Categorieën

Vreemde Vogel: Breel Beusenberg

Student en ondernemer Breel Beusenberg uit Zeeland wil het plastic afvalprobleem oplossen. Met zijn bedrijf Rietjes Nederland verandert hij rietjes van wegwerpproducten in een luxe bewaarartikelen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Plastic afval dat terechtkomt in de natuur is een groot wereldwijd probleem. Student en ondernemer Breel Beusenberg uit Zeeland kocht er een boek over, maar werd er zo depressief van dat hij het niet uitlas. In plaats daarvan ging hij aan de slag met een oplossing.
Hij deed mee met de World Cleanup Day, een jaarlijkse wereldwijde opruimactie. Maar dat was niet genoeg. Hij wilde meer doen, dus bedacht hij een plan om de horeca minder plastic te laten verbruiken: herbruikbare rietjes.

Glazen rietjes 

Met zijn eigen bedrijf Rietjes Nederland voorziet hij sinds 2019 horecaondernemers in heel Nederland van glazen of RVS-rietjes. Beusenberg: “Rietjes zijn kleine producten, maar zeker een onderdeel van het probleem. Ik hoop dat ik hiermee over een paar jaar zeker een verschil kan maken.”
Zijn timing is prima, want het Europees Parlement heeft een wet aangenomen die met ingang van 2021 plastic rietjes en andere producten van wegwerpplastic verbiedt.
Hij geeft horecaondernemers een duurzaam alternatief. “Wat ik wil doen, is de manier waarop mensen naar het rietjes kijken veranderen. Omdat het gezien wordt als een wegwerpproduct, gaan mensen er ook zo mee om. Ik maak er een luxe bewaarartikel van. Als het aan mij ligt, is het straks heel normaal om naast messen en vorken ook rietjes in de bestekla te hebben.”

Tekst en presentatie: Claartje Vogel
Video: Nathan de Putter

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…