Categorieën

In samenwerking met
Apple heeft in Nederland Tap to Pay op iPhone gelanceerd. Vanaf nu kunnen ondernemers contactloze betalingen accepteren op hun iPhone zonder dat ze een extra hardware hoeven aanschaffen. Hierdoor wordt het voor kleine en middelgrote ondernemers makkelijker om elektronische betalingen te ontvangen. Maar ook grotere ondernemers met een al werkend pinapparaat hebben baat bij de inzet van Tap to Pay. Zij kunnen tijdens piekmomenten extra verkooppunten creëren om klanten sneller te helpen en zo hun service verbeteren.

Inhoudsopgave

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

Wat is Tap to Pay?

Tap to Pay is een door telefoonfabrikant Apple ontwikkelde functionaliteit die het mogelijk maakt om van je iPhone een pinapparaat te maken. Dankzij deze nieuwe functie kan elke ondernemer contactloze betalingen via een betaalkaart, creditcard, digitale wallets, smartphone en wearables zoals een smartwatch accepteren. 

Tap to Pay is een soort SoftPOS. De term SoftPOS refereert aan de technologie die gebruikt wordt om een telefoon of tablet als pinapparaat te gebruiken. Android biedt al langer de mogelijkheid om op dezelfde manier als Tap to Pay betalingen te accepteren op een telefoon of tablet.

Hoe werkt Tap to Pay op iPhone?

Tap to Pay op iPhone werkt dankzij de ingebouwde Near Field Communication (NFC) chip. De chip leest kaartgegevens, versleutelt de gegevens en zet deze om in een transactieverzoek. Vervolgens kan het transactieverzoek via internet naar een betalingsverwerker worden verstuurd en wordt het geld overgemaakt. 

Om gebruik te kunnen maken van Tap to Pay op iPhone is een iOS-app van een betaaldienstverlener nodig. In Nederland zijn een aantal betaalbedrijven die de betaaloplossing Tap to Pay op iPhone via hun app aanbieden. Alle transacties die via de app worden geaccepteerd worden gestort op de rekening die bekend staat bij het betaalbedrijf.

Nadat de app is gedownload, dient Tap to Pay op iPhone geactiveerd te worden. Dit werkt overigens alleen op een iPhone XS of nieuwer model met iOS 16.0 of hoger. Vervolgens is het accepteren van een betaling erg simpel met de volgende stappen:  

  1. Vul het aankoopbedrag in;
  2. Presenteer je iPhone aan de klant;
  3. De klant houdt een contactloos betaalmiddel horizontaal tegen het contactloze betalingen symbool aan;
  4. Zodra het vinkje ‘Gereed’ op het scherm komt, is de transactie voltooid.


Voor contactloos betalen via Tap to Pay voor iPhone gelden dezelfde regels als voor contactloos betalen via een pinautomaat. Voor bedragen boven de € 50 zal de app vragen om een pincode. Deze dient de klant op de iPhone in te voeren. De pincode moet ook worden ingevoerd wanneer de klant een kleiner bedrag pint maar via aaneengesloten betalingen boven de limiet van € 100 uitkomt. 

Wat zijn de voordelen van Tap to Pay op iPhone?

In Nederland betaalt 79% van de bevolking via pin. Acceptatie van kaart en contactloze betalingen is daarmee niet een vraag maar een eis geworden voor ondernemers. Dit zien we ook bij ondernemers in de ambulante handel zoals de marktkoopman, kermisexploitanten, foodtruck ondernemers, bezorgers en taxichauffeurs waar het gebruik van pinbetalingen de afgelopen jaren is toegenomen. Niet alleen zzp en mkb-ondernemers hebben baat bij Tap to Pay op iPhone. We zien dat grote retailers waaronder Rituals ook gebruik maken van de betaaltrend om de druk tijdens piekuren te verminderen en de winkelervaring te stroomlijnen. 

Andere voordelen van Tap to Pay op iPhone voor ondernemers zijn: 

  • Kostenbesparing: Met het gebruik van Tap to Pay op iPhone heb je geen extra hardware nodig om betalingen te kunnen accepteren. Dit bespaart snel kosten doordat de aanschaf van een pinapparaat niet nodig is. De app waarmee je Tap to Pay gebruikt is bij de meeste betaalbedrijven tevens gratis. Je betaalt alleen voor de transactiekosten. 
  • Gemak: Je iPhone heb je altijd bij je en vergeet je nooit op te laden. Hierdoor sta je, waar je ook bent, altijd paraat om overal betalingen te accepteren. Bovendien voelt de iPhone vertrouwd en weet je precies hoe de iPhone werkt. 


Is Tap to Pay op iPhone veilig?

Tap to Pay op iPhone is net zo veilig als elk pinapparaat. Gegevens die door de iPhone worden gelezen worden via het pinnetwerk versleuteld naar de bank gestuurd. Het pinnetwerk voldoet aan strikte regels en is zo goed beveiligd dat het voor derden praktisch onmogelijk is om de verbinding tussen de bank en het pinapparaat te onderscheppen. 

Daarnaast maakt Tap to Pay op iPhone gebruik van de ingebouwde privacyfuncties van iPhone die je bedrijfs- en klantgegevens privé houden. Er worden bij het verwerken van betalingen geen gegevens op de iPhone of de servers van Apple opgeslagen of gedeeld met derde partijen. Ook is het niet mogelijk om naast de betaalapp andere software te draaien.

Ontvang ook overal betalingen met Tap to Pay op iPhone

Als ondernemer kan je niet meer om pinbetalingen heen. Apple biedt in samenwerking met diverse betaalbedrijven in Nederland een veilige, laagdrempelige en financieel voordelige manier om contactloze pinbetalingen te accepteren. Wil je hier ook gebruik van maken? Check dan nu of je betaaldienstverlener Tap to Pay op iPhone aanbiedt. 

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting, scherp tarief en zónder maandelijkse kosten of kosten voor retourpinnen. Zo betaal je direct minder aan pinkosten voor jouw pinautomaten.

new-color-logo-PNG

myPOS, partner van De Zaak

myPOS is een fintech-bedrijf dat eenvoudige betaaloplossingen aanbiedt, gericht op het MKB. Onze betaalterminals en het myPOS-platform biedt ondernemers alles wat ze nodig hebben om altijd en overal betalingen te accepteren. Wij behoren tot één van de grootste spelers in Europa en zijn uniek doordat wij geen abonnementen, instelkosten of servicekosten per product of dienst in rekening brengen. Ons doel is om bedrijven te helpen groeien door de kosten laag te houden en complexe zaken eenvoudig te maken. Met onze kennis en expertise op betaalgebied hebben wij alles in huis, vraagstukken van ondernemers op te lossen. myPOS helps your business grow.

Bekijk alle artikelen van myPOS >

Lees ook…
i.s.m.
Heb je wel eens met spoed een betaalterminal willen aanschaffen om vervolgens dagen of zelfs weken te moeten wachten voordat je door het betaalbedrijf…
i.s.m.
Van 2018 tot 2022 is retourpinnen bijna verviervoudigd van 4,27 miljoen naar 15,2 miljoen. Retourpinnen wordt dus steeds belangrijker. Maar wat is…
i.s.m.
De Maestro en V PAY betaalpassen worden per 1 juli 2023 vervangen door de Debit Mastercard en VISA Debit en dit zal niet alleen gevolgen hebben voor…
i.s.m.
Nu elektronische betalingen de norm zijn, is het voor ondernemers belangrijk pinapparaten te gebruiken met een fooien-functionaliteit. Dit biedt…
Ben je een ondernemer en sta je wel eens op markten of evenementen? Of werk je bij mensen thuis en wil je klanten de optie bieden om te pinnen? Ontdek…
i.s.m.
Het kopen van een betaalautomaat kostte tot enkele jaren geleden honderden euro’s. Daarom kozen startende ondernemers en bedrijven die niet elke dag…