Met de opkomst van moderne innovaties en geavanceerde druktechnieken wordt het maken van wanddecoratie naar een nieuw niveau getild. De moderne printers kunnen tegenwoordig verbluffende details produceren op verschillende oppervlakken, waaronder aluminium. Deze innovaties en ontwikkelingen zorgen ervoor dat wanddecoratie een blijvende rol heeft in zowel zakelijke als persoonlijke ruimtes.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Innovatieve druktechnieken

Doordat er steeds meer nieuwe druktechnieken ontstaan, kunnen de moderne printers verbluffende details produceren op diverse oppervlakken. Zo kunnen we tegenwoordig ook een foto op aluminium drukken bij Drukland. Hierbij wordt met een kleurenprinter rechtstreeks op een grote aluminium plaat gedrukt, waardoor een prachtige, matte afwerking ontstaat. 

Innovaties op het gebied van textuur afdrukken stellen drukkerijen in staat om subtiele nuances en diepte toe te voegen aan een afbeelding. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een afwerking van gebrushed of geborsteld materiaal. Dit zorgt ervoor dat de foto’s echt tot leven komen, op een manier die voorheen ondenkbaar was voor wanddecoratie. 

Duurzame ontwikkelingen

Door de moderne productieprocessen kan er ook gebruikgemaakt worden van milieuvriendelijke inkten en wordt er minder afval geproduceerd. Tegelijkertijd kunnen meer materialen gerecycled worden, waardoor de voetafdruk van dit drukwerk vermindert. Zo biedt aluminium, samen met andere duurzame plaatmaterialen zoals dibond en forex, niet alleen een visueel aantrekkelijke optie, maar past het ook bij de groeiende vraag naar duurzaamheid.

Het feit dat een foto op aluminium zelfs buiten opgehangen kan worden, maakt het een ideale keuze voor diegenen die streven naar een moderne, strakke uitstraling die zich onderscheidt van traditionele wanddecoratie. Wanddecoratie die dankzij innovaties steeds mooier en duurzamer wordt, blijft een krachtige manier om een ruimte te transformeren en karakter te geven. 

Inspirerende toepassingen

De visuele impact van een foto op aluminium of ander plaatmateriaal is niet alleen sfeerverhogend, het kan zelfs ten goede komen van bedrijven die hun merkverhaal willen vertellen. Zo kan een exemplaar opgehangen worden in de ontvangstruimte, vergaderruimtes of direct op de werkvloer. 

Zo is deze wanddecoratie onder andere een krachtige toepassing voor: 

  • Het visualiseren van de missie, visie, kernwaarden of geschiedenis van het bedrijf
  • Het inspireren en stimuleren van werknemers met creatieve energie
  • Het versterken van de merkbeleving om klanten te trekken en te behouden
  • Een manier om de prestaties van medewerkers te erkennen en te belonen


Tips voor het beste resultaat

Om het beste resultaat te creëren is het van belang om te overwegen welke eigenschappen het materiaal moet hebben. Dat wil zeggen, wil je het geheel binnen ophangen of moet het ook buiten gebruikt kunnen worden? In dat laatste geval zijn er een aantal materialen die afvallen omdat deze anders te veel worden aangetast door weersomstandigheden. Daarbij bepaalt de keuze voor het ophangen aan het plafond, de muur of op het raam de afwerking middels boorgaten, afstandhouders of andere ophangsystemen. 

Kortom, foto´s op aluminium en andere plaatmaterialen bieden een scala aan innovatieve toepassingen voor particulieren en bedrijven in diverse sectoren. Druk jouw foto op een bijzondere manier af en zet deze letterlijk in de picture met de talloze mogelijkheden dankzij de nieuwste innovaties op het gebied van printtechnieken. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Vitaliteit vormt een steeds belangrijker thema binnen organisaties. Niet alleen zetten ondernemers in op de fysieke gezondheid van medewerkers; ook aan…
Als management of werkgever is het ontzettend belangrijk om goed voor het personeel te zorgen dat voor je werkt. Je wilt tenslotte dat het personeel…
Je leest vaak in vacatures dat bepaalde opleidingen vereist worden, terwijl werk- en ook levenservaring veel meer van pas komt dan een papiertje. Het…
Niets is zo veranderlijk als onze werkomgeving. Zeker nu. Net als een organisatie is een kantoor geen plek maar een omgeving in beweging. Omdat-ie…
De slaapkamer is een belangrijke ruimte in ons huis, waar we elke dag weer tot rust komen en opladen voor een nieuwe dag. Het kiezen van het juiste bed…
Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden….