Ondernemers blijven onverminderd doelwit van acquisitiefraude. Fraude Helpdesk, maar ook accountantsorganisatie Flynth, houden daarom voorbeelden bij van spookfacturen en phishingmails die klanten recent ontvingen. Zo waart er nu weer een spookfactuur op internet rond van een bedrijf dat zich Tielens Investment Group noemt. Lees snel verder voor het overzicht, plus een aantal tips om misleiding te voorkomen.

In het bericht van Tielens Investment Groep wordt u een betalingsregeling voorgesteld. Reageer niet en open ook de bijlage niet! Hieronder ziet u een voorbeeld van de factuur:

Overzicht spookfacturen en phishingmails
Fraude Helpdesk heeft op zijn site een actueel overzicht van spookfacturen en phishingmails »

Ook Flynth houdt op zijn website een handig overzicht bij van recent verstuurde spookfacturen en phishingmails. Bekijk het overzicht hier »

Wat te doen tegen misleiding?
– Betaal nooit facturen zonder – liefst dubbele – controle;
– Lees goed en kritisch, vooral de kleine lettertjes;
– Teken nooit een overeenkomst die u via de fax moet terugsturen en ga ook niet in op e-mail ‘aanbiedingen’;
– Controleer of de afzender van een verdachte factuur staat vermeld bij het Steunpunt Acquisitiefraude »

Phishing tegengaan
Wat zijn de gevaren van phishing en hoe gaan de criminelen die daarachter zitten te werk? Uitleg en voorbeelden vindt u op de website veiligbankieren.nl »

Stuur phishing-berichten door naar uw bank
Banken zijn zelf ook actief met het bestrijden van phishing. Ze benadrukken dat ze nooit per e-mail om bijvoorbeeld inlogcodes voor internetbankieren zullen vragen. Klanten worden opgeroepen om phishing-mailtjes door te sturen naar speciaal daarvoor bedoelde e-mailadressen:

ABN AMRO
ASN
Friesland Bank
ING Bank
Rabobank
SNS Bank

Bron: Flynth

Lees ook:
“Hoe weet ik of ik een advertentieaanbieder kan vertrouwen”? »
Zo doorziet u de trucs van acquisitiefrauders »

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…