"Ik geloof dat gebruik nu belangrijker is geworden dan bezit. En het is toch ook veel leuker om spullen te delen." Dit zegt Richard Klomp, oprichter en eigenaar van Shurfing, een online deelplatform voor surfspullen. 

Shurfing is een combinatie van de woorden surfen en sharing, in het verlengde van de deeleconomie. Dat staat voor een economie waarbij mensen optimaal en duurzaam gebruik maken van de spullen die ze hebben. Bijvoorbeeld door onderling te lenen of huren. Ook Shurfing is onderdeel van de deeleconomie. Op het online platform kunnen surfers hun spullen online te huur aanbieden. Zo hoeven surfers die bijvoorbeeld op vakantie zijn zelf niks mee te nemen naar het buitenland.

Deal

Europa en Amerika waren de eerste gebieden waar Richard Klomp zich op richtte. Nu focust hij zich vooral op Nederland, de Canarische Eilanden en Kaapverdië.
 
Hij is al in gesprek met onder meer luchtvaartmaatschappij Transavia. Daarmee wil hij een deal sluiten zodat surfers korting krijgen op hun boeking als zij surfspullen huren via Shurfing. 
Uitbreiden
Op dit moment mogen alleen surfers spullen (ver)huren via Shurfing, maar op termijn wil Klomp dit gaan uitbouwen naar andere sporten. “Dat is wel mijn toekomstbeeld, maar je moet niet alles tegelijkertijd willen doen, dat gaat niet. Eerst moet het
verdienmode
l voor Shurfing gaan werken en daarna kan ik uitbreiden naar alle andere sporten.” 
App 
Ook komt er een Shurfing-app aan. Deze moet wat toe gaan voegen aan de (mobiele) website die al bestaat. “De focus ligt nu vooral op plekken ver weg, maar ik wil met een app de gebruiker de mogelijkheid geven om binnen een straal van vijfhonderd meter te kunnen zien wie er allemaal surfspullen verhuurt.” Het is alleen nog even worstelen met de manier van
betalen. “Ik wil de betaling direct via MyOrder laten plaatsvinden op je telefoon. Maar dat is nog lastig te regelen”, lacht Klomp.
Toekomst 
Klomp droomt over een toekomst voor Shurfing waarbij hij met de grootste luchtvaartmaatschappijen zou werken en waarbij zeker 50% van de surfers in elk land hun spullen zouden verhuren. “Ik geloof in de deeleconomie en dat gebruik belangrijker is geworden dan bezit. Shurfing doet daar ook aan mee en het is hartstikke leuk om te doen. Het levert me zoveel energie op. En delen is toch veel leuker.”
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Afspraken en voorwaarden rond de eisen van een product of dienst leggen veel ondernemers vast in een contract. Zo’n contract wordt een Service Level…
Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je…
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een…