Categorieën

Wanneer je een bedrijf start, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle opties die je ter beschikking hebt. Voordat je het weet, ben je uren bezig geweest om erachter te komen wat de beste manier is om te starten. Er zijn echter enkele eenvoudige stappen die dit proces gemakkelijker kunnen maken.

Inhoudsopgave

Zorg goed voor je domein

Het kiezen van een domeinnaam is de belangrijkste stap bij het maken van je website. Je domeinnaam is het adres van je website en dit is wat mensen zullen gebruiken wanneer ze je site in hun browser typen of er een bladwijzer voor maken op hun telefoon. Voordat je een domeinnaam kiest moet je je domeinnaam checken om er zeker van te zijn dat niemand anders die naam heeft geregistreerd. Je wilt niet dat je per ongeluk inbreuk maakt op het intellectuele eigendom van iemand anders. Er zijn tal van bronnen online waar je kunt controleren of iemand anders eigenaar is van de domeinnamen die je interesseren.

Kies een webhosting provider

Als je je eerste website begint, is het erg belangrijk dat je een webhosting provider kiest die aan je zakelijke behoeften voldoet. Kies een webhost met een goede klantenondersteuning. In het geval van technische problemen of problemen bij het gebruik van de services, is het beter om een goede klantenservice beschikbaar te hebben. Een betrouwbaar ondersteuningsteam kan je helpen deze problemen snel op te lossen zonder al te veel verstoring van je werkschema. Zorg ervoor dat de gekozen webhosting provider een sterke uptime-record heeft en hoge beveiligingsnormen.

Kies tussen een CMS en een eenvoudige HTML-site

Een CMS (Content Management Systeem) is een website builder waarmee je je eigen website kunt bouwen en onderhouden. De meest populaire zijn WordPress, Joomla!, Drupal en Magento. Ze zijn meestal gratis of erg goedkoop om mee te beginnen, maar vereisen soms enige technische kennis van HTML en CSS voor meer geavanceerde functies. Als je niet zelf wilt leren coderen, maar toch meer controle over je ontwerp wilt, dan is het misschien beter om een ​​online builder zoals Squarespace of Wix te gebruiken. Ze zijn het meest geschikt voor beginners die niet geïnteresseerd zijn in coderen. Deze platforms hebben echter een meerprijs per maand na de initiële installatiekosten.

Kies ondersteuning voor het bouwen van websites

Bij het bouwen van je eerste website is het belangrijk om de juiste websitebouwer te kiezen. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een beslissing neemt. De kosten van je website zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hoe vaak je van plan bent je site bij te werken en of je wel of geen hulp nodig hebt van een deskundige webontwikkelaar. Als dit je eerste poging is om online aanwezig te zijn, kan betaalbaarheid van groot belang voor je zijn. Zo niet, dan zou de prijs minder belangrijk moeten zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
ADVERTORIAL…
Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het verhogen van de zichtbaarheid van een website op zoekmachines. Een SEO-specialist moet goed op…
De verkeerssituatie in Nederland is steeds moeilijker te voorspellen. De boerenprotesten en de stakingen bij de NS zorgen voor hinder in ons reisgedrag…