In samenwerking met
Verkoop is leuk. Iedere ondernemer is dol op goede verkoopcijfers. Alleen de administratie die daarbij komt kijken: de offertes, de facturering, het versturen van herinneringen… Het hoort bij het ondernemerschap, maar is niet voor iedereen een feest en het kan tijdrovend zijn.

Inhoudsopgave

Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval? Download nu de gratis whitepaper ‘Gehackt’ om hackers te slim af te zijn

We geven je een aantal onlinefactureringsoplossingen die het leven van de kleine en middelgrote ondernemer een stuk aangenamer maken. En je bovendien nog meer voordelen gaan opleveren, waaronder meer tijd voor ondernemen.

Automatiseer je administratie

Het kost tijd om goede offertes en facturen te maken. Vervolgens moet je ze versturen. Daarna volgt vaak de noodzaak van het versturen van een betaalherinnering. 

Wanneer je gebruik maakt van een onlinefactureringssysteem kun je al deze handelingen automatiseren, inclusief de bonnetjes- en btw-administratie en het versturen van de herinneringen. Dat scheelt tijd, geld en ergernis.

5 online factureringsoplossingen voor ondernemers 

1. Facturatie office

Facturatie Office is een handige online tool voor het maken van facturen en offertes. Het programma heeft een overzichtelijke interface. Je bepaalt zelf hoe de factuur eruitziet. Je hebt realtime-inzicht in openstaande facturen en betalingen en het is mogelijk om facturen te exporteren naar pdf-formaat of het hele facturatieproces geautomatiseerd te versturen. Inclusief automatische herinneringen en notificaties; automatische periodieke facturen; of een automatische betaallink in je factuur waardoor sneller wordt betaald. 

Facturatie Office biedt ook een compleet boekhoudprogramma

2. Moneybird

Moneybird is een veelgebruikte facturatietool onder ondernemers. Met deze website kun je eenvoudig en snel facturen maken en versturen. Moneybird biedt ook de mogelijkheid om offertes te maken. Je herinneringen versturen voor openstaande facturen en direct betalingen bijhouden. Moneybird is aangesloten bij Peppol. Dat betekent dat facturen automatisch in je administratie terecht komen via het Peppol netwerk en je administratie direct up-to-date is. Ook Moneybird heeft een uitgebreid boekhoudprogramma 

3. Faktum Factuur

Een eenvoudig factuurprogramma voor mkb en ZZP, zo omschrijft Faktum Factuur haar dienstverlening. Zeer geschikt voor de digibeets. Ook met deze website kun je snel en eenvoudig facturen of offertes maken, in je eigen huisstijl, en versturen naar je klanten. Er zitten veel handige toevoegingen in deze SaaS-dienst. Zo kun je directe betaallinks aan je facturen toevoegen zodat klanten sneller en makkelijker kunnen betalen. Faktum Factuur is puur een facturatieprogramma en biedt geen andere oplossingen.

4. Factuursturen.nl

Verstuur je maar weinig facturen, bijvoorbeeld vanuit een holding? Dan is factuursturen.nl een zeer handige en eenvoudige oplossing. Je kunt gratis tot twee facturen per maand versturen. Ook kun je periodieke facturen automatiseren. Wil je uitgebreidere facturatiemogelijkheden? Ook dat kan op deze website voor digitale facturen. Zo bestaat de mogelijkheid om je facturen te koppelen aan je boekhoudprogramma, zoals Exact Online, Twinfield, Moneybird en nog vele andere programma’s.

Controle Belastingdienst

Gratis whitepaper: Belastingdienst Controle, wat nu?!

Hoe vaak gebeurt het, hoe voorkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.


5. Harvest

Harvest is een online facturatie- en tijdregistratie tool die ontworpen is voor kleine bedrijven en freelancers. Met Harvest kun je ook je btw-administratie doen. Je kunt heel makkelijk foto’s scannen van al je (zakelijke) bonnen en deze invoeren. Zodra het tijd is voor de btw-aangifte, print je deze eenvoudig uit. Het grootste verschil met de andere aanbieders is de tijdregistratie, wat handig kan zijn als je op uurbasis werkt of diensten levert. En je kunt Harvest integreren met andere tools die je wellicht al gebruikt voor projectmanagement als Slack, Google, Trello en andere planningsapps.

MKB steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Download onze nieuwste whitepaper ‘Gehackt’ en ontdek wat te doen bij een cyberaanval.

KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
Is telefoneren met klanten, leveranciers, collega’s of andere zakelijke relaties een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen jouw bedrijf?…
i.s.m.
Als ondernemer heb je de keuze of je een particulier of zakelijk mobiel abonnement afsluit. In dit artikel vind je zes redenen om voor een zakelijk…
i.s.m.
Met een zakelijk unlimited abonnement voor je mobiel, kun je net zoveel bellen, sms’en of data verbruiken als je maar wilt. We zetten de…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…
Telefonie en internet stelt je als ondernemer in staat om toegang te krijgen tot informatie, wereldwijd te communiceren, of e-commerce te benutten….
Oplichters kunnen jou of een van je medewerkers bellen, mailen vanaf een willekeurige nummer of e-mailadres. Bijvoorbeeld met het nummer van jouw bank….