René Meijer is met zijn ontwerpbureau gevestigd in een woonboerderij in Friesland. Met onder meer zijn kantoor, werkplaats/expositieruimte, een woongedeelte en een ruime tuin met een extra huisje. Binnen is het een georganiseerde chaos met veel kleur, overal ontwerpen en gereedschap. René heeft alles zelf verbouwd en blijft ermee doorgaan. "Het is nooit af.
Bedrijf: Meijer Products. Bureau voor interieurarchitectuur en ontwerp en realisatie van industriële producten (
meijerproducts.nl)
Ondernemer: René Meijer, oprichter en eigenaar
Werkplek: Boerderij in Hemelum (Friesland)
Aantal medewerkers: Geen. Werkt samen met diverse partners en zijn vrouw Bertha (‘Bertje’). “Ik bedenk, teken en doe de acquisitie, zij helpt mee en doet de administratie. En ze heeft de verfrissende blik, vrouwen kijken heel anders naar dingen.”
René Meijer is met zijn ontwerpbureau gevestigd in een woonboerderij in Friesland. Met onder meer zijn kantoor, werkplaats/expositieruimte, een woongedeelte en een ruime tuin met een extra huisje. Binnen is het een georganiseerde chaos met veel kleur, overal ontwerpen en gereedschap. René heeft alles zelf verbouwd en blijft ermee doorgaan. “Het is nooit af. Ongeveer twintig jaar geleden wilden we weg uit Zaandam. Weg uit de stad om meer rust en ruimte te hebben en wonen en werken te combineren. Ik ben workaholic en vind het prettig om werk en het gewone leven in elkaar over te laten lopen. Op een dag zei mijn vrouw: Ik zou wel een boerderijtje willen. Daar moet je niet over nadenken. Gewoon doen. We stapten gelijk in de auto en zijn gaan zoeken. Het pand moest niet verder dan 1,5 uur van de Randstad liggen. Bij de laatste boerderij die we bekeken wisten we het zeker: die was het.
Voordeel: je hebt hier de ruimte om alles te doen en je kunt ’s avonds om elf uur nog gaan zagen. Dat kan in de stad niet. Nadeel: minder OV. Alles moet met de auto. Mijn (potentiële) klanten zitten ook minder in de buurt, maar heen en weer rijden ben ik gewend.”
“Hier bedenk ik het. Voor elke klant een ander product. Dat vind ik spannend, het steeds weer anders doen. Ook restyle ik veel producten, bijvoorbeeld bestaande kasten met nieuwe deuren een ander uiterlijk geven. Recyclen scheelt in de kosten en is duurzamer.”
“Dit is het oude varkenshok. We verhuren het als B&B voor toeristen. En de aanloop brengt reuring. Als je heel de dag in je eentje bezig bent met werk is het ook leuk om eens sociaal te doen. Klanten die langskomen kunnen er blijven slapen, wat als effect heeft dat het soms vrienden worden.”
Het werk- en het privégedeelte worden gescheiden door de deur met GRRR erop, als symbool voor het gegrom van de honden Senna en Roos. “Twee keer per jaar gebruiken we het hele pand als locatietheater, met een toneelgezelschap uit de buurt. Dan zit het publiek overal en ons woongedeelte en de keuken worden omgetoverd tot restaurant. Er komen zakelijke en persoonlijke relaties. We hebben de ruimte en houden van delen. Het is fijn om iets positiefs te doen met z’n allen, te vechten tegen de somberheid.”
“Het gereedschapshok, onmisbaar als je alles zelf maakt. En de ruimte doet ook dienst als bar.”
“Een van mijn ontwerpen: een mobiel informatiepunt gemaakt van EPS, oftewel piepschuim. Heel milieuvriendelijk en je kunt er veel mee, maar het gebruik van dat materiaal moet nog groeien. Veel bedrijven durven het niet of weten gewoon niet wat er kan.”
“Dit zijn mijn acquisitieschoenen, helemaal Fred Astaire. Je trekt meteen de aandacht van de potentiële klant als je binnenkomt.”
Oproep! Heeft u een bijzondere werkplek of bedrijfspand? Bijvoorbeeld op grote hoogte, in een unieke omgeving of ingericht in een speciale stijl? Mail naar [email protected]
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor stress. Hoeveel vakantiedagen hebben werknemers? Mag je een vakantieaanvraag weigeren? Wat als…
Zit die ene medewerker nog wel lekker in zijn vel? Houdt hij zich de gemaakte werkafspraken? Op deze vragen krijg je als werkgever antwoord door…
Faillissement is het schrikbeeld van iedere ondernemer. Je zakelijke droom gaat in rook op, inclusief je geïnvesteerde geld, tijd, denkkracht en…