Blog: kleed je op succes
Om succesvol en representatief voor de dag te komen zijn een mooi elegant pak, een overhemd en das de onmisbare ingrediënten. Dat het gezegde: ‘Kleren maken de man' waar is, wordt bewezen. Met een representatieve zakelijke outfit laat je zien wie je bent en wat het bedrijf uitstraalt. Een nette look geeft meer aanzien en vertolkt gevoelens van succes en zelfvertrouwen. 

Anno 2015 hebben mannen veel keuze om zichzelf zakelijk te kleden. Maar hoe weet je welke zakelijke dresscode passend is op de werkvloer? Bij Schulte Herenmode adviseren wij onze klanten graag bij het kiezen van geschikte zakelijke kleding. In dit artikel geef ik je tips en inspiratie voor het samenstellen van de juiste business outfit voor jou. 


Bedrijfstype is bepalend

Het is vooral belangrijk een zakelijke outfit af te stemmen op het bedrijfstype. Een verzekeringsorganisatie vereist bijvoorbeeld een andere kledingstijl dan een reclamebureau. Bij laatstgenoemde kan de stropdas verruild worden voor meer kleur en speelse accenten. Kleur kan bijvoorbeeld in de vorm van een knoop of een contrastwerk in de boord. Kleur en afwerkingen kunnen in je voordeel werken en meer uitdrukking geven. Een kostuum is natuurlijk te allen tijden een representatief uithangbord, maar wanneer dit niet past bij het bedrijf of de persoon in kwestie, is het zaak een alternatief te bedenken. 


 

Zeg het met kleur 

Ook kleur speelt een essentiële bij het kiezen van de juiste zakelijke kleding. Denk maar eens aan president Obama. Hij zoekt zijn kleding uit bij de gelegenheid. Tijdens een toespraak over oorlog kleedt hij zich anders dan wanneer hij het publiek wil overtuigen betreffende zijn politieke boodschap. De kleur grijs is statig en straalt autoriteit uit. Blauw staat fris, oprecht, vriendelijk en zelfverzekerd.  


Stijltools

Het belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een passend outfit, is echter dat je je er goed in thuis moet voelen. Voor een outfit met een formele uitstraling kun je, afhankelijk van de branche en je budget, bijvoorbeeld kiezen voor een representatief kant-en-klaar kostuum, of voor een maatwerkconcept waarbij het accent ligt op fijne details. Als een semi-formele stijl juist beter past binnen de branche, biedt een collectie van (goed te combineren) overhemden en colberts uitkomst.   


Vergeet de trends

Ga niet overstag wanneer een modetrend je niet aanstaat. De slim fit overhemden en broeken met een smalle pijp zijn momenteel een trend. Daar spelen veel modehuizen dan ook op in met hun collectie. Past deze trend niet bij je? Kies dan gewoon voor een klassiek en wijder broekmodel. Het belangrijkste is dat je laat zien wie je bent als persoon en dit uitstraalt met je zakelijke outfit. Succes is binnen handbereik.   

Over de auteur
Xandra Niemandsverdriet is werkzaam als tekstschrijver bij Schulte Herenmode, specialist in onder meer zakelijke herenkleding en casual mannenmode. Met praktische tips en adviezen houdt ze je graag op de hoogte van de (zakelijke) modetrends.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Nationale-Nederlanden
Meer pensioen nieuws?
Wat moet je als werkgever weten over de nieuwe pensioenregels? Lees het direct op het nieuwe kennisplatform vol verhalen van experts, pensioenfeiten en handige tips & tricks.
Lees ook…
Een verkoopproces kent een aantal vaste stappen. Wanneer je die goed doorloopt, vergroot je de kans op een geslaagde verkoop. In dit artikel…
In je marketingplan omschrijf je gedetailleerd hoe je jouw producten en diensten onder de aandacht van je potentiële klanten wilt…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…