Geld lenen voor het opzetten van een eigen zaak
Het opzetten en runnen van een eigen onderneming vergt niet alleen veel tijd, moeite en energie, maar kost ook behoorlijk wat geld. Zeker in de beginperiode zal de ondernemer veel noodzakelijke investeringen moeten doen. Deze investeringen kunnen uiteraard bekostigd worden met spaargeld, maar wat als het spaarsaldo ontoereikend is? Het is dan zaak om uit te kijken naar mogelijkheden om het geld te lenen.

Inhoudsopgave

Waar kan ik geld lenen en hoeveel kan ik lenen?

Voor het opzetten van een eigen bedrijf kan een ondernemer geld lenen bij een bank, bij Qredits of bij een online mkb-financierder.

Groeien met je bedrijf met zakelijke financiering? Ontvang een vrijblijvend aanbod op maat

Geld lenen bij een bank

De bank is een populaire kredietverstrekker. Starters kunnen hier een zakelijke lening afsluiten, zoals een rekeningcourantkrediet. Met zo’n krediet mag de onderneming rood staan tot een bepaald bedrag, bijvoorbeeld tot 5000 euro. Daarnaast is het soms mogelijk om een zakelijke creditcard aan te schaffen, waarmee in delen kan worden afgelost. Banken zijn echter niet altijd bereid om starters geld te lenen. Dit komt doordat startende ondernemingen weinig zekerheid tot aflossing kunnen bieden. Het is vaak lastig om grotere bedragen bij de bank te lenen. Bedenk daarom vooraf: hoeveel kan ik lenen en wat heb ik daadwerkelijk nodig?

Geld lenen bij een online mkb-financier

Het is ook mogelijk om online geld te lenen bij buitenlandse financierders, zoals fundingcircle.com of spotcap.com. Deze financiers verzamelen data over de financiële situatie van de onderneming alvorens ze krediet verstrekken. Deze data verwerven ze onder andere via openbare registers. Deze mkb-financiers kunnen op de korte termijn een risicoanalyse bieden. Er zijn steeds meer online financiers op de markt. Bekijk een overzicht op vergelijkingssite.

Alternatieven

Als het niet is gelukt om geld te lenen bij een bank, Qredits of een online mkb-financier, is het mogelijk om krediet aan te vragen bij het UWV. Ook starters die geen uitkering van het UWV ontvangen kunnen dit krediet aanvragen, mits zij voldoen aan de voorwaarden. Het UWV biedt twee soorten krediet: het starterskrediet en het voorbereidingskrediet. Het starterskrediet houdt in dat het UWV borg staat voor een lening die de ondernemer aangaat bij een commerciële bank. Indien de bank, ondanks de borgtocht, geen lening wil verstrekken, leent het UWV het geld rechtstreeks aan de ondernemer. Met het voorbereidingskrediet kan de ondernemer de kosten die hij maakt bij het opzetten van zijn onderneming declareren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die gepaard gaan met het werven van klanten.

Nieuwsgierig wat jouw financieringsopties zijn? Vraag vrijblijvend krediet voorstel aan inclusief rentepercentage.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.

New10, partner van De Zaak

Wij zijn New10: een fintech en 100% dochter van ABN AMRO. Voor en door ondernemers met de missie om de nieuwe 10 in zakelijke financiering neer te zetten. We helpen ondernemers om te groeien en hun bedrijf draaiende te houden met makkelijke toegang tot financiering. Wij geloven dat je met regie over je financiering je bedrijf naar grote hoogte kunt brengen. We zetten jou als ondernemer achter het stuur en maken online zakelijke financiering zo makkelijk mogelijk. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Bekijk alle artikelen van New10>

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Lees ook…
Een elektrische auto van de zaak. Dat klinkt vaak ideaal, maar rijden is en blijft niet gratis. De overheid vindt het prima als jij privé ook gebruik…
Voor het mkb eindigt de zoektocht naar financiering in zo’n 90% van de gevallen bij de bank.  Een bedrijf kan kiezen uit verschillende…
De overheid wil ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen graag tegemoet komen. Dit doen ze door middel van de…