Nu het kwik weer gaat dalen kun je er de klok op gelijkzetten dat je als ondernemer een aanbieding voor een wintercheck van je bedrijfswagen in de mailbox krijgt. Je bedrijfswagen krijgt echter ook al reguliere onderhoudsbeurten. Wij stelden Service Manager Gert Verdaasdonk van Volkswagen Bedrijfswagens de vraag wat een wintercheck zinvol maakt en wat hiervan de voordelen zijn.
“Voor een ondernemer is het van cruciaal belang om de bedrijfszekerheid en veiligheid van zijn bedrijfswagen te kunnen garanderen. Een wintercheck bidet deze zekerheid”, legt Service Manager Gert Verdaasdonk van Volkswagen Bedrijfswagens uit. “Bij deze controle wordt je bedrijfswagen op een aantal cruciale punten nagekeken en worden de laatste software-updates geïnstalleerd. Daarnaast worden alle vloeistoffen in je bedrijfswagen standaard bijgevuld en wordt de accu nauwkeurig doorgemeten met speciale apparatuur. De wintercheck is overigens ook een mooi moment om je zomerbanden te vervangen door winterbanden. Je weet hierdoor zeker dat je bedrijfswagen klaar is voor de winter en probleemloos de wintermaanden doorkomt.”

Zijn reguliere onderhoudsbeurten niet voldoende?

Een wintercheck is een extra controle, die naast de reguliere onderhoudsbeurt van je bedrijfswagen wordt uitgevoerd. “Een reguliere onderhoudsbeurt wordt om de twee jaar of om de 30.000 tot 40.000 kilometer uitgevoerd”, zegt Verdaasdonk. “Een bedrijfswagen wordt doorgaans veel gebruikt en is continu onderhevig aan slijtage, waardoor tussen de reguliere onderhoudsbeurten onverhoopt problemen kunnen ontstaan. Stilstaan is voor ondernemers geen optie. Met de wintercheck bieden wij hen daarom een goedkope en snelle manier om zeker te stellen dat hun voertuig klaar is voor de winter.”
Deze extra controle wordt in de aanloop naar de winter uitgevoerd, omdat sommige mankementen juist gedurende de wintermaanden voor problemen kunnen zorgen. Onder koude omstandigheden laden accu’s van auto’s minder goed op. Een zwakke accu kan hierdoor tijdens de zomermaanden nog prima functioneren, maar er op een koude ochtend voor zorgen dat je bedrijfswagen onverwachts niet meer wil starten. “Wij zien veel problemen ontstaan na de periode rond kerst en oud en nieuw, aangezien bedrijfswagens in deze tijd van het jaar vaak een langere periode stilstaan.”

Kleine moeite, groot resultaat

Volgens Verdaasdonk is de wintercheck ‘een kleine moeite met een groot resultaat’. Een wintercheck kost slechts 16,50 euro en duurt meestal een half uur. Mochten er bij de check problemen naar voren komen waarvan de aanpak meer tijd kost, dan worden deze problemen in overleg met de ondernemer opgelost. Het werk van de klant moet immers altijd kunnen doorgaan, ook indien er reparaties nodig zijn.
“Moeten reparaties direct worden uitgevoerd? Dan proberen wij mee te denken en vervangend vervoer beschikbaar te stellen, zodat de ondernemer gewoon weer aan het werk kan”, vervolgt de Service Manager. “En om reparaties zo snel mogelijk te laten verlopen, hebben we alle gangbare onderdelen van diverse modellen van Volkswagen Bedrijfswagens in huis. We hoeven dus niet op onderdelen te wachten en kunnen direct aan de slag met het uitvoeren van reparaties.”
Een wintercheck is dus een kleine moeite, die je veel extra zekerheid geeft. Na een wintercheck kan je met een gerust hart op pad en weet je zeker dat je bedrijfswagen je ook op koude ochtenden niet onverwachts laat staan.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens.
Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Mettom kondigt vandaag de lancering van haar werkgeverswijzer voor marketingbureaus aan. De reden is het 10-jarig bestaan van het payrolling bedrijf ….
Heb je binnenkort een drukke planning met werk of school? Dan is het aan te raden om voor een agenda te gaan. Het is namelijk ontzettend stressvol om…
Ben je net begonnen met een eigen onderneming? Ben je een aannemer en heb je hiervoor echt een zakelijke auto nodig? Wanneer je net met een onderneming…