Categorieën

In dit artikel bespreken we 4 apps voor relatiebeheer voor de iPhone of iPad: Filamente, Mobile CRM+, iDCRM en FileMaker. Hiermee kunt u de gegevens van uw klantendatabase/CRM-systeem ook mobiel raadplegen.

Inhoudsopgave

Ben je bewust van de werkelijke kosten per gewerkt uur binnen jouw onderneming? Ontdek hoe deze waardevolle inzichten je kunnen helpen je winst te verhogen en je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Apps voor Microsoft Sharepoint-omgevingen

Filamente
Documenten uit een Sharepoint-omgeving kunt u raadplegen en bewerken met Filamente van Aircreek (€ 13,99, gratis light-versie beschikbaar).

Gebruikt uw onderneming het Dynamics CRM-systeem van Microsoft, dan wilt u waarschijnlijk ook graag de gegevens over klanten en verkoopgesprekken online raadplegen. Helaas duurt het nog even voordat Microsoft dit ondersteunt in de standaardversie. CRM Anywhere zou voor de zomer verschijnen maar staat inmiddels op de planning voor het vierde kwartaal van 2012.

Diverse ontwikkelaars vangen dit gemis op met eigen server-uitbreidingen voor het systeem of via apps die meeliften op de webinterface van Dynamics CRM.

Mobile CRM+ en iDCRM
Als slechts een enkeling onder uw personeelsleden onderweg toegang nodig heeft, zijn de apps zonder serverconfiguratie een slimme oplossing. Mobile CRM+ van Softtrends is de goedkoopste (€ 79,99).   iDCRM van Numenes, dat een versie voor zowel iPhone als iPad heeft, is duurder (€ 149,99), maar ziet er wel veel gelikter uit.

Voor grote groepen gebruikers kiest u een server-aanpassing van uw favoriete Dynamics CRM-leverancier met bijbehorende gratis app of aangepaste mobiele website voor uw personeel.

Open source database

FileMaker
Geen fan van Microsoft? Voor de Apple-aanhangers kan de database FileMaker (vanaf € 349) zijn gegevens eveneens openstellen voor personeel buiten het kantoor (ook hiervan zijn een aparte versie voor de iPhone als de iPad verkrijgbaar).

De gratis mobiele apps van FileMaker werken standaard met een kopie van het databestand. Deze moet u terug op kantoor zelf kopiëren naar de centrale computer. Wilt u liever direct synchroniseren via het mobiele netwerk, dan zijn extra ingrepen van uw systeembeheerder nodig bij het ontwikkelen van de database.

Meer info:

Sharepoint »
– Dynamics CRM »
FileMaker »

Lees ook:

“Meer controle over geldzaken door app voor mobiel bankieren” »
7 zakelijke apps voor de Apple Mac »
Een Twitter app voor elke smartphone »
6 tips om veilig te werken met laptop, tablet en smartphone »
CRM: de klant staat centraal »

Voeg je bij de vele ondernemers die al de voordelen zien van een duidelijk inzicht in hun bedrijfskosten en start vandaag nog met het transformeren van jouw bedrijfsstrategieën en winstgevendheid.

Lees ook…
Wil je het meeste halen uit je mensen, zonder ze te overbelasten? Dan is resource planning onmisbaar. Met resource planning zet je medewerkers optimaal…
Een bestaande klant behouden is veel goedkoper dan een nieuwe binnenhalen. Dat is oud nieuws. Toch dreigt het in een door verkoopcijfers en -grafiekjes…
Weet jij tegen welke uurprijs jouw bedrijf werkt? En hoe verhoudt dit tarief zich tot dat van de rest van je sector? Veel Nederlandse ondernemers…