Microsoft heeft een manier bedacht om mappen en locaties die zich verspreid op uw pc bevinden, handig bij elkaar te brengen: in bibliotheken. U hoeft op die manier nooit meer te zoeken naar documenten die bij elkaar horen. Dit is deel 1 van een serie artikelen over werken met bibliotheken in Windows 7.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

In eerdere versies was het nodig om heel wat mappen en snelkoppelingen te creëren om een verzameling aan te leggen van de mappen en locaties met documenten die u bijvoorbeeld in een project of tijdens uw dagelijkse werkzaamheden snel bij de hand wilt hebben. Het kon wel, maar in Windows 7 is het eindelijk ‘geregeld’: gebruik een bibliotheek.
U vindt die optie in elk venster aan de linkerkant in het navigatiepaneel. En als u Windows Verkenner opstart (knop op de Taakbalk) begint die met een overzicht van uw bibliotheken.
In principe kunt u elke map, submap of locatie in een bibliotheek onderbrengen. In een bestaande of in uw eigen verzameling. Laten we beginnen met de laatste optie.

Nieuwe bibliotheek

Vooraf een nieuwe bibliotheek maken is de handigste manier, maar het is ook mogelijk om tijdens het bladeren door uw locaties en mappen direct een nieuwe bibliotheek aan te maken. Dat laatste heeft tot gevolg dat die link de naam van de huidige locatie krijgt en dat is niet altijd gewenst. Achteraf aanpassen kan natuurlijk, vooraf instellen is beter: dan verschijnt uw eigen bibliotheeknaam in de lijst van bibliotheken waaraan u iets toe wilt voegen. Een voorbeeld:

  • Klik in het navigatiepaneel met de rechter muisknop op >> Bibliotheken.
  • Kies in het submenu >> Nieuw >> Bibliotheek.
  • Geef de nieuweling een naam naar keuze (en druk op [Enter]).

Als u de nieuwe bibliotheek selecteert in het navigatiepaneel, kunt u via de knop >> Een map opnemen uw mappen en locaties gaan toevoegen. Let op: die knop verschijnt alleen als de bibliotheek leeg is! Alle verdere links naar mappen of locaties kunt u op een van de volgende manieren toevoegen:

Via snelmenu:

Breng in het linker vensterpaneel de map of locatie (schijven, netwerklocaties, et cetera) in beeld die u in uw bibliotheek wilt opnemen.

  • Klik op de driehoekjes vóór de items om de subniveaus te laten verschijnen of verdwijnen.
  • Klik nu met de rechter muisknop op het toe te voegen item en kies in het snelmenu >> In bibliotheek opnemen.
  • Kies in de vervolgkeuzelijst de gewenste bibliotheek (die met uw eigen naam).

Via een venster:

  • Als u een map of locatie in een venster ziet (niet de inhoud ervan), kunt u ook daar met het snelmenu voor opname in een bibliotheek zorgen.
  • Zodra u een map of locatie in het venster heeft geselecteerd, verschijnt in de werkbalk bovenin het venster de knop >> In bibliotheek opnemen waar u via het keuzepijltje aan de rechterkant direct de gewenste bibliotheek kunt aangeven.

De items die u in uw bibliotheek zet, zijn een soort hyperlinks en u gebruikt ze dan ook als zodanig. Zie het handje van de muiswijzer als u de bibliotheek (of een item erin) aanwijst.

In bijgaande figuur is de eigen bibliotheek Relaties aangemaakt. Daar kunt u bijvoorbeeld de mappen met bestanden van uw relaties in opnemen. Op deze manier naar uw mappen gaan, zal u een behoorlijke hoeveelheid klikken en navigatiehandelingen schelen!
Lees meteen deel 2!

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…