Categorieën

ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de zakelijke markt. Dat is jammer, want ChromeOS is een eenvoudig en veilig systeem waarmee je als ondernemer kunt besparen op je IT-kosten. In dit artikel leggen we uit wat ChromeOS is, wat je ermee kunt en wat de voordelen zijn voor zakelijke gebruikers.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Wat is ChromeOS?

ChromeOS staat voor Chrome Operating System. Het is een besturingssysteem dat Google specifiek voor Chromebooks – heel simpele laptops – heeft ontwikkeld. 

Een besturingssysteem is de manier waarop je de programma’s op je laptop of computer aanstuurt. Microsoft heeft bijvoorbeeld Windows en Apple levert zijn computers met macOS. 

ChromeOS is een veilig, energiezuinig en snel alternatief voor deze besturingssystemen. Het heeft een zakelijke versie die voor ondernemers interessant is. Maar daarover later meer. 

Wat kun je met ChromeOS? 

ChromeOS is te gebruiken voor tekstverwerken, surfen op het internet en het bekijken van films en series. Het bewerken van bijvoorbeeld foto’s of video’s is vaak niet mogelijk, omdat dit meer vraagt van een besturingssysteem. 

Ook werken niet alle programma’s op Chrome. Heb je als ondernemer speciale programma’s die echt noodzakelijk zijn voor je bedrijf? Check dan of deze ook op ChromeOS beschikbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van ChromeOS?

ChromeOS kent veel voordelen. Het is bedacht is als een energiezuinig besturingssysteem. Daardoor gaan laptops die gebruikmaken van ChromeOS tot wel acht uur mee. 

Ook is het een snel systeem dat automatische updates en veiligheidspatches ontvangt vanuit Google. 

Verder is het een besturingssysteem dat geen hoge eisen stelt aan je laptop of computer. Daardoor kun je kiezen voor een betaalbaar apparaat. 

Tot slot maakt ChromeOS gebruik van online applicaties. Daardoor ben je als gebruiker minder kwetsbaar voor virussen. Veruit de meeste applicaties werken overigens ook offline, zodat je laptop of tablet ook zonder internet bruikbaar is. 

Chrome OS voor zakelijke gebruikers

Vrijwel alle bekende besturingssystemen kennen een speciale zakelijke versie. Bij Chrome OS is dat niet anders. Voor zakelijke gebruikers is er Chrome Enterprise Upgrade: een zeer betaalbare oplossing. 

Chrome Enterprise Upgrade is een licentie voor bedrijven en organisaties die zakelijk gebruik willen maken van Chrome. Bedrijven kunnen beheerders aanmaken die toegang krijgen tot speciale functies binnen ChromeOS. Daarmee kunnen ze de implementatie, beveiliging en ondersteuning van Chrome binnen hun eigen zakelijke netwerk en hun apparaten regelen. 

Zakelijk gebruik ChromeOS: dit zijn de voordelen 

De Chrome Enterprise Upgrade kent voor ondernemers enkele in het oog springende voordelen. 

  • Snel en makkelijk updaten van software. Dit voorkomt dat gebruikers hun update uitstellen en zorgt voor meer digitale veiligheid binnen de zakelijke omgeving. ChromeOS biedt in de basis al een zeer veilige werkomgeving en dit wordt dit versterkt door deze automatische updates. 
  • Besparen op IT-beheer en onderhoudskosten. Een ander voordeel van ChromeOS is dat het een bijzonder betaalbaar systeem is. ChromeOS maakt het voor ondernemers mogelijk om te besparen op hun IT-beheer en onderhoudskosten.
  • De allerbeste gebruikerservaring. Bedrijfsbeheerders kunnen functies en instellingen beheren die specifiek zijn ontwikkeld voor de zakelijke omgeving. Zo kun je de efficiëntste versie van Chrome presenteren aan de mensen in je bedrijf.

     

Denk je dat ChromeOS aansluit bij de eisen en wensen die je als ondernemer stelt aan je computeromgeving? Dan is het zeer een interessante optie waarmee je kunt besparen op je zakelijke IT-kosten. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…
Toetsenbord verkeerde tekens? Zo los je het op Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke…