Categorieën

Succesvolle organisaties leveren kwaliteit, werken graag efficiënt en zijn innovatief. Maar hoe zit het dan met het afval dat vrijkomt? Denk bijvoorbeeld aan vertrouwelijke documenten, verpakkingsplastics of etensresten. Het is van essentieel belang dat organisaties kiezen voor een verantwoorde oplossing hiervoor, zowel voor hun klanten, medewerkers als henzelf.

Inhoudsopgave

Afval kan een enorme kopzorg zijn voor ondernemers. Want hoe ga je verantwoord om met vertrouwelijke documenten, verpakkingsplastic of etensresten? Van klanten, medewerkers of van jezelf? En wat gebeurt er daarna met het afval? Ontdek welke mogelijkheden er zijn voor gemakkelijk en milieuvriendelijk afvalbeheer bij Renewi.

Afval scheiden. Dáár begint het mee. En dat kan, ongeacht de specifieke sector van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de:

 1. Horeca
 2. Retail
 3. Zakelijke dienstverlening
 4. Zorg


De organisaties in deze sectoren hebben te maken met uiteenlopende afvalstromen, en verschillende wensen en behoeften. Daarom ontzorgt waste-to-productbedrijf Renewi organisaties met hun specifieke afvalvraag. Als specialist op het gebied van afval inzamelen bieden zij een totaaloplossing voor álle afvalstromen die vrijkomen. Een kleine container voor een specifieke afvalstroom? Of juist een oplossing voor een afvalvrij kantoor? Meedenken en een goede service bieden, spelen een belangrijke rol.

Stel je eens voor dat al het afval dat binnen je organisatie vrijkomt apart wordt ingezameld en gerecycled. Dan draag je direct bij aan een milieuvriendelijkere wereld.

 1. Papier en karton wordt bijvoorbeeld ingezameld en gescheiden in verschillende kwaliteiten. Het wordt verkleind, gebaald en ingezet in de papierverwerkende industrie voor de productie van nieuwe dozen, kranten en tissueproducten.
 2. Vertrouwelijk papier wordt apart ingezameld en op een vertrouwelijke manier schoongemaakt en vernietigd. Het hoogwaardige geshredderde papiermateriaal dient weer als grondstof voor hoogwaardige papierproducten, zoals kantoorpapier.
 3. Folies nemen in het restafval vaak veel volumes in. Daardoor is het interessant om ze gescheiden in te zamelen. Schone folies worden weer gebruikt als grondstof voor nieuwe folieproducten, zoals verpakkings-, noppen- en stretchfolie.
 4. PD valt uiteen in plastic (verpakkingen) en drinkpakken. Plastic verpakkingen worden gescheiden op kwaliteit en op soort. Zo kunnen (bijvoorbeeld) nieuwe verpakkingen worden gemaakt, of textiel. Drinkpakken worden gewassen en behandeld, waarna ze als grondstof worden ingezet in de papierindustrie.
 5. Glas is de perfecte grondstof voor nieuw glas, omdat het keer op keer te gebruiken is zonder verlies van kwaliteit. Oud glas kan dus weer worden gebruikt voor nieuwe toepassingen, zoals flessen en glazen.
 6. Etensresten bevatten schadelijke bacteriën die allereerst in een vergister worden gedood. Hierbij komt onder meer biogas vrij dat een duurzame energiebron is. Dat wat na het vergisten overblijft, wordt gebruikt als meststof.
 7. Medisch afval bestaat uit verschillende afvalstromen. Zoals afgedankte medicijnen en specifiek ziekenhuisafval. Recyclebaar materiaal wordt gesteriliseerd en gerecycled. Niet-recyclebaar afval wordt verbrand, waarmee elektriciteit wordt opgewekt.


Afval bestaat niet 

Door het scheiden en apart inzamelen van diverse afvalstromen, kunnen restmaterialen gerecycled worden tot waardevolle secundaire grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen vervolgens weer gebruikt worden voor de productie van nieuwe producten. Recyclen wordt zo doorgeven! 

De juiste container voor jouw organisatie

Door op zoek te gaan naar de juiste (rol)containers voor het afval in je organisatie, zorg je ervoor dat je: 

 • Op een veilige en hygiënische manier je afval kunt scheiden.
 • Je persoonsgegevens maar ook je imago of merk beschermt.
 • Werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier en zo direct bijdraagt aan het realiseren van je duurzaamheidsdoelstellingen.
 • Mogelijk financieel voordeliger uit bent.
 • Zorgt voor een positieve klantervaring, door je beloftes op het gebied van mvo, duurzaamheid of circulariteit te onderbouwen met concreet bewijs.


Advies krijgen om duurzamer te werken

Benieuwd hoe je ook jouw bedrijfsafval een nieuw leven kunt geven? Bij Renewi kun je kiezen uit verschillende containers voor uiteenlopende afvalstromen. Deze zijn geschikt voor eenmalige of juist frequente inzamelingen. Zo vind je altijd de geschikte container voor jouw afval. Weten welke container bij jouw organisatie past? Of meer weten over de inzameling, verwerking en recycling van je afval? Ze staan voor je klaar voor vrijblijvend advies!

Wil jij ook van je zorgen rondom afval af? Vind de verantwoorde oplossing voor jouw afvalbeheer bij Renewi voor gemakkelijk en milieuvriendelijk afvalbeheer.

Picture of Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
Heb jij een eigen bedrijf en ben je verantwoordelijk voor de boekhouding? Dan is het cruciaal om deze veelvoorkomende boekhoudfouten te vermijden….
Als zzp’er krijg je energie van nieuwe opdrachten. Je wil vooral geen klus missen. Je staat altijd ‘aan.’ Je zorgt ervoor dat je bereikbaar bent….
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…
De klus is geklaard. De factuur kan de deur uit. Maar dan… Hoe zorg je ervoor dat de factuur klopt en aan alle wettelijke eisen voldoet? Wat zet je…
Een bestaande klant behouden is veel goedkoper dan een nieuwe binnenhalen. Dat is oud nieuws. Toch dreigt het in een door verkoopcijfers en -grafiekjes…
Toetsenbord verkeerde tekens? Zo los je het op Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke…