Heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig, omdat het oude kwijt of beschadigd is? Dan kunt u online een nieuwe aanvragen, met als voordeel dat u hem dan sneller in huis hebt.

Digitaal loket
U doet de aanvraag op de site van de RDW, dat daarvoor een zogeheten digitaal loket heeft ingericht. Naast de aanvraag voor een vervangend kentekenbewijs, kunt u daar overigens ook een keuringsafspraak maken of voertuiggevens bekijken.

Niet meer via postkantoor
Op het postkantoor liggen er al heel lang geen aanvraagformulieren voor een vervangend kentekenbewijs meer, vooral vanwege de populariteit van de aanvragen via internet.

Sneller in huis
Het voordeel van een aanvraag via internet is vooral dat u het kunt doen op een moment dat het u het beste uitkomt. Bovendien wordt het nieuwe document, als u de aanvraag vóór 20.00 uur ‘s avonds doet, de volgende dag al opgestuurd. U heeft het dus sneller binnen.

Niet goedkoper
Voor de kosten maakt het niet uit of u de aanvraag online of schriftelijk doet. De prijs van een nieuw kentekenbewijs is in beide gevallen € 31,00 (tarief per 1 januari 2010).

Alleen betalen via i-Deal
Verder is het goed om te weten dat u bij een aanvraag online alleen kunt betalen via i-Deal. Dus als u niet internetbankiert, zult u alsnog gebruik moeten maken van een aanvraagformulier.

Wanneer kunt u de aanvraag niet online doen?

  • Als kenteken en voertuigidentificatienummer nog leesbaar zijn;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder is overleden;
  • Als het bedrijf beëindigd of failliet is;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder geëmigreerd is.

Welke gegevens heeft u nodig?
Als u de aanvraag via internet doet, zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • Het kenteken;
  • Het VIN, ofwel Voertuigidentificatienummer (uw dealer of importeur weet waar u dit kunt vinden);
  • Uw burgerservicenummer;
  • Benodigdheden voor internetbankieren.

Na de aanvraag
Het nieuwe kentekenbewijs wordt opgestuurd naar het adres waarop het kenteken geregistreerd staat. Overigens: als uw eenmaal de aanvraag hebt ingediend, dan is deze niet meer ongedaan te maken. Ook niet als u een zoekgeraakt kentekenbewijs weer hebt teruggevonden.

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Lees ook…
Je website is natuurlijk het online uithangbord van je bedrijf. Het is belangrijk dat deze goed en fijn werkt zodat bezoekers niet afhaken, maar juist…
Even herkenbaar als vervelend: je begint een mail of Word-document te typen, maar je toetsenbordinstellingen zijn gewijzigd, waardoor je verkeerde…
Vergoedingen en verstrekkingen voor telefoon, internet en computers zijn volledig vrijgesteld, als er voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriterium….