In Windows 7 is er een nieuwe, snelle en handige manier om een programma te starten: via vastpinnen! Zo werkt dat.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Windows 7: Vastpinnen

De volgende werkwijzen om een programma te starten kent u vast al wel: kies het in het startmenu, dubbelklik op zijn pictogram in een venster, of open een bestand waardoor ook het programma waarmee dat is gemaakt wordt gestart.

In Windows 7 is er nog een manier: via ‘vastgepinde’ pictogrammen. Die kunt u vastplakken aan de Taakbalk of aan het Startmenu.

Grootste voordeel: u start snel een programma dat u vaak gebruikt zonder dat u er weer een pictogram of snelkoppeling op het bureaublad voor nodig heeft (waar u natuurlijk nét niet bij kunt omdat er een venster voor staat).

Werkwijze

  • Zodra u ergens het pictogram van een veelgebruikte toepassing ziet (dus ook op de Taakbalk zelf) klikt u er met de rechter muisknop op en kiest u daar waar mogelijk voor de optie …vastmaken aan… Afhankelijk van waar u dat doet kan dat aan menu Start (dat was overigens in Vista al mogelijk) en/of aan de Taakbalk.

Aan het menu Start vastgepind staat het programma ‘permanent’ in het linkerdeel van het menu, boven de streep. Zo kunt u een programma met twee enkele klikken starten ook als het bureaublad volstaat met vensters. Aan de Taakbalk vastgemaakte pictogrammen kunt u zelfs met één klik starten.

Of:

  • Versleep een pictogram vanuit een venster of vanaf het bureaublad (maar uit menu Start of vanaf de Taakbalk mag ook) naar menu Start of Taakbalk. Bepaal de plaats, dus let op waar u het pictogram loslaat.
  • Ook veelgebruikte bestanden of sjablonen (formulieren of sjablonen in Word voor faxvoorbladen, standaardbrieven, of Excelrekenmodellen waarin vaak iets moet worden ingevoerd, et cetera) kunt u vastpinnen via snelmenu of verslepen.  In het menu Start komen ze dan boven de streep terecht, in de Taakbalk verschijnen ze boven de lijst met onlangs gebruikte bestanden (‘jump list’) van het bijbehorende programma, in een eigen categorie ‘Gepind’!

De vastgepinde pictogrammen kunt u via het contextmenu (rechter muisknop) ook weer losmaken van hun plek, en dat kan zelfs met degene die er al standaard stonden.

Tip: Met de prikker achter een bestand (die bij aanwijzen in de jump list verschijnt – zie figuur hierboven) kunt u een item ook vast- of losmaken.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…