Categorieën

De juiste kandidaat voor jouw openstaande vacatures vinden is een uitdaging. Zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Het vervullen van een vacature begint met het vinden van een geschikte kandidaten. Uiteraard wil je ook voorkomen dat potentiële kandidaten tijdens het selectieproces al afhaken. Wij geven je 3 tips om de juiste kandidaat te vinden en aan boord te halen bij jouw onderneming. Personeel werven 2.0!

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Tip 1: schrik potentiële kandidaten niet af tijdens het gesprek

Wanneer je een mogelijk geschikte kandidaat voor je krijgt wil je natuurlijk weten of deze kandidaat geschikt is voor de functie en binnen je bedrijf past.

In een gesprek probeer je alle informatie te vergaren die je nodig hebt. Je gaat op zoek naar zwakke punten en legt kandidaten de meest ingewikkelde vragen voor. Jouw kandidaat zal weten dat deze baan niet zomaar aan de eerste de beste wordt gegeven.

Het valt te betwijfelen of je met deze methode de goede kandidaten uit de vijver vist. Het is ook goed mogelijk dat je zo potentiële kandidaten afschrikt. Toekomstig talentvol personeel vertrekt zo wellicht voordat je ze überhaupt welkom hebt kunnen heten.

Vrijwel niemand vindt solliciteren leuk en veel mensen ervaren stress wanneer ze naar een nieuwe werkgever op zoek moeten. Wanneer je nieuwe werknemers zoekt, is het dus essentieel om oog te hebben voor de persoon die voor je komt te zitten.

Personeel werven 2.0

Solliciteren moet gemakkelijk, aantrekkelijk en stressvrij zijn, want goed personeel is schaars. Goed personeel kun je ook vinden via een toegankelijk, open en eerlijk gesprek. Nieuwe werknemers moeten immers bij je bedrijf passen en in een eerlijk en evenwichtig gesprek zal de kandidaat eerder eerlijke antwoorden geven. Daarnaast kun je jouw mogelijk nieuwe werknemers zo minder snel afschrikken. Je biedt ze juist een warm welkom, waarbij respect en wederzijds vertrouwen de boventoon voeren. Dit heeft mogelijk een positief effect op de gehele bedrijfscultuur en dus ook op huidige werknemers.

Tip 2: zorg voor goede begeleiding

Personeel werven is dezer dagen topsport als gevolg van de krappe arbeidsmarkt. Maar ook de begeleiding van mogelijk nieuw personeel kan een uitdaging zijn. Zorg ervoor dat de reis die de sollicitant maakt, van eerste contact tot het uiteindelijk tekenen van de arbeidsovereenkomst, zo soepel mogelijk gaat.

Begeleid de kandidaat, bereid deze goed voor op wat komen gaat en betrek huidige werknemers in het proces van het aannemen van een nieuwe werknemer. Wees hoffelijk en steek tijd in je nieuwe collega. Bied hen het vooruitzicht op ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.

Tip 3 Personeel werven: inclusief, divers en open

Inclusiviteit en diversiteit zijn sleutelwoorden voor succesvolle organisaties geworden. Gelijke salarissen, gelijke arbeidsvoorwaarden, gelijke behandeling en een eerlijke en open werkcultuur zijn essentieel in deze tijd en maken werkgevers aantrekkelijker. Personeel zoeken is dus eigenlijk stap twee, stap één is een inclusieve organisatie waar nieuwe mensen zich thuis voelen.

Conclusie

Samenvattend kunnen we concluderen dat personeel werven op een krappe arbeidsmarkt lastig is, maar dat een inclusieve, diverse en persoonsgerichte onderneming zeker een streepje voor heeft op andere werkgevers.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ben je als ondernemer op zoek naar die ene speld in de hooiberg? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om de juiste medewerker te vinden in een…
Vrouwen krijgen in Nederland voor hetzelfde soort werk 13 procent minder betaald dan mannen. Om die loonkloof te dichten, tekende de Europese Unie in…
Bij De Zaak geloven we dat ondernemers de vrijheid moeten hebben om hun ondernemersdromen waar te maken. Ondernemers geven smaak aan de wereld en…
Een vacature plaatsen en wachten tot de geschikte kandidaat naar je toe komt? Helaas, die tijd is voorbij. De krapte op de arbeidsmarkt maakt het…
De dertiende maand is een magische term in de wereld van arbeidsvoorwaarden. Volgens onderzoek is het de meeste gewilde secundaire voorwaarde onder…
Heb je door de krappe arbeidsmarkt moeite om nieuw personeel te vinden? Dan kun je overwegen personeel te zoeken in het buitenland. Dan kan een prima…