Categorieën

U heeft niet elke dag de tijd om de stroom met e-mail berichten rustig door te lezen. Maar u wilt wel in één oogopslag zien welke de belangrijkste zijn. Een simpele ingreep maakt dat mogelijk.

Het vraagt tijd om rustig te kunnen beoordelen welke e-mail berichten belangrijk zijn en welke minder. Door een trucje toe te passen, kunt u dat probleem omzeilen. 
Om het belang van bepaalde berichten aan te geven, kunt u ze bij ontvangst door Outlook een bepaalde kleur laten geven.

Dat doet u als volgt:

  1. Ga in Microsoft Outlook naar Postvak IN (Inbox). Klik in de menubalk op Extra en vervolgens op Indelen.
  2. Boven het berichtenvenster verschijnt nu een extra paneel ‘Manieren van indelen van Postvak IN’. Klik op Kleuren gebruiken.
  3. U kunt vervolgens aangeven dat berichten van een bepaalde afzender voortaan in een door u uitgekozen kleur worden weergegeven. Berichten die aan u persoonlijk zijn gericht, kunt u in het blauw laten tonen.
  4. Vergeet niet bij Automatische opmaak om op de knop Kleurgebruik toepassen te klikken en eventueel op de knop Inschakelen.

U ziet nu in één oogopslag welke berichten uw directe aandacht verdienen.

Lees ook…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Outlook kent vanaf versie 2013 een functie ‘onbelangrijke mail’. Dit is een zelflerende functie, maar ben je het wel eens met Outlook? Zo schakel je de…