Categorieën

Het maakt niet uit hoeveel richtlijnen en praktijken voor veiligheid op de werkplek je hebt opgesteld, ze zullen geen goed doen als je werknemers zich er niet van bewust zijn en er niet in investeren om ze op te volgen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Het helpt dan ook niet echt om je kantoor te beveiligen met een hekwerk van Thibo. De veiligste werkomgevingen ontstaan ​​wanneer werknemers op alle niveaus van de organisatie samenwerken om te communiceren en zich te houden aan de vastgestelde veiligheidsnormen. Hier zijn daarom de vier beste veiligheidstips op de werkplek die elke werknemer zou moeten kennen om de gedeelde verantwoordelijkheid van iedereen in je organisatie aan te moedigen.

Neem regelmatig pauzes

Het is belangrijk dat je altijd je vaste pauzes neemt. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) heeft ze niet voor niets ingevoerd: vermoeide werknemers zijn het meest vatbaar voor het veroorzaken van incidenten. Hoe vermoeider je bent, hoe minder je je bewust bent van je omgeving en hoe meer risico je loopt op een blessure. Neem de pauzes die je krijgt volgens een vast schema om jezelf fris te houden en probeer je moeilijkere taken in te plannen voor het begin van je dienst wanneer je het meest alert bent. 

Wees je bewust van je omgeving

Elke werklocatie kent inherente gevaren – of dat nu gaat om zware machines, transportbanden of zelfs struikelen over voorwerpen op kantoor. De beste manier om jezelf en anderen veilig te houden, is door de gevaren op je werkplek te identificeren en je bewust te zijn van je omgeving. Hoe beter je vertrouwd bent met je taken en werkplek, hoe meer je je bewust bent van de mogelijke gevaren. Als je je omgeving en potentiële gevaren kent, kunnen jij en je collega’s bepalen hoe je het risico kunt minimaliseren en letsel op de werkplek kunt voorkomen.

Wees op de hoogte van nieuwe veiligheidsprocedures

Wanneer je bedrijf een nieuwe machine aanschaft of trainingen bijwerkt, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de nieuwste veiligheidsprocedures. Veiligheid op de werkplek is een teamprestatie. Een werkgever is verantwoordelijk voor het geven van de juiste training, een supervisor is verantwoordelijk voor het toewijzen van trainingstijd en een werknemer is verantwoordelijk voor het volgen van training en het begrijpen van veiligheidsprocedures, zodat deze correct kunnen worden geïmplementeerd. Stel altijd verhelderende vragen voordat je een nieuwe machine bedient als je een veiligheidsprocedure niet begrijpt. 

Houd de juiste houding aan

We hebben allemaal dat eeuwenoude gezegde gehoord: “Til met je benen – niet met je rug”, maar een juiste houding aanhouden verwijst naar meer dan alleen werknemers die dingen optillen. Het is belangrijk om je lichaam in een neutrale houding te houden om de belasting van je lichaam te minimaliseren, zelfs als je aan een bureau werkt. Je moet ervoor zorgen dat je een goede houding hebt om rugklachten, nekpijn en zelfs carpale tunnel te voorkomen. Als je toch iets moet tillen, neem dan altijd de maat van de last, houd je rug recht en til met je benen. En als je ooit iets moet tillen waarvan je denkt dat het zwaar is, neem dan een paar seconden de tijd om een ​​partner of mechanisch apparaat te vinden dat je kan helpen. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De reis van een ondernemer is er een van uitdaging, avontuur, maar ook van onzekerheid. Het opzetten van een eigen onderneming kan een overweldigende…
In de wereld van architectuur, bouw en infrastructuur is BIM een term die steeds vaker wordt gehoord. Maar wat betekent BIM precies en hoe kan het…
In de wereld zijn er markten die altijd relevant blijven, en één daarvan is de ongediertebestrijding. Ondernemers die actief zijn in deze branche…
De corona pandemie van de afgelopen jaren heeft behoorlijk wat vakanties in de soep laten lopen. Door de onzekerheden die daarna speelden heeft de…
Ben jij en je team veel op de weg? Je weet dan hoeveel tijd je kwijt bent aan administratie. Denk aan al die uren, gemiddeld 33 per maand, die je…
Bent u een ondernemer in de flexbranche met grootse plannen? Heeft u ambities om uw uitzendbureau naar een hoger niveau te tillen of droomt u ervan om…