Categorieën

Een recent gebruikt bestand snel openen? In Windows 7 kan dat zonder dat u eerst het gebruikte programma hoeft te openen: via de "jump list".

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Windows 7: Jump list

U kent het verschijnsel wel in programma’s: in menu >> Bestand (of via de Officeknop) staat een lijst van de laatst gebruikte bestanden die u daar direct kunt openen. Windows 7 heeft nu die MRU-lijsten (‘most recently used’) toegevoegd aan de (vastgepinde) pictogrammen op de Taakbalk en in het Startmenu.

Als u met de rechter muisknop op een taakpictogram klikt, verschijnt bovenin het snelmenu zo’n ‘jump list’, de 10 laatst geopende bestanden van dat specifieke programma. Met één klik opent u dan zo’n bestand en meteen ook het programma waarmee het is gemaakt.

Startmenu

In het Startmenu verschijnt de jump list als u een optie aanwijst (met enige vertraging) of als u op de pijl naar rechts achter de optie klikt.

In voorgaande versies van Windows stond de optie >> Onlangs geopende items in het Startmenu om snel terug te keren bij een recent gebruikt bestand, maar die optie is door de komst van de jump lists standaard niet meer in beeld. U kunt die handige optie in Windows 7 overigens nog wel zelf aan het Startmenu toevoegen:

  • Klik met de rechter muisknop op de Startknop en kies >> Eigenschappen
  • Klik op tabblad >> Menu Start op de knop >> Aanpassen en vink er de optie >> Onlangs geopende items aan
  • Klik >> OK, en laat de veranderde eigenschap >> Toepassen (of klik ook daar op >> OK).

Zo heeft u én de jump lists per programma, én de totaallijst van uw recent gebruikte bestanden snel onder muisbereik.

Aanvulling

Als er uit de lijst van 10 een item verdwijnt – door vastpinnen (zie het artikel daarover) of doordat u het uit de lijst verwijdert wordt het onderaan weer aangevuld tot 10 items.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
QR-codes – die vierkante barcodes – zie je overal verschijnen. Op verpakkingen van producten, in advertenties en op visitekaartjes. Bedrijven…
Hybride werken is in veel organisaties de norm geworden. Mensen werken op kantoor én vanuit huis. Dat kan voordelen opleveren op het gebied van…
Succesvolle organisaties leveren kwaliteit, werken graag efficiënt en zijn innovatief. Maar hoe zit het dan met het afval dat vrijkomt? Denk…