AOV van a.s.r.
In samenwerking met
Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de wensen die je hebt. Wat is je beroep? Je leeftijd? Hoe lang wil je jezelf verzekeren? Is dat tot je AOW-leeftijd, of denk je binnen 5 jaar weer volledig aan het werk te kunnen? Ook kun je kijken hoe lang je het zelf kunt opvangen en bepalen hoe groot je eigen risico is.

Inhoudsopgave

Je sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering al af vanaf €50 per maand. Verschillende factoren spelen mee bij het bepalen van de hoogte van je premie. Op sommigen heb je wel invloed, op anderen niet.

Tip: Ben jij op zoek naar een AOV met de beste voorwaarden en prijs? Bereken in 1 minuut jouw AOV-premie.

Je hebt géén invloed op

  • Je leeftijd. Ben je 25? Dan betaal je minder premie dan iemand van 50.
  • Je beroep. Sta je de hele dag op de bouwplaats? Dan zal je premie hoger zijn dan wanneer je de hele dag achter een bureau zit.

Je hebt wél invloed op

  • De duur van de uitkering: hoe lang of tot welke leeftijd wil je een uitkering ontvangen?
  • Het bedrag: welk bedrag wil jij verzekeren? Dit bedrag bereken je aan de hand van je inkomen en hoeveel geld je nodig hebt om je rekeningen te kunnen betalen.
  • Je eigen risico: hoelang kun je zonder een uitkering? Heb je een spaarrekening waardoor je je nog wel een paar maanden vooruit kunt? Of heb je het direct nodig? Hoe langer je zonder inkomen kan, hoe lager je premie zal zijn.

Als je alvast een beeld wilt hebben van jouw premie, kun je een berekening maken op de website van a.s.r.

Rekenvoorbeeld

Marianne, een 38-jarige communicatieadviseur, wil een bedrag verzekeren van €50.000 per jaar. Bij arbeidsongeschiktheid wil zij een uitkering kunnen ontvangen tot haar pensioenleeftijd (68 jaar). 

De eerste 90 dagen kan ze zonder uitkering, omdat ze hiervoor genoeg gespaard heeft. Voor een AOV van a.s.r. betaalt Marianne in dat geval het eerste jaar €221 bruto per maand, over de gehele looptijd betaalt ze gemiddeld €373 bruto per maand. Marianne werkt gemiddeld 32 uur per week. Omgerekend kost de AOV haar in het eerste jaar €1,64 per uur.

Stel Marianne wordt arbeidsongeschikt als ze 45 jaar is. Ze heeft dan 7 jaar premie betaald. Dat is ongeveer €26.725 premie. Als zij tot haar 68e niet meer kan werken, dan ontvangt zij een arbeidsongeschiktheidsuitkering van in totaal ongeveer €1.150.000.

Nieuwsgierig geworden hoe jij je financiële vangnet kan regelen? Bereken en vergelijk je AOV-premie via onze partner a.s.r. en krijg direct inzicht in jouw mogelijkheden.

Gerelateerd lezen:

• Hoe werkt een arbeidsongeschiktheids-verzekering (AOV)?
• Elektrisch is de trend
• De auto, de werknemer en aansprakelijkheid

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
asr logo

a.s.r. verzekeringen, partner van De Zaak

a.s.r. verzekeringen is er voor jou! Naast de beste service bieden aan jou als ondernemer doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. a.s.r. is meer dan een verzekeraar die geld uitkeert. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn we er namelijk niet alleen wanneer je uitvalt, maar helpen we je ook preventief om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Bekijk alle artikelen van a.s.r. verzekeringen >

AOV van hoge kwaliteit en goede voorwaarden
Heb jij een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Bereken en vergelijk nu vrijblijvend jouw AOV-premie bij onze partner a.s.r. en krijg binnen 1 minuut inzicht in jouw mogelijkheden.
Lees ook…
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf…
De Nederlandse overheid bepaalt ieder jaar wat er precies wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wat de hoogte van het eigen risico en de…
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Maar een AOV bij a.s.r. is veel meer dan dat. Lees…