Categorieën

Problemen met de leidingen in huis kunnen voor huiseigenaren slechts kleine en kortstondige ongemakken veroorzaken, maar voor kantoren kan zelfs de kleinste tegenslag worden vergroot en tot kostbare problemen leiden. Dalende verkopen, zieke werknemers, structurele problemen en nog veel meer kunnen worden veroorzaakt door slechts één sanitair probleem.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Het kennen van de veelvoorkomende problemen met sanitair op kantoor en hoe deze je bedrijf kunnen beïnvloeden, is essentieel om ervoor te zorgen dat je activiteiten soepel blijven verlopen. Lees verder voor meer informatie en huur eventueel lokale ontstoppingsbedrijven in om deze problemen op te lossen. 

Lekkende kraan 

Het is gemakkelijk te zien wanneer je kraan lekt. Je ziet water dat zich rond de onderkant van de kranen verzamelt, of een aanhoudend lek uit de kraan zelf. Zelfs slechts één druppelende kraan kan een enorme verspilling van water en geld zijn. Maar dit probleem is eenvoudig op te lossen. Meestal zijn ze een teken dat de afdichting, sluitring of O-ring in de kraan beschadigd is. Onderzoek gewoon elk onderdeel en vervang wat kapot is, en je kraan zal geen probleem hebben.

Verstopte afvoeren

In commerciële gebouwen (vooral kantoorgebouwen) is verstopping een van de meest voorkomende sanitaire problemen. Dit komt omdat comfortkamers in commerciële gebouwen meer worden gebruikt dan in woningen. En je kunt zelden bepalen hoe mensen in je gebouw deze voorzieningen gebruiken. Hoewel ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen constant gebruik, kunnen je gootstenen vrij vaak verstopt raken. Veelvoorkomende tekenen van een verstopte gootsteenafvoer zijn als er water in de buurt van de afvoer blijft staan, of als er nare luchtjes en plassen rond je gootsteen zijn. 

Sterke geur

Soms kan het zijn dat je sanitair onaangenaam ruikt, wat kan betekenen dat de kamer vaker moet worden schoongemaakt. Sterke en onaantrekkelijke geuren kunnen echter een teken zijn van rioolgeur, een mengsel van gassen zoals waterstofsulfide, ammoniak, kooldioxide, methaan en andere. Dit kan een groot gevaar voor de gezondheid zijn, aangezien het inademen van deze gassen na verloop van tijd het ademhalingssysteem kan beschadigen. Dit kan een probleem zijn met een onderdeel dat eruitziet als een u-vormige pijp. Deze buis sluit je afvoer aan op een rioolleiding. Je sifon kan een scheur hebben, waardoor hij het water verliest dat hij normaal vasthoudt en gebruikt om te voorkomen dat rioolgassen het interieur van het gebouw binnendringen. 

Fluctuerende waterdruk

Wanneer er problemen zijn met je leidingen, heeft dit invloed op de waterdruk van je kantoor. Een opeenhoping van mineralen en sediment in de leidingen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je waterdruk omhoog schiet. Hoewel meer waterdruk geweldig lijkt, belast het je leidingen meer, wat meer problemen kan veroorzaken.

Vuil water

Het kan zijn dat het water dat uit je kranen komt er troebel uitziet. Als dat het geval is, kan dit worden veroorzaakt door een opeenhoping van mineralen in je leidingen. Deze opeenhoping verkleurt niet alleen je water, maar kan uiteindelijk je leidingen vernielen. Gebruik hiervoor een waterontharder of installeer een waterzuiveringssysteem. In sommige gevallen zijn beide nodig om de watervoorziening voor je gebouw op te ruimen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Beleggen in edelmetaal is al eeuwenlang een populaire manier om investeringen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid….
Een werkplek moet niet alleen snel internet, monitors en een koffiezetapparaat hebben, maar moet ook voldoen aan de arboregels. Dat betekent:…
Het vak van rijinstructeur is intensief, maar ook een relatief vrij beroep. Om de 50 minuten stapt er weer een nieuwe leerling in je lesauto, van…
Aanstaande woensdag 22 november (2023) staan we weer in de rij voor de verkiezingen. Daarbij zijn voor iedereen andere thema’s meer of minder van…
Wil jij graag een personeelsfeest organiseren, omdat je bijvoorbeeld je medewerkers wilt bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar? Dan is dit…
Tegenwoordig is efficiënt netwerkbeheer niet langer meer een luxe maar een noodzaak. Gezien we leven in een tijd waarin technologie een belangrijke…