Categorieën

In samenwerking met
Verkoop is leuk. Iedere ondernemer is dol op goede verkoopcijfers. Alleen de administratie die daarbij komt kijken: de offertes, de facturering, het versturen van herinneringen… Het hoort bij het ondernemerschap, maar is niet voor iedereen een feest en het kan tijdrovend zijn.

Inhoudsopgave

Profiteer nu van tijdelijke korting op Zakelijk Internet, razendsnel en veilig. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig voor €30,- per maand. Check de speciale aanbiedingen voor ZZP of MKB.

We geven je een aantal onlinefactureringsoplossingen die het leven van de kleine en middelgrote ondernemer een stuk aangenamer maken. En je bovendien nog meer voordelen gaan opleveren, waaronder meer tijd voor ondernemen.

Automatiseer je administratie

Het kost tijd om goede offertes en facturen te maken. Vervolgens moet je ze versturen. Daarna volgt vaak de noodzaak van het versturen van een betaalherinnering. 

Wanneer je gebruik maakt van een onlinefactureringssysteem kun je al deze handelingen automatiseren, inclusief de bonnetjes- en btw-administratie en het versturen van de herinneringen. Dat scheelt tijd, geld en ergernis.

5 online factureringsoplossingen voor ondernemers 

1. Facturatie office

Facturatie Office is een handige online tool voor het maken van facturen en offertes. Het programma heeft een overzichtelijke interface. Je bepaalt zelf hoe de factuur eruitziet. Je hebt realtime-inzicht in openstaande facturen en betalingen en het is mogelijk om facturen te exporteren naar pdf-formaat of het hele facturatieproces geautomatiseerd te versturen. Inclusief automatische herinneringen en notificaties; automatische periodieke facturen; of een automatische betaallink in je factuur waardoor sneller wordt betaald. 

Facturatie Office biedt ook een compleet boekhoudprogramma

2. Moneybird

Moneybird is een veelgebruikte facturatietool onder ondernemers. Met deze website kun je eenvoudig en snel facturen maken en versturen. Moneybird biedt ook de mogelijkheid om offertes te maken. Je herinneringen versturen voor openstaande facturen en direct betalingen bijhouden. Moneybird is aangesloten bij Peppol. Dat betekent dat facturen automatisch in je administratie terecht komen via het Peppol netwerk en je administratie direct up-to-date is. Ook Moneybird heeft een uitgebreid boekhoudprogramma 

3. Faktum Factuur

Een eenvoudig factuurprogramma voor mkb en ZZP, zo omschrijft Faktum Factuur haar dienstverlening. Zeer geschikt voor de digibeets. Ook met deze website kun je snel en eenvoudig facturen of offertes maken, in je eigen huisstijl, en versturen naar je klanten. Er zitten veel handige toevoegingen in deze SaaS-dienst. Zo kun je directe betaallinks aan je facturen toevoegen zodat klanten sneller en makkelijker kunnen betalen. Faktum Factuur is puur een facturatieprogramma en biedt geen andere oplossingen.

4. Factuursturen.nl

Verstuur je maar weinig facturen, bijvoorbeeld vanuit een holding? Dan is factuursturen.nl een zeer handige en eenvoudige oplossing. Je kunt gratis tot twee facturen per maand versturen. Ook kun je periodieke facturen automatiseren. Wil je uitgebreidere facturatiemogelijkheden? Ook dat kan op deze website voor digitale facturen. Zo bestaat de mogelijkheid om je facturen te koppelen aan je boekhoudprogramma, zoals Exact Online, Twinfield, Moneybird en nog vele andere programma’s.

Nieuwsbrief De Zaak

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.


5. Harvest

Harvest is een online facturatie- en tijdregistratie tool die ontworpen is voor kleine bedrijven en freelancers. Met Harvest kun je ook je btw-administratie doen. Je kunt heel makkelijk foto’s scannen van al je (zakelijke) bonnen en deze invoeren. Zodra het tijd is voor de btw-aangifte, print je deze eenvoudig uit. Het grootste verschil met de andere aanbieders is de tijdregistratie, wat handig kan zijn als je op uurbasis werkt of diensten levert. En je kunt Harvest integreren met andere tools die je wellicht al gebruikt voor projectmanagement als Slack, Google, Trello en andere planningsapps.

Onderneem razendsnel met Zakelijk Internet. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig. Ontdek jouw aanbieding voor op je eenmanszaak of op kantoor.

Picture of Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
i.s.m.
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een…
i.s.m.
Ben jij ondernemer en werk je vaak vanuit huis? Dan weet je hoe belangrijk een snelle en stabiele internetverbinding is. Want je wilt zonder frustratie…
i.s.m.
Langzame internetverbindingen op de werkvloer zijn niet alleen frustrerend, maar schaden ook de productiviteit. In dit artikel delen we 11 eenvoudige…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
i.s.m.
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…