Categorieën

In dit artikel leggen we je graag uit waarom WordPress de beste keuze is op het moment dat jij als ondernemer een nieuwe website wil of gaat starten met een website. Waarschijnlijk zit je inmiddels al in de fase dat je bekend bent met WordPress, mocht dat niet zo zijn dan nog even kort wat WordPress precies is: in technische termen is WordPress een open source content management system. Wat eigenlijk gewoon inhoudt dat WordPress een programma waarmee je je website kunt bouwen voor bijvoorbeeld een blog of webshop.

Ben je in de markt voor een nieuwe website dan ben je waarschijnlijk de namen Joomla, Shopify, Magento, Jimdo etcetera tegenkomen. Dit zijn allemaal platformen die soortgelijke diensten leveren. Toch is WordPress de beste, hieronder vind je de voornaamste reden waarom WordPress de beste optie is. Lees je mee?

WordPress is in de basis goedkoop

WordPress is principe gratis te gebruiken, maar wil je een website voor je bedrijf dan zijn er vaak toch wel wat kosten verbonden aan de website. Zo moet je bijvoorbeeld wel voor de hosting van de domeinnaam betalen. Ook dit hoeft niet duur te zijn, je kunt al hosting afnemen voor een paar euro per maand. Dit bedrag loopt wel op wanneer je website topprestaties moet leveren. 

Toch ben je vaak het goedkoopste uit met een WordPress website, zeker als je deze zelf gaat bouwen. Je kunt veel WordPress thema’s gratis downloaden. Een WordPress thema bepaalt eigenlijk hoe je website eruit komt te zien. Vaak is een betaald thema wel je beste optie, je betaald dan eenmalig voor het thema. 
Je kunt er ook voor kiezen om een WordPress website te laten bouwen. De meeste websitebouwers gebruiken tegenwoordig WordPress. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je website te laten bouwen en het onderhoud zelf uit te voeren. Zo ben je alsnog voordelig uit. Ben je niet technisch aangelegd? Dan kun je het onderhoud van je WordPress website natuurlijk ook gewoon uitbesteden.

WordPress is geschikt voor alle type websites

Of je nou een schildersbedrijf hebt, een accountantskantoor of blogger bent je kunt altijd kiezen voor een WordPress website als ondernemer. WordPress ondersteunt namelijk nagenoeg alle soorten websites. WordPress is weliswaar begonnen als blogplatform maar is inmiddels uitgeroeid tot alleskunner. 

Wat WordPress zo aantrekkelijk maakt is dat je makkelijk componenten kunt toevoegen aan je website. Besluit je bijvoorbeeld dat je je producten toch online wil verkopen? Prima, dan bouw je gewoon een webshop in. Of ga je aan de slag met content marketing? Ook geen probleem dan voeg je gewoon een blog toe aan je website. 

WordPress is voor SEO de beste optie

Tot slot is WordPress ook je beste vriend wanneer je graag gevonden wilt worden in de Google zoekmachine, en zeg nou zelf wie wil dat nou niet? 

WordPress heeft onder de SEO-specialisten ook sterk de voorkeur. Zo kun je in WordPress allerlei zaken automatisch laten toevoegen die goed zijn voor je online vindbaarheid. Neem bijvoorbeeld het automatisch aanmaken van metabeschrijvingen. 

Ook heeft WordPress de mogelijk om plug-ins toe te voegen die het schrijven van blogs SEO vriendelijk kan laten verlopen. Deze plug-in doet allerlei aanbevelingen die kunnen leiden tot topposities in Google.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel soorten programma’s en software er bestaan om je te helpen bij de ondersteuning van je…
Nu de kerstdagen weer voor de deur staan, vraag je jezelf misschien (weer eens) af: moet ik zakelijke kerstkaarten sturen naar mijn relaties en…
Je hebt een bedrijf en je wilt dat bedrijf wat meer onder de aandacht brengen. Dan heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende online en offline…