Heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig, omdat het oude kwijt of beschadigd is? Dan kunt u online een nieuwe aanvragen, met als voordeel dat u hem dan sneller in huis hebt.

Digitaal loket

U doet de aanvraag op de site van de RDW, dat daarvoor een zogeheten digitaal loket heeft ingericht. Naast de aanvraag voor een vervangend kentekenbewijs, kunt u daar overigens ook een keuringsafspraak maken of voertuiggevens bekijken.

Niet meer via postkantoor

Op het postkantoor liggen er al heel lang geen aanvraagformulieren voor een vervangend kentekenbewijs meer, vooral vanwege de populariteit van de aanvragen via internet.

Sneller in huis

Het voordeel van een aanvraag via internet is vooral dat u het kunt doen op een moment dat het u het beste uitkomt. Bovendien wordt het nieuwe document, als u de aanvraag vóór 20.00 uur ‘s avonds doet, de volgende dag al opgestuurd. U heeft het dus sneller binnen.

Niet goedkoper

Voor de kosten maakt het niet uit of u de aanvraag online of schriftelijk doet. De prijs van een nieuw kentekenbewijs is in beide gevallen € 31,00 (tarief per 1 januari 2010).

Alleen betalen via i-Deal

Verder is het goed om te weten dat u bij een aanvraag online alleen kunt betalen via i-Deal. Dus als u niet internetbankiert, zult u alsnog gebruik moeten maken van een aanvraagformulier.

Wanneer kunt u de aanvraag niet online doen?

  • Als kenteken en voertuigidentificatienummer nog leesbaar zijn;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder is overleden;
  • Als het bedrijf beëindigd of failliet is;
  • Als de eigenaar of kentekenhouder geëmigreerd is.

Welke gegevens heeft u nodig?

Als u de aanvraag via internet doet, zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • Het kenteken;
  • Het VIN, ofwel Voertuigidentificatienummer (uw dealer of importeur weet waar u dit kunt vinden);
  • Uw burgerservicenummer;
  • Benodigdheden voor internetbankieren.

Na de aanvraag

Het nieuwe kentekenbewijs wordt opgestuurd naar het adres waarop het kenteken geregistreerd staat. Overigens: als uw eenmaal de aanvraag hebt ingediend, dan is deze niet meer ongedaan te maken. Ook niet als u een zoekgeraakt kentekenbewijs weer hebt teruggevonden.

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Gratis WiFi, wie wil dat nou niet? Meerdere aanbieders, zoals Ziggo en KPN, maken dat op een of andere manier mogelijk. Bij bovenstaande aanbieders…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…
Het beheer van een website kost aardig wat tijd, hoofdbrekens en – wanneer je het hebt uitbesteed – ook nog geld. Met een content management systeem…