In dit artikel bespreken we 4 apps voor relatiebeheer voor de iPhone of iPad: Filamente, Mobile CRM+, iDCRM en FileMaker. Hiermee kunt u de gegevens van uw klantendatabase/CRM-systeem ook mobiel raadplegen.

Inhoudsopgave

Verkoop, factureer en organiseer je werk op één plek, met de slimme software voor MKB Bedrijven. Kortom, meer sales en hogere productiviteit binnen je bedrijf. Nu via De Zaak 14 dagen gratis uitproberen >>

Apps voor Microsoft Sharepoint-omgevingen

Filamente
Documenten uit een Sharepoint-omgeving kunt u raadplegen en bewerken met Filamente van Aircreek (€ 13,99, gratis light-versie beschikbaar).

Gebruikt uw onderneming het Dynamics CRM-systeem van Microsoft, dan wilt u waarschijnlijk ook graag de gegevens over klanten en verkoopgesprekken online raadplegen. Helaas duurt het nog even voordat Microsoft dit ondersteunt in de standaardversie. CRM Anywhere zou voor de zomer verschijnen maar staat inmiddels op de planning voor het vierde kwartaal van 2012.

Diverse ontwikkelaars vangen dit gemis op met eigen server-uitbreidingen voor het systeem of via apps die meeliften op de webinterface van Dynamics CRM.

Mobile CRM+ en iDCRM
Als slechts een enkeling onder uw personeelsleden onderweg toegang nodig heeft, zijn de apps zonder serverconfiguratie een slimme oplossing. Mobile CRM+ van Softtrends is de goedkoopste (€ 79,99).   iDCRM van Numenes, dat een versie voor zowel iPhone als iPad heeft, is duurder (€ 149,99), maar ziet er wel veel gelikter uit.

Voor grote groepen gebruikers kiest u een server-aanpassing van uw favoriete Dynamics CRM-leverancier met bijbehorende gratis app of aangepaste mobiele website voor uw personeel.

Open source database

FileMaker
Geen fan van Microsoft? Voor de Apple-aanhangers kan de database FileMaker (vanaf € 349) zijn gegevens eveneens openstellen voor personeel buiten het kantoor (ook hiervan zijn een aparte versie voor de iPhone als de iPad verkrijgbaar).

De gratis mobiele apps van FileMaker werken standaard met een kopie van het databestand. Deze moet u terug op kantoor zelf kopiëren naar de centrale computer. Wilt u liever direct synchroniseren via het mobiele netwerk, dan zijn extra ingrepen van uw systeembeheerder nodig bij het ontwikkelen van de database.

Meer info:

Sharepoint »
– Dynamics CRM »
FileMaker »

Lees ook:

“Meer controle over geldzaken door app voor mobiel bankieren” »
7 zakelijke apps voor de Apple Mac »
Een Twitter app voor elke smartphone »
6 tips om veilig te werken met laptop, tablet en smartphone »
CRM: de klant staat centraal »

Zet je bedrijf in de volgende versnelling met slimme MKB software. Probeer nu 14 dagen gratis de Business Software van Teamleader: Meer sales en hogere productiviteit binnen je bedrijf!

Lees ook…
i.s.m.
De cashflow of kasstroom is de belangrijkste graadmeter om te zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Het is in principe belangrijker dan winst. Wat is de…
Met een goede projectadministratie kun je een bepaalde klus of opdracht beter stroomlijnen. Daarnaast krijg je inzicht in de kosten van een…
Een bestaande klant behouden is veel goedkoper dan een nieuwe binnenhalen. Dat is oud nieuws. Toch dreigt het in een door verkoopcijfers en -grafiekjes…
Van cafetaria tot online marketingbureau: geen onderneming kan zonder slimme en efficiënte processen die alles soepeltjes laten verlopen. Maar hoe zat…
i.s.m.
Als ondernemer ga je regelmatig overeenkomsten aan. Wat doe je als een opdrachtgever na ondertekening een offerte annuleert? Kan dat zomaar en waarmee…