Thema's
Als je op een website terecht komt, verwacht je natuurlijk dat deze veilig is. Of je nu op zoek bent naar een bedrijf of een recept voor het gerecht van vanavond, degene die de website beheert, is verantwoordelijk voor de veiligheid. Als je zelf een website hebt, moet jij er dus ook voor zorgen dat de bezoekers veilig zijn. Bij het opzetten van een nieuwe website kun je dus eerst de domeinnaam controleren en een webhosting pakket komen. Vervolgens moet je ook denken aan de veiligheid van de website. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Bij het opzetten van een nieuwe website kun je dus eerst de domeinnaam controleren en een webhosting pakket komen. Vervolgens moet je ook denken aan de veiligheid van de website. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken.

1. HTTPS verbinding

Het is belangrijk dat jouw website gebruik maakt van een HTTPS verbinding, dit kun je makkelijk checken door te kijken naar de url van je site. Als je https voor je website ziet staan, weet je dat je goed zit. Als je dit nog niet hebt zul je een SSL certificaat moeten activeren. Dit zorgt voor een soort extra beveiliging waardoor je website en je bezoekers beschermd zijn en veilig gegevens kunnen versturen via je website. Een HTTPS verbinding heeft de volgende voordelen:

  • De verbinding met je website is versleuteld
  • Persoonsgegevens, betalingsgegevens e.d. zijn goed beschermd
  • Je website is beschermd tegen hackers en aanvallen
  • Je website wordt niet geblokkeerd door webbrowsers
  • Het wekt vertrouwen bij je bezoekers

2. Spamfilter

Check ook altijd even of je gebruik maakt van een spam filter. Virussen en andere zaken kunnen bijvoorbeeld binnen komen via het contact formulier. Deze zul je dus altijd goed moeten beveiligen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een plugin die zal detecteren of het formulier wordt ingevuld door een echt persoon of door een computer. Als het tweede geval aan de orde is, zal dit geblokkeerd worden en niet bij je binnen komen.

3. De plugins van je website

Het is ook verstandig om regelmatig de plugins van je website te updaten en te controleren. Oude plugins die niet goed werken, zijn nog wel eens gevoelig om virussen binnen te laten. Pas hier dus goed mee op en gebruik alleen plugins die een goede reputatie hebben. Ook kun je gebruik maken van een plugin die de beveiliging van je website waarborgd. Als er iets mis is zal je direct op de hoogte worden gesteld.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…