Categorieën

Als ondernemer is het voorkomen van arbeidsongeschiktheid niet alleen belangrijk voor jezelf. Het is essentieel voor de voortgang van je bedrijf. Want wat als je zaak in één keer stil komt te staan doordat je bijvoorbeeld een burn-out krijgt? Gelukkig kun je veel doen om zo gezond mogelijk te blijven. Deze 3 tips vormen een goede start.

Wil je héél voordelig verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid? Lees de voordelen van de crowdsurance AOV en begrijp waarom duizenden ondernemers de laatste jaren zijn aangesloten. Tip: Regel je AOV dit jaar nog voor het wetsvoorstel van de verplichte AOV en bespaar.

Inhoudsopgave

Tip 1: Wees eerst een mens en dan een ondernemer

Het is wellicht een cliché, maar de eerste stap in het voorkomen van arbeidsongeschiktheid is goed voor jezelf zorgen. Veel ondernemers leven voor hun zaak. 

Wil je héél voordelig verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid? Lees de voordelen van de crowdsurance AOV en begrijp waarom duizenden ondernemers de laatste jaren zijn aangesloten. Tip: Regel je AOV dit jaar nog voor het wetsvoorstel van de verplichte AOV en bespaar.

Maar als je niet gezond bent, zal je onderneming hier ook onder kunnen lijden. Hieronder lees je wat je kunt doen om zo goed mogelijk voor je gezondheid te zorgen.

  • Beweeg genoeg. Elke dag minimaal 30 minuten en beweeg 2 keer per week een uur extra en intensiever (denk aan een sportles, een fietstocht, een rondje hardlopen).
  • Zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Natuurlijk mag je genieten van een broodje (vega)kroket op zijn tijd, maar zorg dat je elke dag genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo blijf je zowel mentaal als fysiek optimaal presenteren.
  • Pak genoeg slaap. Je hoort weleens dat mensen genoeg hebben aan 4 uur slaap en dit jaren volhouden, maar gezond is het niet. Zorg dat je elke avond gemiddeld 7 à 8 uur slaap pakt.
  • Zorg voor een gezonde werk-privébalans. Nog even een factuur sturen na het avondeten. Je mail checken voor het slapen. Misschien herken je het wel. Het wordt steeds makkelijker om werk en privé in elkaar over te laten lopen, maar dat kan veel stress veroorzaken. Probeer daarom thuis ook te focussen op thuis en het werk los te laten. En plan genoeg ontspanmomenten in.

Lees hier 10 tips voor een gezonde werk-privébalans

Tip 2. Kies een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar die met je meedenkt

Voor je inkomsten vertrouw je als ondernemer volledig op je lichaam, geest én je bedrijf. Als het even minder gaat door te veel stress, gedoe op werk of een ongezonde levensstijl, dan wil je hier zo snel mogelijk iets aan doen. 

Kies altijd voor een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar die je de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt. a.s.r. staat altijd voor je klaar met kennis, ervaring en een aantal slimme diensten die je helpen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. 

Hierbij kun je denken aan een Persoonlijke Gezondheidscheck, het programma Mentale Kracht voor je mentale gezondheid of een ondernemerscoach die met je meedenkt. 

Tip 3. Doe De gezonde twijfeltest

In Nederland zijn er ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders met klachten die kunnen leiden tot overspannenheid of een burn-out. Van deze groep krijgt 1 op de 6 daadwerkelijk een burn-out, waarvan 80 procent het niet aan ziet komen. 

Ondernemen kan erg stressvol zijn. Juist daarom is het zo belangrijk om signalen te herkennen. Heb jij twijfels over de mate van stress in jouw leven of wil je kijken hoe je ervoor staat? Doe hier dan De gezonde twijfeltest.

Van een ongeluk tot een burn-out, ben jij goed verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt? Zorg ervoor dat je niet zonder inkomen zit. Met een AOV in combinatie met crowdsurance kun je dit voorkomen én ook nog eens flink kosten besparen. Wil je meer weten? Lees de voordelen over deze unieke crowdsurance én verzekering ineen.

Lees ook…
Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Ook wanneer je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Dan stoppen je…
Na jarenlang politiek gesteggel lijkt het er eindelijk van te komen: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Minister…