Categorieën

De kans is groot dat je al wel weet dat een gietvloer voor kantoor daadwerkelijk prachtig is. Daarnaast is zo’n vloer ook nog eens extreem functioneel. Er zijn dan ook veel redenen om te kiezen voor een gietvloer bij het ontwerpen van je kantoor. In dit artikel lees je daar meer over.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Als je je kantoor voor het eerst inricht of juist renoveert, moet je over veel dingen nadenken. Zo is het ook belangrijk om rekening te houden met de vloer. Welke vloer je kiest, beïnvloedt de look van je kantoor namelijk flink. Bovendien heeft de vloer invloed op de ervaring van je klanten en werknemers. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor een gietvloer voor kantoor. Dit is een vloer op basis van kunsthars en wordt al vaak geplaatst in huizen en bedrijfspanden. 

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Het installeren van een gietvloer werkt heel anders dan het plaatsen van een laminaatvloer of tapijt. Zo’n vloer wordt namelijk gegoten, wat je eigenlijk al aan de naam ziet. Dit wordt in meerdere lagen gedaan op een dragende vloer. Vervolgens wordt de gietvloer afgewerkt met een coating, die mat of glanzend kan zijn. Het is belangrijk dat de ondergrond vast ligt en droog is. Vervolgens kan de gietvloer hier makkelijk over gegoten worden. 

Wat zijn de voordelen van een gietvloer voor je kantoor?

Kiezen voor een gietvloer bij het inrichten van je kantoor raden we absoluut aan. Dit heeft te maken met de volgende voordelen van dit type vloer:

  • Duurzaam: Een gietvloer is zowel slijtvast als sterk. Deze vloer kan dus veel belasting aan en gaat daardoor jarenlang mee. 
  • Weinig onderhoud: Je verwijdert viezigheid gemakkelijk van een gietvloer. Daarnaast is deze vloer vlek- en vloeistofbestendig. Ook is het onderhoud makkelijk doordat een gietvloer geen naden bevat.
  • Geluiddempend: Gietvloer op basis van kunsthars is geproduceerd van een licht elastisch materiaal. Dit werkt geluiddempend, dus je werknemers hebben geen last van lopende collega’s.
  • Veel uitvoeringen: Een gietvloer kan eigenlijk in alle ruimtes van je kantoor geplaatst worden. Dit komt onder meer doordat deze vloer in veel uitvoeringen verkrijgbaar is.
  • Groter ogend: Een gietvloer laat je kantoor ruimtelijker ogen. Ook zorgt zo’n vloer voor een moderne look in het pand.

Welke mogelijkheden heb je bij een gietvloer voor je kantoor?

Een gietvloer kan gepersonaliseerd worden op basis van je eigen wensen en behoeften. Je hebt hierbij de volgende opties:

  • Vloerverwarming: Een gietvloer isoleert je kantoor van zichzelf al beter. Daarnaast kan deze vloer ook nog eens gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Het kantoor warmt dan sneller en energiezuiniger op.
  • Afwerking: Je hebt bij een gietvloer veel opties als het gaat om de afwerking. Zo kun je uit veel verschillende kleuren kiezen en ook voor een glanzende of matte coating. Zelfs een betonlook is mogelijk.
  • Soorten: Er zijn diverse soorten gietvloeren, namelijk epoxy, polyurethaan (PU) en acrylaat. Over het algemeen is PU het beste voor kantoren. 
  • Extra’s: Eventueel kan de gietvloer nog afgewerkt worden met een antislip-laag. Ook kun je het bedrijfslogo in de vloer laten verwerken. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Hoewel de meeste ondernemers het wel gewend zijn om de nodige risico’s te nemen, is er toch een onderdeel van het ondernemen waarin je wat zekerheid…
Comaxx, bestaat uit een professioneel, enthousiast team van digital minded experts, creatievelingen, techneuten, denkers en doeners, gevestigd in…
Het klassieke ondernemerschap maakt steeds meer plaats voor serieel ondernemerschap. Daarbij wordt een bedrijf in enkele jaren opgebouwd, verkocht of…
Het beheren van de printers kan soms een lastige klus zijn. Werknemers willen dat printers altijd en overal werken, terwijl het management vooral de…
De slaapkamer is een belangrijke ruimte in ons huis, waar we elke dag weer tot rust komen en opladen voor een nieuwe dag. Het kiezen van het juiste bed…
Als startende ondernemer is het belangrijk om op te vallen tussen je concurrenten en potentiële klanten aan te trekken. Het budget kan echter een…