Vandaag de dag is video een van de populairste advertentieformaten, waarmee niet alleen informatie over het product kan worden overgebracht, maar ook contact kan worden gelegd met de gebruiker om de loyaliteit te vergroten.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Laten we eens kijken naar de top videoadvertentietrends van 2023 en de beste video-uitgevers voor videomarketing leren kennen.

Trends in videomarketing en het maken van bedrijfsvideo’s

In 2023 zal videoreclame zich blijven ontwikkelen en veel aandacht krijgen. Bedrijven zullen blijven investeren in digitale hulpmiddelen en videomarketing om hun publiek te bereiken en zich te onderscheiden van de concurrentie. De belangrijkste trends zullen te maken hebben met een toename in de kwaliteit en maakbaarheid van videotechnologie en een toename in personalisatie. Laten we eens kijken naar de belangrijkste soorten video die relevant zijn in moderne videomarketing:

1. Live uitzendingen

Live streaming is een geweldige manier voor bedrijven om in realtime in contact te komen met hun publiek, betrokkenheid te stimuleren en een gemeenschapsgevoel te creëren. Dit komt omdat live video als authentieker en boeiender wordt ervaren, wat helpt om de merkbekendheid en klantenloyaliteit te vergroten. De pandemie heeft de toepassing van live streaming versneld, een trend die zal aanhouden tot 2023.

2. Mobiele video

De stijgende populariteit van mobiele video heeft geleid tot een toename in de vraag naar verticale advertenties die speciaal zijn ontworpen voor mobiele schermen. Nu de meerderheid van de gebruikers van sociale media platforms benadert via hun mobiele apparaten.Merken zullen hun videomarketingstrategieën moeten optimaliseren voor mobiele apparaten.

3. Personalisatie

Personalisatie wordt de sleutel. Om zich te onderscheiden van de massa moeten bedrijven gepersonaliseerde videocampagnes implementeren die gericht zijn op specifieke doelgroepen. Personalisatie kan variëren van het maken van video’s die gericht zijn op individuele klanten met hun naam tot het aanpassen van video-inhoud op basis van het gedrag van een klant in het verleden. .

4. Korte video

Een korte video is een uitstekende manier voor bedrijven om te profiteren van de korte aandachtsspanne van veel consumenten. Door video’s te maken die minder dan een minuut duren, kunnen merken hun boodschap op een beknopte en aantrekkelijke manier overbrengen.

5. Sociaal netwerken

Sociale media zullen een belangrijke rol blijven spelen bij de distributie van videoreclame. Bedrijven zullen inhoud creëren die is geoptimaliseerd voor platforms zoals TikTok, YouTube, Telegram, enz.

6. Transmissiediensten

Streamingdiensten zullen zich blijven ontwikkelen en bedrijven zijn al begonnen met het maken van videoadvertenties die in de toekomst beter geoptimaliseerd zullen zijn voor deze diensten. Het kan bijvoorbeeld een advertentie zijn voor films of series die beschikbaar zijn op streamingplatforms.

7. Virtual en Augmented Reality

Videoreclame zal worden uitgerust met nieuwe technologieën zoals Virtual en Augmented Reality, waardoor het mogelijk wordt om meer interactieve en meeslepende commercials te maken. Hierdoor kun je op een emotioneler niveau contact maken met je publiek en de betrokkenheid vergroten.

8. Kunstmatige intelligentie (AI)

Door AI te gebruiken om video’s te maken, kunnen bedrijven automatisch videocontent creëren op basis van trefwoorden, afbeeldingen en audio. En zich ook aanpassen aan de interesses van mensen door de beste tijden te selecteren om advertenties te tonen. 

Door gegevens van kijkers te analyseren, zoals browsergeschiedenis, aankoopgedrag en andere demografische gegevens, kan AI gepersonaliseerde videoadvertenties maken die aansluiten bij iemands interesses en voorkeuren.

Top 5 videobewerkers voor het maken van e-mailvideo’s

Hieronder geven we een overzicht van 5 waardevolle videobewerkingstools voor e-mailmarketing. Kies de beste videobewerkingssoftware naar jouw smaak.

Movavi Video Editor

Wilt u beginnen met het bewerken van video’s, maar weet u niet waar te beginnen? Begin met het installeren van Movavi Video Editor. Deze editor zal u niet alleen helpen om een video vanaf nul in elkaar te zetten, maar zal u ook een boost aan nieuwe ideeën geven. Het zal u vertellen wat u moet doen met foto’s van een bruiloft of afstuderen, hoe u een originele verjaardagsgroetvideo kunt maken en hoe u de video op uw YouTube-kanaal kunt diversifiëren. 

En voor dit alles hoef je niet lang de trainingsinstructies te lezen: alle functies van het programma zijn eenvoudig en begrijpelijk. Een stijlvolle video met coole effecten maken als je geen professionele videobewerker bent? Gemakkelijk!

Shotcut

ShotCut is een goede gratis videobewerker die nauwelijks professioneel genoemd kan worden, maar dankzij een breed scala aan effecten en functies kun je naar hartenlust spelen met films en clips. Gebruikers roemen dit programma om zijn uitstekende werk met frames, dat zelfs een beginner gemakkelijk kan doorgronden.

Met de editor kun je ook video opnemen van een camera of webcam, video opnemen en zelfs HTML5-code gebruiken, wat erg handig is voor het werken met video op het web. Effecten zijn onder andere titels, 3D, video-overgangen en audio. 

ShotCut is trouwens helemaal gratis, je kunt voltooide video’s naar je computer exporteren zonder registratie of watermerken.

Lightworks

Lightworks is een van de beste programma’s voor professionele videobewerking en muziekproductie. Het is vrij complex, maar de functies zijn vergelijkbaar met krachtige en dure pakketten zoals Adobe Premier Pro of Sony Vegas. 

Een beginner moet zeker de trainingsvideo’s bekijken die in het programma zelf te vinden zijn. Met Lightworks kun je gratis een bijna professionele film maken. Natuurlijk heb je voor zo’n programma een sterke computer nodig.

Het enige nadeel is de Engelse interface, die extra moeilijkheden zal opleveren voor beginners die de Engelse termen van videobewerking nog niet onder de knie hebben.

VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor is unieke software die erg populair is. Het ongewone is dat de gratis versie van het programma praktisch niet verschilt van de betaalde versie, wat zeer zeldzaam is voor dergelijke uitgevers. De enige echte beperking is de snelheid van het exporteren van bestanden. 

Daarnaast kan de verouderde interface, die doet denken aan veel vroege versies van Microsoft Office, worden toegeschreven aan kleine tekortkomingen. Voor de moderne generatie zal het niet erg handig zijn.

VSDC heeft echter veel meer voordelen, bijvoorbeeld een breed scala aan videobewerkingstools en ondersteuning voor alle bekende formaten. Voor professionals die werken met video in 4K-resolutie is vooral de mogelijkheid om te importeren en exporteren met de H265/HEVC-codec erg prettig.

Pinnacle Studio

Deze videobewerker is geschikt voor een breed scala aan gebruikers omdat het niet te ingewikkeld is. De functionaliteit van het programma omvat alles wat je nodig hebt om video’s van goede kwaliteit te maken voor alledaags gebruik: familiefilmpjes en video’s voor YouTube of sociale netwerken. 

Je kunt video en geluid bewerken, het scherm splitsen, overgangen en titels toevoegen, audio- en video-effecten. Het programma bevat ook schermopname en stemopname.

Een interessante functie van Pinnacle Studio is het werken met maskers door tracking, zodat je een bepaald effect op de video alleen op een bepaald object kunt toepassen, bijvoorbeeld de belichting alleen op het gezicht van een van de personages aanpassen.

Conclusie

In 2023 zal videomarketing blijven evolueren en veel aandacht krijgen. Over het algemeen zal videoreclame steeds persoonlijker en technologisch geavanceerder worden. De belangrijkste trends hebben te maken met het gebruik van kunstmatige intelligentie, live video, korte video’s, interactiviteit en augmented reality.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
In Nederland neemt de concurrentie tussen verschillende bedrijven langzamerhand steeds meer toe. Daardoor is het belangrijk om aan verschillende…
Streef je naar zakelijk succes dat verder gaat dan winst alleen? Ontdek de kracht van duurzaam en slim ondernemen met refurbished iPhones. In dit…
Het maakt niet uit hoeveel richtlijnen en praktijken voor veiligheid op de werkplek je hebt opgesteld, ze zullen geen goed doen als je werknemers zich…
Als ondernemer wil je niet alleen een bedrijf runnen; je streeft naar groei, succes en stabiliteit. Het vergroten van de schaal van je onderneming is…
Wanneer je gebruik wilt maken van een bedrijfsfinanciering die flexibel meegroeit met de financieringsbehoefte van jouw onderneming, dan is een…
Als je ondernemer bent dan heb je te maken met een aantal vormen van recht. Het verbintenissenrecht is bijvoorbeeld van toepassing op overeenkomsten…