In samenwerking met
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf invloed op jouw werkomgeving en met deze tips maak je jouw werkomgeving een stuk gezonder.

Inhoudsopgave

Breng de natuur in je kantoor

De natuur heeft een grote positieve invloed op ons:

  • Door je kantoor te voorzien van planten zorg je voor een betere luchtkwaliteit, wat je weer helpt bij productiviteit en je algemene gezondheid
  • Planten stimuleren onbewust onze creativiteit
  • Planten verminderen dagelijkse stress door het creëren van een rustige omgeving

Last van stress of twijfel je hierover? Doe dan de gezonde twijfeltest >

Beweeg tijdens het werken

Heb je een telefonische afspraak met een klant en heb je hier geen laptop voor nodig? Kies er dan voor om een rondje te wandelen. Probeer sowieso altijd 30 minuten te wandelen per dag.

Heb je daarnaast ook weleens nagedacht over een deskbike? De mens is niet gemaakt om lang stil te zitten. Een deskbike is goed voor de beweging van de spieren en de doorbloeding en je krijgt er energie door. En door te bewegen verbetert ook je focus en productiviteit.

Zorg voor een juiste afstelling van je werkplek

Zorg dat je bureau en bureaustoel goed staan afgesteld, zodat je op een ergonomische manier werkt. Uit onderzoek is gebleken dat 43% van de mensen die beeldschermwerk doen (achter de laptop of computer) last heeft gehad van KANS-klachten. Dit zijn klachten aan armen, nek en schouders. Een goede afstelling is daarom essentieel. Zo zit je goed.

Zorg voor goed licht en zuurstof

In een donkere ruimte versuf je snel. Je productiviteit gaat achteruit. Dit geldt ook wanneer je te weinig zuurstof binnenkrijgt. Zet daarom waar mogelijk het raam open. Ook als het winter is kan je af en toe doorluchten. Zorg daarnaast voor genoeg lichtinval.

Heb je een donkere ruimte? Overweeg dan kunstlicht. Dit zorgt ervoor dat je energiek en productiever blijft.

Wil je graag een gezonde werkomgeving en kan je daar hulp bij gebruiken? Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij a.s.r. hebt, staat ons team van professionals voor je klaar. Een arbeidsdeskundige denkt graag met je mee. Ook over andere zaken die jou kunnen helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Lees hier alles over wat een arbeidsdeskundige voor jou kan betekenen.

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
asr logo

a.s.r. verzekeringen, partner van De Zaak

a.s.r. verzekeringen is er voor jou! Naast de beste service bieden aan jou als ondernemer doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. a.s.r. is meer dan een verzekeraar die geld uitkeert. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn we er namelijk niet alleen wanneer je uitvalt, maar helpen we je ook preventief om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Bekijk alle artikelen van a.s.r. verzekeringen >

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
Lees ook…
De Nederlandse overheid bepaalt ieder jaar wat er precies wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wat de hoogte van het eigen risico en de…
Je bent ondernemer en jouw organisatie groeit als kool. Je hebt al een aantal medewerkers op de loonlijst en misschien ben je alweer op zoek naar…
Wie zich voor het eerst gaat verdiepen in kredietverzekeringen en factoring loopt waarschijnlijk tegen een muur aan. Bij beide gaat het namelijk om het…