Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google
Bespaar op uw mobiliteitskosten: 4 tips

Bespaar op uw mobiliteitskosten: 4 tips

23 oktober 2013
Elke euro die u kunt besparen op uw bedrijfsvoering is meegenomen. Op het gebied van zakelijke mobiliteit liggen zeker kansen. 4 tips die voordeel opleveren. 
1. Ga bewuster om met brandstof
Laat medewerkers met een auto van de zaak met een brandstofpas tanken. Door te sturen op tanken kunt u tussen de 5 en 8 procent op brandstofkosten besparen. Ongeacht het aantal getankte liters, betaalt u met een brandstofpas 10 cent minder dan de landelijke adviesprijs. 
Enkele voordelen: geen onduidelijkheid meer bij de btw-aangifte vanwege gedoe met tankbonnetjes. Door slimmer te tanken kunt aardig op brandstofkosten besparen. 
 
Daarnaast kunt u gebruik maken van aanvullende diensten om uw mobiliteit efficiënter te organiseren. Dat scheelt u een hoop papierwerk en u krijgt veel beter inzicht in de kosten die u maakt voor mobiliteit. 
 
2. Goedkoper en kleiner rijden
Wellicht is het mogelijk medewerkers die een auto van de zaak echt nodig hebben, in een kleiner en goedkoper model te laten rijden. Stimuleer dit door een deel van het niet-gebruikte leasebudget aan de werknemer uit te betalen. Let wel, hier moet wel loonbelasting over betaald worden. 
 
3. Stimuleer het Nieuwe Werken
Waarom uw medewerkers in de file laten staan als ze die tijd veel nuttiger kunnen besteden op een andere locatie? Laat ze thuis werken of op speciaal daarvoor ingerichte locaties dichter bij huis of bij een klant.  
 
Werken uw medewerkers thuis of wilt u ze die mogelijkheid bieden? Denk dan ook even aan de arboregels »
 
4. Bied alternatieven voor de auto
Nederlandse werknemers wonen gemiddeld 14 kilometer bij hun werk vandaan. Wellicht is die afstand met andere, goedkopere vervoersmiddelen te overbruggen, zoals een scooter of fiets? Of is het openbaar vervoer een optie? 
 
Maakt u al gebruik van de Werkkostenregeling? Binnen deze regeling – overigens moet u hier vanaf 1 januari 2015 verplicht mee werken – kunt u medewerkers fiscaal voordelig bijvoorbeeld een fiets laten aanschaffen. 
 
*Het ziet er niet naar uit dat aan een eenmaal verworven bijtelling wordt getornd.   • Leestip: Van plan een nieuwe auto van de zaak aan te schaffen? In ons gratis whitepaper hebben we handige tips voor u gebundeld!
 

Lees ook…

Tankpas
Bijtellingsregels 2016: Blijf de zware klap voor!
Zo werkt een ritregistratie

Lees ook…