In samenwerking met
Steeds meer ondernemers, managers en bedrijven houden zich bezig met diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Maar wat is diversiteit en inclusiviteit eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe zorg je dat diversiteit een dusdanige rol krijgt binnen je bedrijf dat je toekomstgericht werkt én maatschappelijk verantwoord onderneemt?

Inhoudsopgave

Winstgevend door diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit is een breed begrip: denk aan leeftijd, geslacht, religie, seksuele voorkeur en bijvoorbeeld fysieke kracht. Bedrijven die inzetten op diversiteit zijn aantrekkelijker voor werkzoekenden. Diversiteit kan zelfs behoorlijk winstgevend zijn, want bedrijven met een fijne balans tussen mannen en vrouwen in het management scoren hoger op winstgevendheid dan concurrenten met weinig geslachtvariatie. Culturele en etnische diversiteit scoort zelfs nóg beter!

De perfecte nieuwe werknemer vinden. Dat kan een behoorlijke zoektocht zijn! Hoe schrijf je bijvoorbeeld een pakkende vacaturetekst? Welke vragen wil je stellen in een sollicitatiegesprek? En welke rol speelt technologie in hr & recruitment? Ontdek Indeed Inspiration, hét platform waar je een schat aan inspirerende artikelen, video’s en e-books vindt. Zo ben je weer een stap verder bij het vinden van jouw toptalent.

Genderneutrale taal in vacatures

Hoe dit zich vertaalt in het zoeken naar nieuwe medewerkers? Laat m/v achterwege in vacatures en je verbreedt direct het bereik van potentiële kandidaten. Je trekt immers kandidaten aan die anders misschien niet op jouw vacature zouden reageren. Wanneer je ook stereotyperende woorden weglaat – zoals de typische mannelijke woorden: kritisch, zelfstandig, besluitvaardig en dominant – en de stereotypisch vrouwelijke woorden: gezellig, betrokken, enthousiast en klantvriendelijk, dan scoor je al beter. 

Gelijke waardering

Inclusiviteit is niets anders dan het gevoel van ‘erbij horen’, wat in je bedrijf betekent dat je medewerkers gelijk behandelt en ook je waardering uitdrukt in een gelijkwaardig en eerlijk salaris , ongeacht eventuele verschillen in achtergrond of persoonlijke kenmerken. Hanteer een rechtvaardiger beleid en creëer een werkvloer waarin iedereen zich thuis voelt

Blijf bewust

Het gebeurt niet bewust, maar we worden elke dag geconfronteerd met vooroordelen en helemaal uitsluiten kun je ze niet. Maar het is wel goed om je als ondernemer en als bedrijf bewust te zijn van je eigen aannames en voorkeuren. Is een academisch niveau echt zo belangrijk binnen jouw bedrijf, of zijn andere kwaliteiten eigenlijk veel belangrijker? Is relevante of ‘vergelijkbare’ werkervaring noodzakelijk, of wordt een positief werkethos, zelfstandigheid en eigen initiatief veel meer gewaardeerd? 

Gratis e-book 

Wil je meer tips en vernieuwende inzichten hoe je diversiteit en inclusiviteit succesvol inzet in jouw bedrijf, download dan hier het gratis e-book voor het werven en behouden van toptalent.

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Indeed

Indeed, partner van De Zaak

Indeed helpt mensen over de hele wereld om medewerkers of een baan te vinden. Meer dan 250 miljoen mensen per maand zoeken naar vacatures, plaatsen cv’s en doen onderzoek naar bedrijven via Indeed. Ga vandaag nog aan de slag op nl.indeed.com/personeel en vind meer informatie op nl.indeed.com/inspiration.

Bekijk alle artikelen van Indeed >

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Minimaliseer werkgeversrisico’s, Minder personeelsadministratie, Maximaliseer je flexibiliteit en geen risico bij ziekteverzuim. Lees…
i.s.m.
Heb jij net even wat meer flexibiliteit nodig als het aankomt op de arbeidscontracten die je jouw medewerkers biedt? Niet alleen meer flexibiliteit in…
Je werknemer heeft fantastisch nieuws: ze is zwanger. Als werkgever wil je natuurlijk dat zij op een fijne manier van deze bijzondere tijd kan…