! Wanneer je je huidige baan niet zo plezierig vindt, is dit zeker een goed idee. Je kunt dan misschien over een paar maanden wel een dag minder gaan werken bij de baan die je niet leuk vindt en die dag van je hobby een bijbaan maken. Zet deze stappen om van je hobby een bijbaan te maken.

Inhoudsopgave

Bedenk wat je voor iemand kunt betekenen

Wat je hobby ook is, je moet bedenken hoe het iemand anders kan helpen of wat iemand anders hier aan heeft. Ben je voetballer, dan kun je bijvoorbeeld coaching of technische privétrainingen aanbieden. Ben je goed in taal dan kun je misschien bijles gaan geven in de buurt of online via videobellen. Houd je van knutselen, bedenk dan een object waar mensen iets aan hebben. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, je kunt gewoon bedenken waar je goed in bent en hoe andere mensen hier van kunnen profiteren.

Hoe begin je?

Dit hangt natuurlijk af van wat je bijbaan wordt. Het is belangrijk om je diensten aan te bieden op het internet en zo veel mogelijk mensen te vertellen waar je mee bezig bent. Wanneer je kunst creëert of leuke objecten maakt, is het handig om een voorraad te maken en deze op het internet te zetten. Je kunt sommige dingen via Amazon verkopen of als het echt creatief is, kun je ze op een website zoals Etsy verkopen. Een winkel beginnen op websites zoals Amazon of Etsy is vrij makkelijk en als je er niet uit komt, kun je op YouTube ontzettend veel informatie vinden over hoe je dit doet.

Inschrijven bij de KVK

Dit klinkt misschien overweldigend, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Zodra je een beetje begint te verdienen is het goed om je in te schrijven bij de KVK. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je netjes je verdiensten doorgeven.

Spullen verkopen

Wanneer je spullen gaat verkopen is het ook belangrijk om te bedenken hoe je je pakketten versturen wil. In het begin kun je gemakkelijk naar een pakketpunt fietsen om je pakketjes te versturen. Maar als de hoeveelheden oplopen, is het misschien tijd om te kijken naar een betere optie. Je kunt je dan bijvoorbeeld gratis bij Shops United aanmelden. Hun verzendsysteem zal het een stuk gemakkelijker voor je maken, zonder dat je een duur abonnement hoeft af te sluiten. Je betaalt alleen voor de pakketten die je daadwerkelijk verstuurd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Wanneer je met een eigen bedrijf begint en van plan bent om veel vanuit huis gaan werken omdat de meeste contacten via internet lopen, dan is het…
In de afgelopen tijd heeft de diversificatie van de wereldwijde financiële markt bijgedragen aan het creëren van een groter aantal activa en…
Voor veel ondernemers is de administratie een doorn in het oog. Het kost veel werk en is tijdrovend. Toch is het essentieel om alles zorgvuldig vast te…