Categorieën

Om hun werk goed te kunnen doen is de kans groot dat jouw medewerkers snel internet nodig hebben op kantoor. Je wilt voorkomen dat de verbinding langzaam wordt doordat er te veel van het netwerk wordt gevraagd. Mocht glasvezel internet op jouw locatie mogelijk zijn, dan is dit de beste keuze vanwege de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk.

Inhoudsopgave

1. Modems strategisch plaatsen

Het grote voordeel van glasvezel internet, is dat je geen last meer hebt van zogeheten ‘spitstijden’. Up- en downloaden gaat even snel, wat onder andere goed van pas komt bij het versturen van grote bijlagen. Het allergrootste voordeel zijn de enorm hoge snelheden van 1000 Mbit/s.

Glasvezel internet is echter nog niet overal in Nederland beschikbaar. Wanneer jij hier op kantoor nog geen gebruik van kunt maken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw internetverbinding zo snel en betrouwbaar mogelijk is. In een nieuw pand is de ruimte vaak zo goed geïsoleerd, dat de internetverbinding lastig door muren en plafonds gaat. Plaats je modems dus strategisch en maak per afdeling gebruik van meerdere modems en verbindingen.

2. Kies het juiste pakket

Je hebt bij verschillende providers de keuze uit verschillende pakketten. Met een upgrade kan jouw internet dus sneller worden. Het prettige van een uitgebreid pakket is dat je over het algemeen ook gebruik kunt maken van een 24/7-helpdesk. Hierdoor wordt een storing vaak dezelfde dag nog verholpen.

Snelheden van 30 tot 40 Mbit zijn voor de gemiddelde internetter voldoende. Medewerkers die vaak videovergaderen of bijvoorbeeld grote grafische bestanden bewerken in de cloud hebben meer snelheid nodig. Dit geldt ook wanneer meerdere gebruikers geregeld bestanden van meerdere gigabytes moet down- of uploaden.

Je kunt op zoek naar een oplossing op maat. Start bij het in kaart brengen van het huidige internetgebruik en waar je medewerkers tegenaan lopen om te bekijken welke upgrades mogelijk zijn. Zo kan het zijn dat jouw kantoor de stap naar 100 Mbit moet maken omdat er regelmatig live vergaderingen worden gestreamd, de televisies op kantoor verbonden zijn met het internet of omdat er veel met grote bestanden wordt gewerkt.

3. Vaste internetverbinding

Je kunt er ook voor kiezen om met een vaste internetverbinding te werken in plaats van een wifi-verbinding. Dit type verbinding is over het algemeen een stuk stabieler en kan niet gestoord worden door andere netwerken. Wanneer je gebruik maakt van een ADSL-splitter is het belangrijk om de kabels van de modem zo kort mogelijk te houden voor de snelst mogelijke verbinding. Ook kun je zelf instellen in verschillende programma’s wat de verhouding moet zijn van de uploadsnelheid ten opzichte van de downloadsnelheid.

Werken jouw medewerkers tegenwoordig voornamelijk vanuit huis? Zo regel je de beste internetsnelheid voor thuiswerkers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De kledingwinkel in het dorp, het bouwbedrijf uit de buurt en de webshop in tweedehands lp’s hebben op het eerste gezicht niet veel gemeen. Toch…
Wanneer je een bedrijf start, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle opties…
Ben je een echte keukenprinses of topkok die veel tijd besteedt aan het creëren van de mooiste en lekkerste gerechten, dan moet die keuken een ideaal…