Categorieën

In samenwerking met
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf invloed op jouw werkomgeving en met deze tips maak je jouw werkomgeving een stuk gezonder.

Inhoudsopgave

Breng de natuur in je kantoor

De natuur heeft een grote positieve invloed op ons:

  • Door je kantoor te voorzien van planten zorg je voor een betere luchtkwaliteit, wat je weer helpt bij productiviteit en je algemene gezondheid
  • Planten stimuleren onbewust onze creativiteit
  • Planten verminderen dagelijkse stress door het creëren van een rustige omgeving

Last van stress of twijfel je hierover? Doe dan de gezonde twijfeltest >

Beweeg tijdens het werken

Heb je een telefonische afspraak met een klant en heb je hier geen laptop voor nodig? Kies er dan voor om een rondje te wandelen. Probeer sowieso altijd 30 minuten te wandelen per dag.

Heb je daarnaast ook weleens nagedacht over een deskbike? De mens is niet gemaakt om lang stil te zitten. Een deskbike is goed voor de beweging van de spieren en de doorbloeding en je krijgt er energie door. En door te bewegen verbetert ook je focus en productiviteit.

Zorg voor een juiste afstelling van je werkplek

Zorg dat je bureau en bureaustoel goed staan afgesteld, zodat je op een ergonomische manier werkt. Uit onderzoek is gebleken dat 43% van de mensen die beeldschermwerk doen (achter de laptop of computer) last heeft gehad van KANS-klachten. Dit zijn klachten aan armen, nek en schouders. Een goede afstelling is daarom essentieel. Zo zit je goed.

Zorg voor goed licht en zuurstof

In een donkere ruimte versuf je snel. Je productiviteit gaat achteruit. Dit geldt ook wanneer je te weinig zuurstof binnenkrijgt. Zet daarom waar mogelijk het raam open. Ook als het winter is kan je af en toe doorluchten. Zorg daarnaast voor genoeg lichtinval.

Heb je een donkere ruimte? Overweeg dan kunstlicht. Dit zorgt ervoor dat je energiek en productiever blijft.

Wil je graag een gezonde werkomgeving en kan je daar hulp bij gebruiken? Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij a.s.r. hebt, staat ons team van professionals voor je klaar. Een arbeidsdeskundige denkt graag met je mee. Ook over andere zaken die jou kunnen helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Lees hier alles over wat een arbeidsdeskundige voor jou kan betekenen.

asr logo

a.s.r. verzekeringen, partner van De Zaak

a.s.r. verzekeringen is er voor jou! Naast de beste service bieden aan jou als ondernemer doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. a.s.r. is meer dan een verzekeraar die geld uitkeert. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn we er namelijk niet alleen wanneer je uitvalt, maar helpen we je ook preventief om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Bekijk alle artikelen van a.s.r. verzekeringen >

Lees ook…
i.s.m.
Je bestelauto is onmisbaar voor flink wat zakelijke activiteiten. Dus is het wel zo prettig wanneer je hem altijd zorgeloos kunt gebruiken. Door een…
Jarenlang kon je als werkgever afspraken maken met een zorgverzekeraar en jouw personeel korting bieden op hun collectieve basiszorgverzekering. Deze…
Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen financiële vangnet bij uitval door ziekte of een ongeval. Met een…