Categorieën

Als er iets is dat de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, dan zijn het wel de energietarieven. Maandenlang schommelden de prijzen voor particuliere en zakelijke energie enorm, waardoor je zonder een vast contract geen zekerheid had over het prijskaartje van je energiecontract. Gelukkig is er nu weer wat meer rust te vinden op de energiemarkt waardoor je met de tips en tricks in dit artikel een voordelig(er) zakelijk energiecontract kunt vinden.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Zakelijke energie vergelijken werpt zijn vruchten weer af

Wanneer je over een eigen bedrijf met zakelijke energie beschikt, is er bijvoorbeeld één ding dat je altijd moet doen voor de beste deal: zakelijke energie vergelijken. Hét voordeel van zakelijke energie vergelijken, is dat je binnen no time weet welke aanbieder het beste aanbod voor jou heeft. Je ziet wat je waar moet betalen, wat je waar krijgt en wat je kunt verwachten. En dat zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Het enige wat je moet weten, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Die gegevens vul je in in de vergelijker.

Wil je na ieder energiecontract voor je bedrijf weer de beste deal pakken? Dan is het een must om zakelijke energie te blijven vergelijken; iedere keer wanneer je huidige energiecontract eindigt. Ook wanneer je tevreden bent met je huidige contract kan energie vergelijken iets voor je opleveren. Let bij het vergelijken van energiecontracten wel altijd op eventueel kleine lettertjes zodat je 100% weet waar je aan toe bent.

Voordelige energie met eigen groene zakelijke stroom opwekken

Naast energie vergelijken in het MKB is er nog iets dat je kunt doen om geld te besparen op je zakelijke energierekening, namelijk je eigen zakelijke groene stroom opwekken met behulp van zonnepanelen. Steeds meer ondernemers in (en buiten) Nederland zien de voordelen in van zonnepanelen voor hun bedrijf. Dat is niet zo vreemd, want met zonnepanelen profiteer je van je eigen opgewekte zonne-energie die ook nog eens gratis is. Zonnestralen kosten immers geen geld! Natuurlijk moet je wel eerst een investering doen voordat je daadwerkelijk profiteert van voordeel. Hoewel de prijs van zonnepanelen steeds beter te betalen is, betekent dat niet dat ze tegenwoordig goedkoop zijn.

Maar: gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee én heb je de investering erin ongeveer binnen acht tot tien jaar terugverdiend (afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt). Daarna profiteer je dus nog heel wat jaren van gratis groene energie, terwijl je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Over een voordelig energiecontract voor je bedrijf gesproken!

Let goed op de einddatum van je zakelijke energiecontract

Niet iedere ondernemer heeft de ambitie om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen. Wanneer je net bent begonnen met ondernemen, is het een hele investering om eraan te beginnen. Mocht je er toch gebruik van willen maken, dan is het goed om te weten dat je ook kunt kiezen voor zonnepanelen leasen. En is ook dat voor nu nog geen optie, dan kun je nog op een andere manier geld besparen op je zakelijke energiecontract.

Door namelijk te letten op de einddatum van je huidige energiecontract bespaar je vooral veel extra kosten. Dat zit zo: aan ieder energiecontract zit een einddatum. Die datum moet je goed onthouden, omdat je vlak daarvoor moet overstappen. Doe je dat niet, dan wordt het zakelijk energiecontract stilzwijgend verlengd. Dat gebeurt helaas niet tegen de meest scherpe prijs van dat moment, maar tegen hogere verlengingstarieven. Daardoor ben je sowieso meer geld kwijt dan wanneer je actie onderneemt als de einddatum in zicht komt.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het kopen van een boot is altijd een spannende stap. En niet alleen dat, want het is ook nog eens erg leuk! Zeker als het je eerste boot is. Of je nu…
Uitbreiden naar een nieuwe stad of zelfs een nieuw land is een spannende maar complexe stap. Of je nu een zzp’er, een mkb’er of een groot bedrijf bent,…
Het is je misschien al opgevallen dat aardgas de laatste jaren steeds meer in trek is als investeringsoptie. Het heeft namelijk het potentieel om…
Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk onderwerp, ook voor bedrijven. Steeds meer organisaties realiseren zich dat het verduurzamen van hun…
Ieder bedrijf probeert ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is natuurlijk niet voor alle oorzaken van verzuim ook daadwerkelijk mogelijk….
Wanneer je lekker in je eentje op kantoor zit, dan hoef je je geen zorgen te maken om wat een ander prettig vindt qua warmte. Zet jij in de zomer de…